Да затворят ли детските градини: Родители и персонал са разделени

Ръководството иска глътка въздух
Обновена: 24 ное 2020 20:27 | 24 ное 2020 20:20, Нели Христова
64

Противоречиви са мненията и за спирането на работата на детските градини. Родителите са недоволни, защото няма кой да гледа децата им, а персоналът иска почивка заради заболели сред преподавателите.

Биляна Тодорова е майка на дете в предучилищна група на детска градина в Русе. Според нея родителите ще са изправени пред сериозни трудности, ако градините затворят.

В шуменската детска градина "Братя грим" се обучават 8 групи с деца, а една от тях е под карантина, има и отсъстващи учители.

Според ръководството на детското заведение – нужно е временно затваряне на забавачките, защото това ще е глътка въздух за претоварения персонал.

А вече има и готовност за вид дистанционен образователен процес и за детските градини.

"В детската градина е по-специфичен този процес, тъй като обучението е предимно чрез игра. Цяло лято се квалифицирахме, учихме, така че мисля, че ще можем да отговорим на това предизвикателство", казва директорът Евгения Михова пред Bulgaria ON AIR.

В момента в детските градини работа продължава при разделение на децата от различните групи и непрекъсната дезинфекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВъпросОбъркването е изцяло в твоята глава и се дължи на сериозния дефицит на интелект, който имаш. Всеки средноинтелигентен човек се справя нормално и хич не му дреме ще затварят ли, докога ще затварят, после ще отварят ли изобщо. Абе света не се върти около и от барамни, портиер-охрана, сервитьорки, фризьорки, и компаньонки. Крайно време е да го разберете. И да не го разберете, все тая. Света пак ще си се върти и без вас.
38
7
 
6
 
! Отговори
До Гошо преди 3 години
Еми да де - не всеки има баба в къщи и е хоум офис. Но родителите на 7,8, 9 годишни деца не ни питат кой и как ще ги гледа. Затварят училищата и това е. А тези деца не са самостоятелни и не е случайно, че в закона е заложено дете под 12г да не остава само без надзор от възрастен. Пълна идиотщина цари повсеместно.
37
8
 
11
 
! Отговори
.... преди 3 години
Да затворят! С какво ситуацията там е по- различна от начален курс в училищата? Моето дете е втори клас - нито води самостоятелен живот, извън този на семейството, нито може да бъде оставен у дома сам. Не виждам с какво ситуацията за мен е по- различна, отколкото за родител на 4 годишно дете от детска градина??? След като ние ще трябва да се справяме с тази ситуация, поне да бъде за всички. А и стига с тези половинчати мерки. Щом искате локдаун - давайте, ама пълен. Без двоен стандарт моля!
36
1
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
От една страна по-добре е да ги затворят за известно време, според мен там много лесно стават приносители на Covid. Доста познати с малки деца вече хванаха промоцията... От друга страна, ако нямаш възможност за работа вкъщи, как ще се прехранвате? Не всеки има баба на разположение.
35
7
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Хем родителите да работят, хем да не излизат в отпуски, хем няма кой да гледа децата. Как ги мислите тези работи ве господа джиндъри? Виждам че тука е пълно с такива. Затваряйте се вкъщи, дайте си всички пари на държавата и тя ще ви пази. Тапети.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БездетнаСпоко, на повечето хора с деца, също им е все тая за затворените ясли и градини. Имаме начини да се оправим. С пандемия или без, ти си оставаш просто поредната злобна стара мома без деца и семейство, живееща в кучкарник.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31"ние, данъкоплатците, плащаме бюджетните заплати!"Как плащаш бюджетните зпалати? Като се водиш на минимална заплата, а взимаш още три пъти по толкова в плик ли?
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 30 Това, че ти нискоквалифициран, мързелив, социалистически лyзъp-готованец от частния сектор, не означава, че всички останали са като тебе. Мого хора, работещи нормална работа в частния сектор нямат никакъв проблем със затварянето.
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
29, ние, данъкоплатците, плащаме бюджетните заплати! И имаме право да настояваме всеки неработещ реално да не получава парите ни за лежане вкъщи! Откъде-накъде ще храним лентяи? Айде бе! Каквото за всички. Който не работи - вън. Някои могат да минат надомно, но това определено не са работещите в градините! Съжалявам. Биз работа - няма пари!
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе затворете, бе, всичко затворете! Ама да е справедливо - персоналът навън, като в частния сектор.Нека е равен аршинът! Който не ходи на работа - на борсата! Като всички!Градина и начални класове не могат да "минат онлайт", освен в болния мозък на нечия празна кратуна.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25''Не може да върви заплата за неработещи.''Що да не може? Може и още как. Работодалят решава тези неща, а не ти.
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Градините и без ковид са инкубатор за вируси, бацили и т.н. така че затваряй. Който няма кой да му гледа детето. Баби дядовци, или се обединете 5-6 майки една да гледа 5-6 деца и така. Закарайте ги в някое село, намерете там жена по майчинство (не римлянка) тя срещу дребни пари ще може да гледа още едно две. Аз където съм мъж, мога да гледам дете и да работя от вкъщи. Стига да иска човек, варианти хиляди. Ако не, мрънкане и оправдания.
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам против - градините затварят и персаналът е аут. Защото това е решението. Който не работи - ясно какво.Всеки да се справя, нали така? Ама нека е за всички!
26
8
 
9
 
! Отговори
Бездетна преди 3 години
Аз пък нямам деца, имам *** и коте и ми е все тая за яслите и детските градини! Да затварят всичко, но да оставят доставката от гурме ресторанта и да оставят кучешкия парк отворен за да водя моето бебче на разходка там, да!
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако ги спрат градините, персоналът или излиза в отпуска, или заминава на борсата.Не може да върви заплата за неработещи.Само да не стигнат дъното и да твърдят, че "работят от вкъщи", защото и на децата е ясно, че това са смешки.
24
4
 
12
 
! Отговори
Безсмъртен преди 3 години
Въпросът не е кой какво иска,Аз искам да стана космонавт! Въпросът е :Какво казват експертите!Дай да имат всички учители, Щото родителите няма кой да им гледа децата!
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSТи още малко ще поискаш да ти върнат и подкупа, който си дал, за да "приемат" детето ти на градина. Обстоятелствата са форсмажорни и ще получиш... сещаш се какво. Иначе детето може да го закараш в родното си село, да го гледат бабата и дядото. Тъкмо няма да кибичат по цял ден пред телевизора и да гледат турски и индийски сериали.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Затварянето няма да е до март. Повече ще е . Ей там по-надолу 18ти го е описал/а много точно и ясно как ще е затварянето. А на теб щом по време на пандемия само почивки и отпуски са ти в главата, ясно е що за стока си. А ти мен не ме мисли. Аз не живея в 90те години на миналия век и нямам проблем с отпуските било платени или неплатени. И не мисля постоянно за почивки и отпуски, а как да си гледам детето и да си върша работата.
21
10
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
не може да има дистанционно за детските градини. Ако искат да спрат работата на детските градини, трябва да върнат на родителите вече платените такси, да спрат заплатите на всички, взимащи пари около детските градини, щом са в неплатен отпуск, и тези пари да ги разпределят на родителите! Ха да видим до кой месец персоналът ще изкара без заплатка?
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално да не са съгласни, щото се ходи на работа. Като няма кой да го гледа, дай да напусне, след това какво правим. Пациентите с Ковид в болниците са предимно възрастни, повечето се оправят, рядко някой умира, но и от старост умират много хора. .. Като ни затвориха преди това, защо сега се стигна до тук?