Кои строги мерки ще бъдат приети? Кабинетът ще мисли по сектори

Конкретно решение ще бъде взето на следващото заседание на МС
Обновена: 23 ное 2020 19:37 | 23 ное 2020 19:15, Веселина Йорданова
319
Кои строги мерки ще бъдат приети? Кабинетът ще мисли по сектори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет ще вземе решение по предложените от Националния оперативен щаб мерки за справяне с коронавируса на следващото си заседание. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Представените от НОЩ мерки днес ще бъдат обсъдени сектор по сектор по време на заседанието на кабинета, след което ще бъде взето конкретно решение за прилагането им.

Още по темата
Обичайно заседанията на правителството са в сряда от 10 часа. В последните месеци те се провеждат предимно чрез видеоконферентна връзка.

По-рано на брифинг здравният министър Костадин Ангелов предложи да останат да работят само хранителни магазини, аптеки и дрогерии, банки и застрахователи, общественият транспорт.

Учебният процес да продължи онлайн, а спорт и развлекателни мероприятия да няма - поне до Коледа.

Затваря и целият ресторантьорски бизнес с изключение на доставките по домовете.

По-строгите мерки Ангелов предлага от петък, 27 ноември. Според НОЩ обявената епидемична обстановка трябва да бъде удължена до края на март догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
3
 
4
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Дано всички платени драскачи на коментари ги тръшне настинка и ги уморят от модерния КОВИД. Срам за всички вас мошенници! който иска мерки да си слага въжето за 100$ ефект срещу ковид
280
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Смях!Ти сериозно ли питаш, кой ще ти плаща сметките? Ами същия, който ти плаща шопинг разходките за маркови дрешки в мола, екскурзиите в чужбина, климатиците у вас, телефончео за 1000 лв. и т.н. Откакто отвориха всичко през юни, та чак досеге се съдрахте да харчите пари за кво ли не. Така, че пари имате предостатъчно.
279
1
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Твърде висока ще е цената ако оставят малките деца вкъщи. Особено първокласниците, не е обосновано да се плаща с психиката, първите и най-важни семена на грамотността. От 5 клас нагоре е приемливо като алтернатива в трудната ситуация, но за малките напълно не!
278
2
 
2
 
! Отговори
6 преди 3 години
Мислят " по сектори " , защото не могат да мислят цялостно !Нямат глави за това !
277
3
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
с това раздаване на пари ние ще останем без пенсии правителството което щедоиде след изборите ще завари празна хазна и тогава хората ще излязат наистинапо улиците този хаос е програмиран нарочно никакво обезщетение на ресторантитеда си разпродават имотите и да се спасяват
276
5
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
В момента заразата се разпространява по производствените фирми.По заводите в цялата страна е бум с заразени.Правителството трябва да спре всички производства за 14 дни без хранителния и лекарствения отрасъл.
275
5
 
8
 
! Отговори
Хайде де ?!?! преди 3 години
До оставкаДавайте да излизаме ? Кой чакаме ?!
274
5
 
9
 
! Отговори
Смях! преди 3 години
Хора до кога ще търпим ??? Всички толкова ли сте промити от постоянните облъчвания с глупости !?!? Кой ще плаща ток и вода сега, когато няма работа, да не говорим за хората с кредит или под наем ?!?!? Овце ли сме ?
273
5
 
4
 
! Отговори
Мислете! преди 3 години
Да, помислете! Замислете се, че последствията от този вирус не могат да се излекуват от лекарите, лекарите могат да помогнат само в етап на болестта, в която на човек трябва да се подава кислород. Затова този призив на лекарите е силно преувеличен, да не кажа лицемерен. Решението е да се засили контролът на сегашните мерки и друго не може да се измисли.
272
1
 
5
 
! Отговори
Тока преди 3 години
да стане 2стотинки в София и в България няма да има мръсен въздух.Няма да има печки на дърва,на въглища,гуми и тем подобни горива.
271
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко настинеш или закараш детето ти във болницата и ти кажат че не може да влезенш защото е пълно ????? пак правителствтото виновно
270
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТъпчоПо добре 3 месеца да е така от колкото мъртви хора навсякаде
269
3
 
8
 
! Отговори
Nacho преди 3 години
Ние във англия сме си така от март месец Имахме само един месец без рестрикци Но сега само аптеки и хранителни магазини :)))За спорт само може да се излиза навън
268
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В кабинета няма мислители , а изпълнители на волята на банкянската тиква, която не желае да взема мерки, за да запази властта си и е готова да жертва хиляди човешки животи. Историята показва, че такава е съдбата на народи в авторитарен режим!!!
267
6
 
6
 
! Отговори
иво преди 3 години
Мярката е една.Боко Тиквата директно в затвора.
266
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете отворени магазини и заведения, спорт и култура също. Онлайн обучение е идеален вариант. До всеки българин полицай да се сложи, файда няма, всичко е въпрос на съзнание. Отделно ще трябва да се плаща за затворени бизнеси, което е голям допълнителен разход от нашите данъци. Всеки се оправдава с вируса и чака държавна пара. Пазарна икономика сме - има фалити и социални програми. Иначе ще строим комунизъм като в Северна Корея, ще свършат парите и ще се хванем за палците.
265
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами на всички ни е ясно, че точно Баце няма с какво да мисли!!!
264
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако затворят всичко, да затворят и банките!Само аптеките и хранителните магазини да останат!Как и защо ще останат да работят банките?! Защо банките се толерират, а всички останали сектори се потъпкват?!Ако ще се затваря държавата, банките първи да бъдат затворени!
263
7
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Ако,кабинетът и Борисов си бяха подали оставката нямаше да има бум на вируса,защото голямото заразяване стана от тези протести и ината да останат във власта!
262
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма глупост е това със затварянето на държавата! Решението е само едно- спазване на дистанцияна обществени места, а там където дистанцията е невъзможна, да се носят маски и всичко ще отмине. Личната отговорност е най-важната в това положение.