Жена издъхна, закарали я в болница без кардиология

Заради реорганизацията отделението е закрито
69

77-годишна жена със сърдечни проблеми издъхна, след като не получи навременна здравна помощ. Жената е била отпратена от столичната болница "Света Анна". От болницата пък обясниха, че кардиологично отделение, в което е трябвало да я приемат, е закрито, заради Ковид реорганизацията, предаде Bulgaria ON AIR.

Събота, 3 часа през нощта. 77-годишна жена от Ботевград се бори за живота си. Жената е била със сърдечни проблеми и 3 байпаса. След като се е почувствала много зле и дишането ѝ е било затруднено, семейството ѝ вика Бърза помощ.

Екипът на Спешната помощ установява, че жената е с белодробен отток и тръгват към София. Така те пропътуват 63 километра, за да стигнат до столичната болница "Света Анна". Веднага щом вкарват пациентката в приемната на лечебното заведение обаче ги отпращат.

"Вкарваме я в приемната и оттам на момента ни гонят, разбираш ли? Връщаме майка ми и аз я качвам с шофьора на линейката и тя казва на жена ми: Вдигни ме да седна, защото не мога да дишам, задушавам се. И ми държи ръката и ми вика: Сине умирам, искам помощ, помощ, помощ. Никой не ѝ обръща внимание. Тя вика за помощ и никой не ѝ помага", разказа синът на починалата.

От столичната болница "Света Анна" обясниха, че след заповедта на здравния министър за реорганизация на държавните болници и въвеждане на легла за Ковид пациенти, всъщност болницата е останала без кардиология. 4 отделения на Клиниката по вътрешни болести са закрити, затова жената не е приета. Близките на починалата жена обаче се питат защо са изпратени там, след като няма как да получи здравна помощ.  

От "Света Анна" обясниха, че са изпратили писмено предупреждение в петък до Спешна помощ, че нямат свободни места в Ковид отделението, реанимацията, както и кардиологията. От Спешна помощ обаче заявиха, че не са получили предупреждение за кардиологията.

В крайна сметка, екипът на Спешна помощ и близките на жената са тръгнали към Трета градска, в опит да спасят живота ѝ.

"Късно беше, държаха я вътре 30-40 минути и казаха: За съжаление, моите съболезнования, жената почина", обясни синът на починалата.

От "Св. Анна" съобщиха, че лечебното заведение разполага с 265 легла за лечение на пациенти с коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
24
 
! Отговори
мак преди 3 години
Едва ли не всеки ден четем за такива трагедии. Кой ще понесе отговорност, оня боядисан, ту.лупа, спешен екип или санитарка? На баце не му се получават нещата, асфалт не лекува, джиткане с джипка не оправя здравната система. Но за него и властта има всякакви грижи, а за хората чакане, размотаване и "ходене пеша". Пълна скръб сте, баце.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ключовият момент е, че Бърза помощ не е разбрала, че Света Ана не приема. Тук вече трябва да има оставки на шефове.Още като взема болния линейката пита диспечера къде да го кара (поне за София) като им казват и къде има свободни места. Поне така беше преди ковида.
17
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се оставяйте да ви заблудят. Евреите подлудяват света, защото скоро пак им идва времето да умират. Тази пандемия е планувана от 100 години, повечето лекари са евреи и те участват в тази измама активно. Какъв мислите, че е Мутафчийски?Да си носят сами кръста, ние не сме си разпвали Бога!
16
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бяхте предупредени още през пролетта, че яко ще мретe, ако не спазвате мерките. И вие, стествено не спазихте мерките. Сега няма кво да ревете.
15
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов ще бъде запомнен от историята с прозвището си ***!
14
8
 
12
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
До март месец ще уморя целия електорат на бсп! ГЕРБ ПОБЕДА!
13
3
 
5
 
! Отговори
Газдов преди 3 години
Предполагам Ковид, той нали предизвиква сърдечни проблеми, пък и сега не е модерно да се умира от друго.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като се знае,че всички болници се ре-организират и отделения се затварят,колко трудно беше на бърза помощ да се обадят в Света Анна или 3 Градска и да коминикират ,че имат остро болна с кардиологичен проблем,така че да направят преместването гладко и да са сигурни,че ще бъде приета жената.Това по-трудно ли е от транспортирането на 63км????
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тодор ЖивковВиждаме, виждаме, в Северна Корея системата се справя прекрасно.Няма никакъв вирус даже.
10
0
 
17
 
! Отговори
Видими резултати преди 3 години
Пореден епизод от сериала "Здравната система "Бойко Борисов" - чудо No. N"...
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отличници бе, глей колко ковид-легла имат,бат Бойко ще ги потупа по рамото!А тези с останалите заболявания,кучета ги яли..
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещу китайския вирус, демокрацията не може да устои!
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 72,99 лв./кг. са бананите в Кауфланд. На промоция са 2,49 лв./кг. И пак не мога да си ги позволя.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отг. на 4Явно и моргата им е заета и са пратили пак писма. Жалка картина, жалка.
5
0
 
9
 
! Отговори
Коце педала преди 3 години
Ще бъде съден в международен съд. Ако дотогава не отлети де.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А места в моргата имат ли?
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последно не разбрах как в Окръжна болница няма кардиология? Кой на кой пращал писма, че няма места по отделенията? В тази болница има толкова легла, че могат да я сложат в някоя стая? Всички ли пациенти са в тежко състояние, че нямаше място за жената?За тези който не знаят Окр. болница е една от големите болници в София и това е жалко, не сериозно. Нямам думи.
2
8
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Не разбирате ли какво се случва здравната система имушлено е съботирана покрай тази ковид измама с цел да умрат колкото се може повече хора ,това е изтребление пред очите ни ,събудете се хора !Това е геноцид умишлен и целенасочен ,колко новини за умрели напразно хора заради неадекватност и таки корана психарчища,тотален извратен спектакъл!Проучете Agenda 2021, agenda 2030,Lockstep,The Great Reset!Открито пишат какво ще направят с нас нов световен ред!Не е шега!
1
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе май радеф ви обеща промяна...