Кои строги мерки ще бъдат приети? Кабинетът ще мисли по сектори

Конкретно решение ще бъде взето на следващото заседание на МС
Обновена: 23 ное 2020 19:37 | 23 ное 2020 19:15, Веселина Йорданова
319
Кои строги мерки ще бъдат приети? Кабинетът ще мисли по сектори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет ще вземе решение по предложените от Националния оперативен щаб мерки за справяне с коронавируса на следващото си заседание. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Представените от НОЩ мерки днес ще бъдат обсъдени сектор по сектор по време на заседанието на кабинета, след което ще бъде взето конкретно решение за прилагането им.

Още по темата
Обичайно заседанията на правителството са в сряда от 10 часа. В последните месеци те се провеждат предимно чрез видеоконферентна връзка.

По-рано на брифинг здравният министър Костадин Ангелов предложи да останат да работят само хранителни магазини, аптеки и дрогерии, банки и застрахователи, общественият транспорт.

Учебният процес да продължи онлайн, а спорт и развлекателни мероприятия да няма - поне до Коледа.

Затваря и целият ресторантьорски бизнес с изключение на доставките по домовете.

По-строгите мерки Ангелов предлага от петък, 27 ноември. Според НОЩ обявената епидемична обстановка трябва да бъде удължена до края на март догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кабинетът щял да мисли по сектори ? Я аджиба да видим кой е в тоя прехвален кабинет,и веднага прид погледа ми излиза празнодумеца Дончев!? Човека който само дърдори, а не е свършил и за 1 ст. работа !? Оная Сачева ли беше, и тя ли ще ни мисли ? Кой още, онзи дето игра министър на здравеопазването и нищо не свърши и за награда го направиха финансов министър, като че ли свършиха другите хора!? Все доказали се в нищоправенето хора ? Те щели да ни мислят ? Опазил ни Бог !!!
260
3
 
17
 
! Отговори
СМЯХ преди 3 години
Гледам клип как Тиквата кара джипа по новата колосална 10-километрова магистрала, отзад се возят министъра на здравеопазнаенето и директора на Пирогов. Те му говорят за пандемията а Тиквата ги прекъсва да им каже колко е хубав асфалта... И те така.
259
3
 
11
 
! Отговори
оставка преди 3 години
Изходът е оставка на мафиота борисоффффф!
258
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковида насади ББ на пачи яйца. Ако беше подал оставка преди 2 месеца, яйцата сега щеше да ги мъти правителството на пРезидента.
257
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам кой пак щял да мисли за мен и семейството ми ..... ми иде да заплача !!! Този, човека без мозък ??? Не разбирам защо се мъчи да мисли? Не разбра ли че това действие като мисленето е противопоказно за него, и вредно за обществото и държавата !? Шест месеца не измисли нищо, сега щял да мисли !? Сега когато всичко е безмислено !? Извинете че ви занимавам с моите мисли, но ми кажете вярва ли някой че нещо ще се промени със затваряне на всичко ? Училища ? Детски градини ? Ясли?
256
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
pravilno borisov, zatvariai gi v domashnite im kletki. koi kakvo si e nadrobil, da sarba. brexit, exit...vseki da si pazi virusa u doma si. koi lovil riba i ima v frizera, ste iade. koi nema, ste gleda prez djama sokak kotkite i kuchetata kak lovuvat ptichki na volya.
255
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като много мислите - нищо няма да направите.
254
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което ще напиша е само за разумни и интелигентни българи, да не го четат бойковисти защото мозъкът им е липсващ анатомичен орган!Г-да управлява ви НЕЩО което козирува на ЕС и САЩ,навежда се на Ердоган,раздава ви пари предизборно,използва Ковид-19 вече не да ви плаши,а уж,че мисли за вашата свобода и спокойствие,това нещо лицемерничи само защото страхът от падане от власт го е налазил яко!Бойковизмът е нов и много по-опасен строй от фашизмът и комунизмът,осъзнаването ви е необходимо и задълж
253
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен, трябва да се затворят само местата, в които не се спазват мерките - заведения за хранене, кафенета, барове и др подобни. Всички други спазват здравните правила. В моловете дори е най-безопасно тъй като там мерките се спазват безкомпромисно и хигиената е висока.
252
5
 
