Медсестрите: Помогнете ни, за да можем и ние да ви помогнем!

Съсловната организация подкрепи по-строгите мерки
34
Медсестрите: Помогнете ни, за да можем и ние да ви помогнем!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След Българския лекарски съюз, и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи подкрепи по-строгите мерки за овладяване на пандемията, които предлага министърът на здравеопазването.

Още по темата
"Коварната болест продължава да настъпва в целия свят и България не прави изключение.

Само за една седмица заболеваемостта у нас се е увеличила със 102%! Средната 14-дневна заболеваемост у нас достигна рекордните 666,5 заболели на 100 000 души население, при средна заболеваемост 250 души на 100 000 души население в европейските страни. В три области в нашата страна броят на заболелите достигна 1000 на 100 000 души население", напомнят от съсловната организация тревожните данни.

Те посочват, че вирусът се предава лесно, но и мнозина не са спазвали мерките - правилно носене на предпазни маски, спазване на дистанция, ограничаване на контактите.

Многократно се увеличи броят на нуждаещите се от болнично лечение, а дефицитът на медицински специалисти продължава да нараства застрашително. От началото на пандемията у нас се разболяха 4944 медицински специалисти, активните случаи към момента са 2000.

Расте и броят на медицинските специалисти, които заплатиха с живота си в битката да спасят живота на своите пациенти. Всички медици - лекари, медицински сестри, фелдшери, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти работят до изнемога. Мнозина от тях не се прибират с дни у дома, защото няма кой да ги смени и не могат да оставят своите пациенти на произвола на съдбата, посочват от БАПЗГ.

В писмото пише още, че коварният вирус е сред нас и опасността е реална, а зад всяко число стои човешка съдба, стои притеснението и мъката на семействата на заболелите и починалите. 

За пореден път призоваваме - помогнете ни, за да можем и ние да ви помогнем! Време е да се опомним, време е да се обединим! Нека заедно и осъзнато преминем през необходимите ограничения в името на живота, който трябва да продължи!, се посочва в позицията в подкрепа на мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До do16Аз вече е съм млад :)) На 41 съм, налагало ми се е 2 пъти да влизам в болница...1=вия бях в казармата, 2-рия ми с беше подуло ходилото...Излъгах един път, когато бях в казармата, за ходилото ми биха инжекции и поспадна, но ми беше неприятно, пълно беше с хора които чакат :)))
28
3
 
2
 
! Отговори
do16 преди 3 години
Ами те болниците са практически затворени/препълнени. Докато има *** и мислене "аз съм млад и не ми дреме" ще е така. И млади ще дават фира при липса на медицинска помощ за съжаление. Все още има апендецити, катастрофи, предозиране итн.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради ковид бо.клу.ци.те в българските болници не се дава помощ и на бременните жени! Заради вас, лай.не.нца, хора умират преди да стигнат до болницата или на метри пред лекарския кабинет! Вие, които подкрепяте това и искате затягане на мерките, сте убийци!!!!! Бъдете проклети!!!!!
26
2
 
4
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Основни мерки, които трябва да се вземат. - намаляване на заплатите на бюджетните служители - незабавно; - всеки държавен служител, преминал през тази зараза да се командирова в помощ на болниците( има работа и за не разбиращи от медицина) незабавно; - преминаване в онлайн обучение за всички- незабавно; - безкомпромисен и твърд контрол за спазване на противоепидемичните мерки. Това е като начало.
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия *** искат съчувствие, подкрепа и помощ от обществото и пари от държавата, а в същото време оставят реално нуждаещи се болни хора да умират пред болницата или по стълбите. Тия не са лекари и медицински персонал, а са убийци! А и медицински сестри ще те "излекуват" толкова, колкото хигиенистките - санитарки. На повечето *** им трябва само санитарки, хигиенистки и мед. сестри да ги " лекуват", лекари не им трябва. Лекарите са за нуждаещите реално болни хора.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помогнете ни, за да можем ние да ви оставим да умрете на стълбите на болницата.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие се радвайте, че по Коледа и Нова година поне малко ще отпуснат мерките. Ще имате време да се съберете, да се нажулите с ракия, да се натъпчете с луканка и пържоли и, разбира се, масово да се изпозаразите. Ама яко да се изпозаразите! И след празниците, всички основания за тотално затваряне до идването на ваксината ще са налице. Ще ви затворят, както през пролетта и ще си седите по панелките и ще имате време да размишлявате къде сгафихте, че пак ви затвориха.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо болните ще помагат на мецсестрите и после те на болните.
21
6
 
5
 
! Отговори
Пародия на държава преди 3 години
Слава на Куронела. Нареди Партията в червени ЧувалЕ. Още Партийни ДругарЕ ще разберат истината по трудният начин. Ама нали са безсмъртни и на всеки километър.
20
6
 
3
 
! Отговори
дъра бъра два чадъра преди 3 години
за 1700 лева ковид-пътека,е нормално да подкрепят!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на теб, кой ти, каза, че са работили за 100 лева.Сънува ли го?Само, щи кажа, че лекарите тогава бяха едни от най уважаваните в обществото!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ние искаме да ви помогнем, ама министъра на образованието е против... разберете се с него
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКво предлагаш? Да върнеш соца и да заточим лекарите в провинцията за по 100лв на месец за да ти е гот на теб?
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва се затворят всички болници в страната.Така тия дето плюят ще са доволни и няма кой да ги умори.
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разправят, че при соца било много зле...Ми е зле, зле, *** във всеки град имаше болница обезпечава с лекари, мед сестри и консумативи!Да не казвам и, че в маса села имаше здравни служби!!А сега при има няма 5000 хиляди в болница и вой до небесата и всичките им организации!!А тия хора дет остават без работа заради вас, питате ли ги кво ще ядът те и децата им...
14
10
 
4
 
! Отговори
Пациентка преди 3 години
Да бе да тия в рентгена с дни не се прибирали.До обяд работят после по кръчми.
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинПич, никой не те кара да чувстваш, че техния апел се отнася до теб. Разбрахме те, ти си си самодостатъчен, лекуваш се с йога и се храниш с енергия.Тоя апел е към хората, които са от тая планета и разчитат на нормалната медицинска помощ.
12
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всяка една сестра съм готова да помогна от чиста душа, но не и на лекарите, те загубиха моето уважение. Първото което е лекарите защо не казват истините за ковитодеветнайсе. Защо гледат само печалбата. Нямат капка човещина. Нямат дори необходимата компетентност. Чудя се какво са учили в медицинските институти. Вижте щаба викат и се карат като че ли сме хамали. Сестрите са помощен персонал но те са професионалисти.
11
4
 
8
 
! Отговори
Dj Urban преди 3 години
Пляскайте им после флаш-моб с фенерчета. Накрая скочете от балкона си.
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички видяхме на видео как ви играят роми по цели вечери и сега искате да ви вярваме ...?!?