Пореден ден на протести, този път и заради високата смъртност

Въпреки недоволството от мерките, протестиращите не носят маски
22 ное 2020 21:45, Нели Христова
121
Пореден ден на протести, този път и заради високата смъртност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Протестиращи срещу правителството и главния прокурор за поредна вечер се събраха в центъра на София. Те изразиха недоволство от високата смъртност от коронавирус у нас.

“Според мен всеки човек е длъжен да бъде тук. Протестът не е спирал, той така, или иначе продължава. Целите на протеста са ясни, въпреки затрудненото положение, проблемът си остава, даже нараства. Виждаме, че начинът, по който се опитват да се справят дори с коронакризата, не е правилен. На базата на това, което се вижда в Европа. А доколкото разбрахме дори сме станали трети по смъртност“.

“Аз лично съм от 15-и май, протестирам за справедливост“, коментираха демонстранти пред БНР.

След 19 часа протестиращите тръгнаха на шествие из софийските централни улици и стигнаха до 5-то Районно управление на МВР.

С викове те недоволстваха срещу задържането на представители на протестите вчера след счупване на стъкла на офис на ГЕРБ на ул. "Оборище".

Срещу 5-ма протестиращи е образувано досъдебно производство за хулигански прояви.

Трима от тях са непълнолетни. Останалите са с мярка "парична гаранция".

Нито един от събралите се не носи предпазна маска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
15
 
1
 
! Отговори
ГРУ преди 3 години
Най пропадналата държава във светът!Честито на всички родолюбци *** със чест сега!Скоро ще затворят всички граници Избрахте си *** останете си там!!!
58
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той Боку е паднал.Много люде го търсят. Обещал е неща дека не може достави.Народа му го дири, Политици го дирят, Държави го дирят, Мафия го дири. Он шанс нема. Проигра го. От тук насетне он губи. Погребал той цяла Булгария
57
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
той БОКо ке падне ама по го е страх да не го поръчат и затова и мерките са ала бала да не се затварят кръчмите щото секва нарко бизнеса. Този човек за какво ще спи с патллакка в леглото, страх. Ходи само из полетата където няма къде да се крие килър и НСО може да го защити.
56
18
 
3
 
! Отговори
КонграчулейшънБулгар преди 3 години
"*** им глупава! Давай да бегаме от тука..." Каза Борисов на Народа и отпраши с джипа. ТиквунгелПоклонниците да си правят извода. Ако могат
55
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат план Б. Сега искат да подмамят мандатоносителите да затворят държавата. След това хората да озвереят от драконовските мерки,и ще излезнат отново същите да лаят, че ето, виждате ли, заради Борисов няма пари народа щото си седи у дома и работата си загубил.Ама Борисов знае, че този протест е шменди капели и няма да радикализира мерките.Напротив.Ще налива пари в икономиката.Разчита се на адекватните хора, които са повече.Така мислят да се справят с овладяването на вируса.Но тези им пречат.
54
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия пocepковци им трябват само 10-тина индийски полицая :)
53
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНякой ще ми каже ли тия за какво протестират.за пари
52
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито един от събралите се не носи предпазна маска.а колко то тях са глобени?
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще ми каже ли тия за какво протестират.
50
1
 
32
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Същите тези пишман протестъри, които доста оредяха според кесията на Черепа, преди няколко дни горяха маски и обвиняваха правителството че умишлено експлоатира темата за Коронавируса за да запази Властта си, сега протестират заради високата смъртност причиенана от същият вирус, който доскоро отричаха...явно уличната шизофрения е звладяла трайно Апостолите от "Великите народни въстания" които напоследък спокойно могат да се съберат в един файтон или в белият бус на Майките от "Системата Ги убива"
49
2
 
31
 
! Отговори
до 56 преди 3 години
Отричат вируса.Това сега е за парлама.Нямат вече за какво да протестират.Не им мина номера да бутат Гешев.Щото от началото се знае, че Гешев не е избран от народа и не може да дава оставка на народа.За ББ видяха,че не работи нито фалшивото шкафче,нито инсинуациите,че убил жената,която уж снимала шкафчето.Нескопосаните им фалшиви ноовини лъснаха бързо и бяха разобличени.Онзи,който поръча шкафчето да цъфне още април месец-повтаря като папагал шкафче,шкафче и се изложи като ки-фладжия без ки-фла.
48
5
 
16
 
! Отговори
дг преди 3 години
Изборите са мартТогава ще се броим Наздраве
47
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката повечето са с маски. Има и без маски, но все пак това е на открито и маските не са задължителни.
46
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом протестират срещу високата смъртност, значи не отричат вируса, а осъзнават опасността от него, а тези, които твърдят, че го отричали са лъжци. Факт!.
45
3
 
27
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Това вече е диагноза. Тези ненормалници за какво протестират, за каква висока смъртност. *** откачалките. Без маски, и ще ми говорят за висока смъртност. Ами нали точно вие я предизвиквате, като не спазвате мерките и разнасяте вируса
44
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тулупиииииии, заради вас не затваря Борисов, за да ви угоди. Щото толкова му е акъла.Храни куче да те лае е еказал народа.Ако затвори ще ревнете пак, че няма такъв вирус.Ако не затвори - що не затваря?Вие сте психично болни хора.Вие не можете да се видите отстрани.Ние ви видяхме цяло лято какво правихте и как не спазвате мерките.Видяхме ви и как организирате за 14 декември ново въстание.Ако реално искате да се намали смъртността-няма да плюете в един мегафон и да го предавате от ръка на ръка
43
2
 
23
 
! Отговори
? преди 3 години
А бе, тези да не се мъчат да връщат диктатурата на пролетариата? Те ли ще казват кой и какво е длъжен? Алоо, това не е едно време, когато всички бяха длъжни да ходят на манифестация!
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боку не остави и 5 лева на кака Кyри. И сега що й е тая власт? Да работи?!
41
19
 
7
 
! Отговори
Бееее.... преди 3 години
Толупа няма да подаде оставка дори да умират по 1000 на ден, пръста си няма да мръдне за вас стадото глупави овце
40
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Въпреки недоволството от мерките, протестиращите не носят маски" Протестират сега, но има архивни кадри как горяха маски на Орлов мост. Има записи как с мегафона снощи отново призоваха от Орлов мост да не се вярва на тази конспирация. Всяка вечер ги излъчват и съм гледал от началото да видя какво замислят.Те са неадекватни и объркани.Противоречат си и се скараха помежду си.Преди 2 седмици взеха мегафона от Йоло Денев когато призова да се горят маски.Театър разиграват.Проформа е,че е за мерките