22
 
! Отговори
Тъпчо преди 3 години
Кефите ли се имагинерни твари? Протривате ли ръце, социопати? Друго си е да се официализира спането до обяд, безхаберието и апатията? Друго си да затворят местата ,където хората контактуват, изказват мнение ,позиция..И разбира се училищата та даже детските градини?!? Оттам се чува глъчка ,детски смях ...Децата се гонят ,смеят ...излъчват ЗДРАВЕ! АЗ ВИЕ паразитиращи,фотосинтезиращи и вегетиращи субекти МРАЗИТЕ това защото СТЕ НЕСПОСОБНИ да се грижите за друго освен задните си части. Ликувайте !
251
4
 
24
 
! Отговори
лина преди 3 години
Категорично локдаунът не дава резултат - погледнете какво се случва в Европа, където и дисциплината била на ниво, и локдауни си имат. Така само ще се съсипе икономиката. После, след 3 седмици като отворим, повече лекари ли ще имаме? Нали пак след месец всичко ще се повтори. Единственото, което е разумно да се направи, е да се налеят много средства в здравеопазването (и в човешкия ресурс там!), и да не се всява паника постоянно. Страхът убива живота, той не ви пази от смъртта!!!
250
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е време всички да се обединят срещу чумата гроб и боко престъпника - десни, леви , комунисти, антикомунисти, центристи, монархисти, така както навремето съюзниците се обединиха срещу фюрера!
249
1
 
12
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Сега гледат коментарите на хората по медиите,слушат какво говорят хората чрез агентите(те все още са налични въпреки че комунизма отдавна си е отишъл) и понеже има избори на основание нагласата на хората,ще вземат решение. Ако мнозинството кажат ,че излизат на улицата,мерките няма да са драстични и обратното ако хората кажат браво,ще наложат даже и по строги мерки.Но Бойко в момента не е в добра позиция заради ветото на Полша и Унгария.Парите от ЕС не са достигнали до него.
248
10
 
11
 
! Отговори
121 преди 3 години
Баце е за съд ако беше приел навременни мерки можеше да минем само със затворени училища и много хора да не умрат
247
2
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Няма да приемат и 40% от исканото от здравния министър. А той ще използва това за удобен повод да се изъкне като си подаде оставката.
246
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 10 години управление на ГЕРБ-сме имали 12 здравни министри!Докарани и подбрани незнайнот къде и по какъв критерий,събирани сякаш с конкурс по некъдърност,на който дори са били толкова некъдърни,че пак второ място са заели !
245
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кабинетът ще мисли, ако има с какво. Тотални *** могат само да ос*рат нещата още повече. СЪД И ЗАТВОР ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ГРОБ!ТИКВО ОТВАРЯЙ ЧЕ4КМЕДЖЕТО СКРАДЕНИТЕ КИНТИ КЮЛЧЕАТ И ПОЧВАЙ ДА РАЗДАВАШ ОТ ДЖИПКАТА!
244
2
 
16
 
! Отговори
С такива "генер преди 3 години
врагове не ни трябват - поредната национална катастрофа ни е гарантирана. Ама те нали са се учили все от катастрофирали вождове и даже се гордеят с това. Все пак има малко надежда: все още не са обявили война на американците; не са поискали да влезем в СССР; не откриват заводи за полупроводници и за цели проводници...
243
2
 
29
 
! Отговори
Мисли? преди 3 години
Кабинетът мисли и дават на снимката Тиквата....няма нужда от повече коментар....
242
2
 
13
 
! Отговори
Мисли? преди 3 години
Кабинетът мисли и дават на снимката Тиквата....няма нужда от повече коментар....