Борисов: С нито една мярка не трябва да се прекалява!

Премиерът се срещна с НОЩ, обсъдиха развитието на пандемията
Обновена: 23 ное 2020 17:45 | 23 ное 2020 16:34, Веселина Йорданова
130
Борисов: С нито една мярка не трябва да се прекалява!
Снимка: Правителствена пресслужба

С нито една мярка не трябва да прекалява, нужен е баланс. Това заявява премиерът Бойко Борисов, който проведе работна среща с членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично в момента. Винаги на първо място, във всяко едно наше действие са стояли животът и здравето на българите. Радвам се, че имаме и много оздравели. В същото време следим и процента на заразените, казва той.

За да бъдат увеличени доходите и пенсиите, за да помагаме на бизнеса, дори за закупуването на ваксините или за подкрепата на болничните заведения - за всичко това трябва да имаме работеща икономика, посочва Борисов.

По думите му всеки доклад на лекарите се анализира внимателно.

Аз го изкарах много тежко и още не мога да се възстановя, призна премиерът. Според него обаче голяма част от младите хора не го усещат така и "има обществено мнение, че това минава лесно".

По време на съвещанието здравният министър Костадин Ангелов е докладвал данни за развитието на пандемията от COVID-19 на територията на България. Бяха обсъдени конкретните параметри по отношение на заболеваемостта и смъртността в страната. Беше направен преглед и на натовареността на болничните заведения у нас, съобщиха от правителствената пресслужба.

В срещата взеха участие председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и директорите на „Пирогов“ и на Александровска болница - проф. Асен Балтов и проф. Борис Богов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мярката за неотклонение ти приляга най-много, за да обясниш за яекмеджето скюлчета и кинти!!!
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудехме се как и защо китайците правят за седмица огромна болница за лечение на Ковид но никой от този наш НОЩ не се сети че китайците наравиха това за да не натоварват и заразят другите си болници ! А ние допуснахме точно тази грешка - във всяка болница отделение с Корона вирус, и какво стана, замърсихме и заразихме всички големи болници в страната !? Сами вкарахме вълка в кошарата!? Нали Бойко се правеше на много умен и велик, защо не се сети за това ??? А сега фалира държавата ???
103
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
не затворихте държавата а тръгнахте да прибирате българи от чужбина които низаразиха не купихте една полева болница от китаи за 1000 души която се сглобяваза 5 дни за да не се сместват болни и здрави не затворихте заведенията а имнамалихте ддс ние сега без пенсии ли ще останем следващото правителство каквоще завари в хазната
102
4
 
2
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ СТРОГИ ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ.....ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ ИЛИ ОГРАНИЧИ ЗАРАЗАТА.....ЗАТОВА Е НУЖНО, ДА СЕ ПРОЯВИ РАЗУМ ОТ ВСИЧКИ ХОРА....ЖИВОТА НА ВСЕКИ Е НАЙ ВАЖЕН .....ТРЯБВА ДА ПАЗИМ СЕБЕ СИ И ДРУГИТЕ ОКОЛО НАС......
101
3
 
7
 
! Отговори
Флин преди 3 години
Спокойно,пичаги!Баце още не се е произнесъл.В момента следи настроенията и ако простотията и ковид идиотщината вземат превес ще затвори градовете.Ако сте достатъчно будни и не блеете като овце ще бие отбой и ще илядите.
100
2
 
3
 
! Отговори
Mr.Twitter преди 3 години
Като ни пуснат в неплатен отпуск,кой ще ни плаща сметките?
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГЕРБ А а а ! Издигна ни ,ама как ни издигна ,ехаа ! 1 в света по смъртност ,сиреч Световни шампиони по измиране .Най бедни ,болни , психясали в Европата ! На невиждани висоти ни издигна ,ей ! НАЙ КОРУМПИРАНИЯТ, КРАДЛИВ ,ЛЪЖЛИВ ПРАВНИК В ЕВРОПАТА . ТРИ ПЪТИ ОСЪДЕН ЗА ЛЪЖИ ОТ БЪЛГАРСКИ СЪД .И ТО, 2 ПЪТИ ОТ *** ,ОСВЕН ОТ ЛЕНЧЕТО ,,МИЛИОНЧЕВА ,, РЕЗИЛ ЗА ТОЯ НЕКАДЪРНИК !!
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата е изкрейзил чуди се как да спаси кожата.
97
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15 жители на Камчатка пили дезифектант,щото им свършило пиенето и 12 от тях починали-Бог да ги прости! Обаче всички спешно били вдигнати с въздушна линейка,откарани в болница на стотици километри,където лекарите се борили за живота им,но спасили едва трима!А при нас те изсипват на стълбите и на никой не му пука!
96
2
 
14
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
За този Франкенщайн е виновна оная дъртата меркел- и тя да гори в ада с него!
95
2
 
8
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
За този Франкенщайн е виновна оная дъртата меркел- и тя да гори в ада с него!
94
2
 
3
 
! Отговори
НИЩО ВИ НЕМАААА.... преди 3 години
ВИРУС --НЕМА,БЕ...ЯВНО , МАЛКО ВИ Е РАКИЯТА И КИСЕЛОТО ЗЕЛЬЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА...СЕДИ СИ У ДОМА И СИ ТРАЙЙЙЙЙЙ....!
93
3
 
8
 
! Отговори
И ти преди 3 години
Не биваше да ПРЕКАЛЯВАШ с КРАЖБИТЕ ...
92
5
 
14
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
Хората и бизнесите се чудят как да си планират следващата седмица, а Борисов ръси тъпиззми. Хората и бизнеса имат нужда от правила и закони. Никой не го интересуват душевните му терзания. Защо този човек продължава да е начело на държавата?
91
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия си просят гражданско неподчинение.Вразумете се, ***, не ни разваляте предстоящите празници.
90
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикво а ти защо прекали с краденето , връщай милиардите и дим да те няма към централния
89
44
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Борисов е велик държавник и ръководител!!Без Борисов България е обречена!!Единствено генерал Бойко Борисов е в състояние да изведе България от днешната криза и да я издигне до нови невиждани нива.Българи бъдете с Борисов, ако искате да отцедете в днешните времена!!
88
5
 
19
 
! Отговори
ронини 44 преди 3 години
вирус на таркалета,вируса е с таркалета,Вируса изобщо дали го има но е на таркалета
87
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мръсно куче си тикво, мръснооо! България страда зареди теб!
86
13
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: тялотоМразя да бъда лош пророк, както се казва, но пикът още е напред във времето.Точно преди Коледа ще ни изненада "грипът". И новите "драконовски" мерки ще бъдат безполезни!!!Може би за кратко ще намалеят заразените и болните, но а са разхлабили мерките, а пак ще сме свидетели на "скок".