Медсестрите: Помогнете ни, за да можем и ние да ви помогнем!

Съсловната организация подкрепи по-строгите мерки
34
Медсестрите: Помогнете ни, за да можем и ние да ви помогнем!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След Българския лекарски съюз, и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи подкрепи по-строгите мерки за овладяване на пандемията, които предлага министърът на здравеопазването.

Още по темата
"Коварната болест продължава да настъпва в целия свят и България не прави изключение.

Само за една седмица заболеваемостта у нас се е увеличила със 102%! Средната 14-дневна заболеваемост у нас достигна рекордните 666,5 заболели на 100 000 души население, при средна заболеваемост 250 души на 100 000 души население в европейските страни. В три области в нашата страна броят на заболелите достигна 1000 на 100 000 души население", напомнят от съсловната организация тревожните данни.

Те посочват, че вирусът се предава лесно, но и мнозина не са спазвали мерките - правилно носене на предпазни маски, спазване на дистанция, ограничаване на контактите.

Многократно се увеличи броят на нуждаещите се от болнично лечение, а дефицитът на медицински специалисти продължава да нараства застрашително. От началото на пандемията у нас се разболяха 4944 медицински специалисти, активните случаи към момента са 2000.

Расте и броят на медицинските специалисти, които заплатиха с живота си в битката да спасят живота на своите пациенти. Всички медици - лекари, медицински сестри, фелдшери, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти работят до изнемога. Мнозина от тях не се прибират с дни у дома, защото няма кой да ги смени и не могат да оставят своите пациенти на произвола на съдбата, посочват от БАПЗГ.

В писмото пише още, че коварният вирус е сред нас и опасността е реална, а зад всяко число стои човешка съдба, стои притеснението и мъката на семействата на заболелите и починалите. 

За пореден път призоваваме - помогнете ни, за да можем и ние да ви помогнем! Време е да се опомним, време е да се обединим! Нека заедно и осъзнато преминем през необходимите ограничения в името на живота, който трябва да продължи!, се посочва в позицията в подкрепа на мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
7
 
! Отговори
до7 преди 3 години
Дано не ти се и наложи, че тогава ще разбереш за какво става дума. Стълбите пред болницата те очакват. Пък ти пак си мисли че си успешен.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
До славянинХа ха, това както беше писал един лекар, е на магаре да обясняваш за гравитация, то си знае и си пасе.
7
19
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Аз да съм искал да ми помагате!? Не съм! Сам съм си лекар и то напълно успешен, защо вие си мислите, че сте ми и Слънцето, и въздуха и без вас не мога да дишам!?
6
3
 
7
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
До 3Ами умират и не достигат за толкова много легла! Нали не стигаха и преди 2020?!А сега с тези легла...Откъде да дойдат?Освен да си внесем българи-медици от други страни като туризма!
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вдигнете заплатите на тия жени (и мъже), защото заслужават. Защо дадохте на полицаите? Да станат още по дебели?
4
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторята се наакаха с един ковид...Ми не дай си Боже стане война?!Ко праим с тая прогнила от всякъде здравна система?!
3
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак излизайте да им ръкопляскате...На тия, дет оставят хората да измират по стълбите...
2
12
 
12
 
! Отговори
Тошето преди 3 години
Не ми пука, наздраве!!!
1
5
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Мениджерите им в болниците с по 2 млади любовници 3 коли и 4 апартамента.Окрадоха им парите за апарати,консумативи и удобства в болниците,те с нас се заяждат.Хирурзите изписват безумни операции на здрави хора с половин милион годишна заплата.Абе тия по команда ли им е крив работника,дето им внася за заплата?