Да затворят ли детските градини: Родители и персонал са разделени

Ръководството иска глътка въздух
Обновена: 24 ное 2020 20:27 | 24 ное 2020 20:20, Нели Христова
64

Противоречиви са мненията и за спирането на работата на детските градини. Родителите са недоволни, защото няма кой да гледа децата им, а персоналът иска почивка заради заболели сред преподавателите.

Биляна Тодорова е майка на дете в предучилищна група на детска градина в Русе. Според нея родителите ще са изправени пред сериозни трудности, ако градините затворят.

В шуменската детска градина "Братя грим" се обучават 8 групи с деца, а една от тях е под карантина, има и отсъстващи учители.

Според ръководството на детското заведение – нужно е временно затваряне на забавачките, защото това ще е глътка въздух за претоварения персонал.

А вече има и готовност за вид дистанционен образователен процес и за детските градини.

"В детската градина е по-специфичен този процес, тъй като обучението е предимно чрез игра. Цяло лято се квалифицирахме, учихме, така че мисля, че ще можем да отговорим на това предизвикателство", казва директорът Евгения Михова пред Bulgaria ON AIR.

В момента в детските градини работа продължава при разделение на децата от различните групи и непрекъсната дезинфекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И десет години да продължат мерките, пак вируси ще има, но вас няма да ви има.
18
6
 
21
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Ами да, ще продължи даже и до Май месец ако трябва, при положение, че повечето хора се държат като стадо, а не човеци. Никаква емпатия, никакво състрадание, никакво спазване на мерки... Ами хората умират точно заради такива ***, а никой не им е длъжен. И лекарите не са им длъжни, и те са хора, и те имат граница и предел на възможностите си. Който иска присъствено, тогава на първа линия, за да види как е...
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1234Затварянето няма да е до март, а докато пристигне някаква ваксина. По Коледа ще ви отворят, колкото да изпуснете пАрата. НО! понеже сте крайно безотговорни и нагли, ще се изпозаразите масово. И в началото на януари ще ви затворят тотално и няма да ви отворят, докато не пристигне ваксина. А ваксина не се знае кога ще пристигне. Може би края на април или началото на май. Така че си опичайте акъла по Коледа и спазвайте мерките защото от това зависи колко време ще стоите затворени.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен 12 преди 3 години
Моето дете отдавна в на обща храна! Никога не е яко от Макдоналдс или от която и да е било друга верига за бързо хранене! Даже купена пица не е яко (само домашна). Но за разлика от теб, аз се поставям на мястото на другите майки! Защото помня каква огромна помощ са кухнята, градината, яслата!А ти бъди сигурна, че затварянето ще продължи до Март. И тогава ще ревеш че отпуската ти свършва. Че лятото ще искаш да ходиш на почивка. Не на всички общините отпускат допълнителна отпуска 8-10 дни.
15
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо просто родителите, които искат децата им да са на градина не се разберат и да ходят да заместват персонал в градината. При 30 деца в група все ще сколасат някак ако всеки родител замества учителите за по един ден в месеца.
14
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само мързеливите български майки имат проблем със затварянето на детските градини защото така няма да могат да киснат по цял ден в бгмама и във фейса. В нормалните държави, където детските градини са затворени от два месеца, родителите се радват, защото така прекарват повече време с децата си.
13
7
 
12
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Не си мислете, че ако сега затворят градините и яслите ще до Коледа. Ще бъде до Март! Не бъдете наивни! И тогава много хора ( от първата линия) ще реват за отпуски, заплати....
12
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1244Като те мързи да готвиш на детето си и разчиташ само на детски кухни, за кво изобщо си го правил/а. Иначе като няма детски кухни, поръчвай му Макдоналдс. И без това толкова ти е акъла.
11
5
 
9
 
! Отговори
Потърпевшите преди 3 години
Родителите - на първа линия! !!
10
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето от децата в детските градини са "приети" там срещу солиден подкуп. Затова сега има такъв рев срещу затварянето на детските градини. Защото няма да им върнат подкупите, които са дали и гaньoвеца се чувства набутан. Ама пандемия, братче. Форсмажорни обсоятелства.
9
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, нека родителите, които искат да не се затварят градини и училища, да има къде да оставят децата си някой да ги гледа. Обаче тогава тези родители да отиват на първа линия в помощ на лекарите в ковид отделенията. И да знаят отсега - смените са 2 на 2 седмици. Влизаш в отделението и 2 седмици не излизаш оттам, 2 седмици в ада. А не да се моткаш по цял ден на кафене, в мола и т. н. докато ужким работиш, а децата ти са на градина/училище.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм,какво значи децата от градините да минат "дистанционно"?
7
12
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 3 години
Толкова злоба носите в душичката си, че чак Ви съжалявам!Сменете я тази градина, ясла, бе! Идете магазинерка в Лидъл, Била...там няма Коронавирус!
6
11
 
22
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Много родители вече са спряли децата от градина. Грешно е внушението, че родителите искат да са отворени градините. Голяма част искат по-строги мерки.
5
13
 
14
 
! Отговори
Туслев преди 3 години
Градините да се затворят до пролетта, децата да минат на дистанционно, като останалите. Няма нужда да рискуваме да умират хора заради работещи детски градини
4
21
 
19
 
! Отговори
1244 преди 3 години
Аз съм против затварянето на началните училища, градини и ясли! Там ходят малки деца, за които ще е изключително трудно да стоят по 8 ч вкъщи, защото мама и тати работят он лайн. Освен това затворят ли яслите ще затворят и Детските кухни ( държавни), които на символична цена дават първо, второ и трето, всеки ден различно и здравословно. А това, няма какво да се лъжем, вкъщи е невъзможно. Никой не готви днес пилешко, утре телешко, в сряда риба, ..
3
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До слабо умните родители- ако вашите izrood4eta заразят целия персонал,няма и баба Ванга да възкръсне и да ходи да ви гледа бацилите. Мъкнете ги с температури,сополи до земята,взимате платени лъжливи бележки,че са здрави,абе щом си мразите така децата,защо аджеба раждате?? Разбираме,че сте поколение без бъдеще,с това което правите,че не обичате децата си, и нямате желание за 5 Мин повече с тях,но другите хора не трябва да плащат със здравето си за вашия idioTiZAm
2
15
 
3
 
! Отговори
Ятма преди 3 години
Думкайте се отзад всички балъци
1
17
 
22
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Затворете ги, но парите за гледане на децата давайте на родителите, а не на персонала. Или давайте на персонала 20% да си чешат п-ките вкъщи, а това, което сме събрали от данъци за отглеждане на децата, давайте на родителите.