Кои строги мерки ще бъдат приети? Кабинетът ще мисли по сектори

Конкретно решение ще бъде взето на следващото заседание на МС
Обновена: 23 ное 2020 19:37 | 23 ное 2020 19:15, Веселина Йорданова
319
Кои строги мерки ще бъдат приети? Кабинетът ще мисли по сектори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет ще вземе решение по предложените от Националния оперативен щаб мерки за справяне с коронавируса на следващото си заседание. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Представените от НОЩ мерки днес ще бъдат обсъдени сектор по сектор по време на заседанието на кабинета, след което ще бъде взето конкретно решение за прилагането им.

Още по темата
Обичайно заседанията на правителството са в сряда от 10 часа. В последните месеци те се провеждат предимно чрез видеоконферентна връзка.

По-рано на брифинг здравният министър Костадин Ангелов предложи да останат да работят само хранителни магазини, аптеки и дрогерии, банки и застрахователи, общественият транспорт.

Учебният процес да продължи онлайн, а спорт и развлекателни мероприятия да няма - поне до Коледа.

Затваря и целият ресторантьорски бизнес с изключение на доставките по домовете.

По-строгите мерки Ангелов предлага от петък, 27 ноември. Според НОЩ обявената епидемична обстановка трябва да бъде удължена до края на март догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще затворят цялата държава до края на мандата,ще работят само фирмите за бързи кредити,тъй като те са на герберухите.
200
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Загубим ли Икономиката, сме загубили всичко! Няма никакво значение в една фалирала държава, колко точно хора живеят, 7 000 000 или 6 998 000, провали ли се една държава, хората и без това ще избягат.
199
2
 
11
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Доло ръцете от психопата,той работи за голямото зануляване и спасението на откраднатото от него
198
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 204Ами нали най образования в държавата се грижи за нас :) Бойко си е наш човек, откакто зае твърда позиция го подкрепям :)
197
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако питаме кръчмарите, по-добре болниците да затворят, че разнасят заразата, а кръчмите да работят денонощно само с фалшив алкохол.
196
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПсихарияОзначава че тези които са образовани, не знаят какво е 2 и 2, трябва някоя необразована батка да им покаже :)))
195
4
 
10
 
! Отговори
до 190 преди 3 години
Да на лекарите не им е работата да правят стратегии ,ама не им е и работата да обикалят по коридорите със елки и да разглеждат пациента като стока и да смятат и жонглират със пътеки....А сегашния министър до онзи ден беше лекар ,как изведнъж взе да предлага стратегии ! Неговите предложения всеки може да ги направи ,въпрос и задължение му беше да не се стигне до тук -- той се провали и сега обрича и на глад милиони хора ,пълен провал и падение !
194
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия, които много реваха за икономиката, а и продължават да реват, трябва вече да им стана ясно, че без да се жертва икономиката няма да стане. Това, което постигнаха с тоя рев, е десетки хиляди загубени животи и накрая пак смърт за икономиката. Безсмислено беше да се упорства и да не се приема действителността навреме.
193
1
 
17
 
! Отговори
Буда-бар преди 3 години
аз по принцип мога и една година да не изляза от вкъщи ,само да ми дадат 15 кг злато .После ще си отживея като цар остатъка от живота си.Справка -Буда ,ама не духовният учител.хахахаа
192
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТ Това , че знаеш заучени фрази прави ли те По-човек от този който не ги знае ?
191
1
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Принципно, не можеш сам да се извиниш. според етиката се използва "извинете","извинявай", "моля да ме извините ". Относно какво е "образован" провери в тълковния речник ;)
190
1
 
1
 
! Отговори
Психария преди 3 години
До 194:Хаха...извинявам се за глупавия въпрос, но какво означава "образованите", че тази дума ми бяга от речника ?!
189
5
 
9
 
! Отговори
замисъла е преди 3 години
Тези който ходят на работа ще държат вируса в бойна готовност ,че като излезнат изпосталелите от три седмичната гладна ганьовска карантина да им го предадат със кеф.....Р.Р. карантината може и хич да не е три седмици ,а просто така се казва ,че да си седите кротко и да си викате ,, ее то бързо ще минат ,,
188
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЕга Алибеговци и разни псевдоработодатели ще кихнат в шкафчето и тези предложения ще бъдат орязани до степен, все едно ги няма
187
1
 
14
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Война ще има, както казва Стефан Цанев (който не харесвам особено) между образованите и отговорните с простолюдието. И точно лекарите в момента имат шанса да я поведат.
186
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че се разиграва пореден епизот от гербаджийския сериал за доброто и лошото ченге. В него, естествено, доброто ченге е винаги Боко! В случая лошото е министъра на здравеопазването. Та съм почти сигурен, че тези мерки Тулупа няма да ги приеме в този вид и ще излезе да се показва по ТВ да обяснява как пак е спасил бизнеса и как мисли за хората. Това сме го гледали вече много пъти
185
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е престъпник и нищо добро не можем да очакваме от един престъпник. В случая той ще пречи активно по овладяване на катастрофата при която загубихме хиляди за 1 седмица все едно сме в война. Бандита ще пречи докрай
184
12
 
10
 
! Отговори
Психария преди 3 години
До всички настръхнали психари, които чакат края на света....е ще трябва да се разочаровате защото няма да ***, само ще страдате...замислете се преди пак да ви промият мозъчето гладко за колко аутопсии сте чули ???Преди няколко месеца немски вестник публикува, че са направени 1997 аутопсии на хора, които са починали от въпросния вирус....е за жалост се оказа, че никой не е умрял от това, а от всичко останало !
183
1
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Персонала е изчерпан, а протокол и апаратура за хоспитализиране НЯМА. Затова лекарите са принудени на абсолютно случаен принцип да връщат пациенти. Работата на лекарите в болницата не е да правят националната стратегия за пандемии. Проф. Радослав Гайдарски каза,че такава всъщност има, но изобщо не е обърнато внимание.
182
3
 
10
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
до 158 Ще гласувам за ГРОБ ама в друг живот!Много млади и не само млади българи.Така и НЕ ПРОУМЯХА ЧЕ ИЗБОРА на ГЕШЕФТ беше личен избор на др Борисов! Не беше сигурен др Борисов че преди да изтече мандата на Цацаров.Не се знаеше кой ще дойде на власт след Цацата!И той лично реши да смени Цацаров с Гешефта!Та през следващите 7г"мандат" на Гешефта СИГУРЕН СТЪЛБ ВЪВ ВЛАСТТА Др Борисов да използва всякакви гимнастики САМО И САМО ДА СЕ ЗАДЪРЖИ ПО ДЪЛГО ВЪВ ВЛАСТТА!Па спокойно да си тръгне когато реши