Опериран и с пнeвмония чака часове за прием, нямал PCR

Тестът му е отрицателен, но мъжът е с влошено дишане, с температура
24 ное 2020 09:55,
30
Опериран и с пнeвмония чака часове за прием, нямал PCR
Снимка: Кадър bTV

Опериран наскоро мъж с двустранна бронхопневмония беше принуден да чака с часове между двете болници в Благоевград, без да го приемат. 64-годишният мъж бил с отрицателен бърз тест, но със заключение от рентгенолога, че най-вероятно става въпрос за COVID-19. Лечебните заведения – държавно и частно, започват задочен спор коя болница трябва да приеме пациента.

Съпругата на Георги – Стефка Маркова, обясни, че на мъжа ѝ са направени всички необходими изследвания, за да му бъде оказана лекарска помощ, но с часове не получава такава, въпреки че има затруднено дишане.

"От сутринта сме такa. От тая болница в оная, от оная в тая. Правихме сутринта бърз тест – отрицателен. Отидохме в едната болница, човекът се съгласи на скенер, гледа го – с двойна бронхопневмония и каза, че трябва да го приемат тук, това било коронавирус", обясни жената пред bTV.

Дъщерята на 64-годишния мъж Кристина Маркова посочи, че 8 или 9 пъти са били препращани от частната "Пулс" в общинската болница и обратното.

"С влошено дишане, с висока температура до 38,5 градуса, една вечер показа 39,2. Контролира се с антипиретици, с болкоуспокояващи, с парацетамол, с два вида антибиотик, които очевидно нямат никакъв резултат. От тази сутрин той е в много тежко състояние, като не може да диша самостоятелно", допълни Кристина.

Преди десетина дни Георги е опериран от жлъчка. Близките му предполагат, че се е заразил в болницата. Въпреки видимо тежкото му състояние, за да го приемат в отделение му поставят условие – PCR тест. "По думите на д-р Касапинов няма как резултатът да стане за часове, а за нас е невъзможно да го оставим да чака утре да го вземат и след 24 ч. да дадат резултат", посочи дъщерята на пациента.

По-късно Георги е настанен в болница. Други обаче, остават да чакат. Сред тях са и близките на 65-годишна жена, наскоро дошла в България.

"От 3 дена я разкарват от това Спешно в другото, без да я приемат с пневмония, защото няма тест за COVID, отделно има много придружаващи заболявания. Днес ѝ стана тестът и казват, че на рентгена били писали, че е с COVID пневмония. Сега на това ли да вярваме, тестът е отрицателен, на кое да вярваме, сега отиваме да докараме пак жената", обясни близка на жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До номер 2Прегледай се, ама на психолог!Няма такъв пост!
4
14
 
8
 
! Отговори
До Елемаг преди 3 години
Абе баст*ун. Кое долнопрoбно закъсало заведение буташ, че така ревностно всеки ден ревеш по форумите срещу вируса? Закъса го за левчета ли бе мазни*к! Хората които са умопомрaчени и не вярват в тоя виурс не седят по форумите. Нещо друго имаш ти - интерес, келепирец, а ***?
3
7
 
19
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ НЯМАТ ПОВЕЧЕ НУЖДА ОТ ТЕБЕ ДЯДО. ТРЯБВА ИМ СВЕЖА КРЪВ.ГЛЕДАТ ДА ПРЕЛАСТЯТ МЛАДИТЕ
2
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди дни си дошла в България?Че що, бе, буля?Там лекари нямате ли си?Що се буташ при нашите гадните, щом си седяла допреди дни в чужбина?А, даааааа...Щото там наистина няма да те погледнат и няма и да ти се вържат на жалбите и заплахите
1
13
 
39
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Кофти дядо.Сега ще те оставят ,да се гътнеш и ще те пишат Ковид ,за да стряскат и да правят каквото си искат.