"Хапка" надежда и детски рисунки за медиците от спешен център

Лекарите получиха топъл обяд и подкрепа
23 ное 2020 23:22,
3
"Хапка" надежда и детски рисунки за медиците от спешен център
Снимка: Инициатива Хапка Надежда

Инициативата #ХапкаНадежда занесе топъл обяд, благодарност и кураж на екипа на Центъра за спешна медицинска помощ, който се сблъсква челно всеки ден с най-тежките случаи на заболели от коронавируса.

Нито един от дежурните екипи – 129 души, не успя да вземе своята "хапка надежда" веднага – заради спешната им и по-важна работа.

Доброволците доставили храната точно в 12,00 ч. Деца от няколко града пък нарисували десетки рисунки и картички, за да изкажат своята подкрепа за медиците. На тях са нарисувани лекари, медицински сестри, стетоскопи, линейки и болници, сърца с посвещения "Благодаря" и "За моя доктор". Импровизираната изложба ще посреща днес лекарите на входа на спешния център.

Инициативата започва с пост в социалните мрежи, в който се разказва как медиците ни са изтощени - емоционално и физически. Много от тях дори не успяват да се хранят по време на дългите дежурства.

През последната седмица инициативата #ХапкаНадежда, която е започнала в София, Пловдив и Габрово, се пренесла и във Велико Търново, Бургас, Варна, Гоце Делчев, Перник, Асеновград, Плевен, Стара Загора, Русе.

Доброволците се опитват да вдъхнат сили на медиците от ковид отделенията и спешните отделения в болниците. В кампанията вече участват близо 20 фирми и заведения на храна. Списъкът на градовете и доброволците расте всеки ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари