Превозвачи и таксита: Във фалит сме, излизаме на протест!

Проблемът бил от години, не трябвало да се политизира
Обновена: 23 ное 2020 22:39 | 23 ное 2020 22:39, Веселина Йорданова
48

Автобусните превозвачи и таксиметровият бранш се готвят за протест. Причината за недоволството им е подкрепеното от депутатите президентско вето върху промените в Наказателния кодекс, с които се инкриминира нерегламентираният превоз на пътници.

"Това не е поредната заплаха към институциите. Това е нещо изключително важно, което не желаем да бъде политизирано. Този проблем съществува от години. Спекулира се много с текстовете, които бяха приети. Народните представители си позволиха да манипулират общественото мнение. Това е опит да ни използват за политически цели. Няма да допуснем това. Ние не сме политическа организация. Ние сме хора, които искам да защитим бранша си и държавната хазна", заяви Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи в ефира на "Денят ON AIR".

По думите ѝ много бизнеси, за които до момента не се знаело, че са в сенчестия сектор на икономиката, вече били излезли наяве.

"Колко хора загинаха на пътя при нерегламентиран превоз? Многократно сме го говорили това, но никой не обръща внимание. Кое споделено пътуване има търговска цел? Не знам да има такава предвидена практика, в която и да е европейска страна. Общественият превоз на пътници е икономическа търговска дейност, от която се генерират приходи. Не може да намесваме споделеното пътуване, защото то не е търговска дейност", каза Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея при така създалата се ситуация таксиметровите шофьори са също толкова гневни, колкото и автобусните превозвачи.

"Таксиметровият бранш е точно толкова гневен, колкото са и нашите колеги. Не може всеки на наш гръб да си прави политиките. На 25-и ние ще излизаме, ще спрем и постоянно, ако трябва. Браншът е пред реален фалит. Държавата харчи едни 30-40 млн., за да ни подпомогне, но тези пари изтичат в сивата икономика. Ние няма как да издържим. Ние просто поискахме някой да създаде нормален закон в държавата. Искаме ясни правила и законност", коментира още Милтенова.

Тя бе категорична, че транспортният бранш е бил свит до 600 фирми. Целият сектор провеждал изключителен диалог с министър Желязков, той поемал неимоверни усилия, за да окаже подкрепа. Незаконният транспорт обаче убивал бранша ежечасно.

"Ние по никакъв начин не искахме да смесваме икономическите мерки със законодателните такива. Но ситуацията е такава, че ние ще останем в много тежка положение. Нас никой не ни смята за нищо. Няма кого да превозваме. Ще поискаме от държавата 100% от миналогодишния оборот. Ние трябва да си платим наемите, заплатите, разходите за горива, за застраховки, осигуровки, за поддръжка на тези превозни средства", обясни още Милтенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата е във фалит.Държавата излиза на протест.Милиционерите опънаха протестни палаткови лагери пред бившия партиен дом на БКП.Щото са им малки заплатите!Няма да се учудя ако утре правителството излезе на протест... срещу себе си!!!
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде. е! Лобистите веднага превключиха на първа и почват да си искат компенсациите , за свършени "услуги" към Б. Б.!
20
7
 
17
 
! Отговори
чоко преди 3 години
Борисов взимай още 20 милиарда дълг и раздавай без да се замисляш.Така всички ще са доволни.Като дойдат умните и способни бесепари,отровни триота,възродители,войни и всякаква *** ще оправят държавата.
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако те види някой приятел на пътя и те качи се води нерегламентиран превоз и 10 години затвор според мафията герб :))) А Горанов дето раздаде над 200 милиона от наще пари на партиите незаконно няма затвор и един ден ;) Пълно беззаконие гарантирано от герб.
18
4
 
1
 
! Отговори
такси Пловдив преди 3 години
Аз да не карам туба с бензин ба ? Щом мръдне цената на някъде и аз на там . Ай поне не се излагайте с ултра *** въпроси !
17
2
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Вози се редовно --- зъболекаря сам ще си дойде !
16
5
 
13
 
! Отговори
Андрейчо преди 3 години
Абе и тия не се наядоха и сега искат да цоцат от държавата ?! Досега къде бяхте и какво правихте ,че не сте си заделили фонд за извънредни ситуации ?! А като е отдавна тоя проблем защо сега ревтуните ?! Защото именно вие сега искате да го политизирате проб лема си ! Пфу! Долна работа !!!
15
5
 
6
 
! Отговори
такси пловдив преди 3 години
Апарата ми ,,коли и беси,, аз просто го охранявам ! Може и да не ми викате ,,,бакши ,,защото не сте дали една стотинка бакши ... А колата ми ухае на мента ,глог и валериана -- валерианата ва отпуска а ментата ви пречи да припаднете ,глога ви е бонус да не ви треперят колената
14
1
 
8
 
! Отговори
ВГЗ преди 3 години
До такси пловдив"турбо коф-помпа" ама... запази ли час при зъболекар?!?
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси, всеки в тази ужасна криза с претенции. Щото сега лесно се протестира. Айде, спрете се бе, креттени.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
brexit, exit...ste e mnogo strashno...
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като излезете на протест какво ще се случи?
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бре бакшиши когато цените на горивата паднаха с около 20% вие смъкнат ли цените?
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите няма да им доведат нови клиенти,като не умеят да си запазят старите. По-гнусно от това да пътувам с такси,за мен няма. Предпочитам градския транспорт
8
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте малко..и такситата, и превозвачите искат свободен капитализъм - пазарът да им определя цените. Но като стане нещо, търчат да искат пари от държавата. Е, не става така. Не може да не искаш регулации, а после да търчиш държавата да ти плаща масрафа, като не можеш да си намериш клиенти. Наглостта им започва да става доста нетърпима вече.
7
2
 
10
 
! Отговори
такси пловдив преди 3 години
Сега от първия качил се ще трябва да избия и наема и ефира и да остане и за мене ,така че който дойде да си знае не помпа а турбо коф-помпа ......ще има припаднали !
6
4
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Кога бакшелите ще бъдат принудени да преминат изцяло на хибриди или електричество, както е в цивилизацията ?
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още не са си сложили бронираните стъкла от протестите от 2000 година, след случая Пепи.Слагайте ги тези стъкла, сега щяха да ви пазат от коронавируса.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не лоша идеята да спрат за месец, два междуградските превози. Тива само ще помогне да се овладее ситуацията с пандемуята по-добре.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4-5 едри бизнеса се опитват да изнудват гражданите и държавата. Ако си направят качествена услугата хората ще ги предпочитат, ама като още са в комунизма ...