Всеки втори вярва, че коронавирусът е изкуствено създадена болест

За 40% от българите COVID-19 е биологично оръжие
111
Всеки втори вярва, че коронавирусът е изкуствено създадена болест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

40% от българите са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие, създадено с цел да се намали населението на Земята.

Малко над една трета са убедени, че коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип. Това сочат данните от представително проучване на Изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”, проведено от 2 до 10 ноември. То показва доколко разпространени в обществото са конспиративните теории, свързани с COVID-19.
Докато заразата у нас продължава да е на високи нива, 17%, или 935 хил. души все пак смятат, че коронавирус
не съществува и че това е световна измама.

Още по темата

Отчита се лек спад в споделящите това твърдение спрямо юни, когато делът им е 23%. Естествено се е повишил делът на несъгласните с такава теза през ноември – 65% спрямо 56% през юни. Това в голяма степен вероятно се дължи на повишаването на броя на заболелите и смъртните случаи и на факта, че повече хора вече познават човек, който е болен или е бил болен.

Една трета от българите пък са убедени, че този вирус не е опасен. Те смятат, че коронавирусът не е по-страшен от сезонния грип. С увеличаването на възрастта намалява делът на съгласните с това твърдение.

В странната конспиративна теория, че чрез ваксината щели да се слагат чипове, през юни са вярвали 22% от населението у нас. Сега процентът е спаднал до 16.

По-развита версия на тази теория за заговор е, че Бил Гейтс стои зад чиповете, които щели да бъдат поставяни. 14% от анкетираните го твърдят.

Малко повече от половината българи - 52%, обаче вярват, че коронавирусът е изкуствено създадена болест. Този дял се е увеличил в сравнение с юни, когато хората в тази група са били 43%. Сега 1/4 не са съгласни, че вирусът е изкуствено създаден.

През април обаче убедените, че коронавирусът е биологично оръжие, създадено с цел да се намали населението на Земята, са били 53%.

През юни и ноември разпространението на това мнение намалява до 40 на сто. Днес несъгласните с това твърдение са повече в сравнение с предходните месеци.

53% от българите категорично не приемат конспиративната теория, че коронавирусът се разпространява чрез 5G технологията, показват данните от проучването на “Тренд”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса е произведен за научни цели в китайска лаборатория но научното изследване е финансирано от САЩ. За това Тръмп само заплашваше но не посмя да предприеме никакви мерки срещу Китай защото и САЩ са в кюпа.
93
0
 
5
 
! Отговори
Лично мое мнение преди 3 години
Вероятно вируса шета по света доста от преди 2019 г. Според мен от 2016 г. Познавам хора с такива симтоми от преди 3 г. А в САЩ смятаха, че смъртноста от пневмония при нетипични обстоятелства се дължи на електронните цигари. Но вируса е нагласен така, че здрави хора да го преживяват, но стари и болни да се справят трудно. Това ме навежда на мисълтта, че доста от политиците по света много им е допаднал китаиския метод за справяне със натоварването на социалните системи. Много практично и навреме
92
2
 
3
 
! Отговори
Лично мое мнение преди 3 години
Стотина учени от цял свят казаха, че вируса е истински но е Пипан.От лаборторията в ухан бяха самоубити няколко учени а една успя да избяга през Хонконг в САЩ и даде гласност но и затвориха устата. До 2015 г. в тази лаборатория са работили и французи, англичани, германци и др. но много бързо се изнасят и прекратяват връзките си с Китай. Твърде вероятно е китай да са разработили вируса за да редуцират собственото си население. Много скоро социалната им система ще рухне заради бейбибума от 50 г.
91
0
 
4
 
! Отговори
до 97 преди 3 години
Ти що се се праиш на интересен бе. И аз гледам телевизия и и вервам и земята е плоска. Ти да не ходиш надолу с с главата през нощта бе. И тоя мангъров трябва да бъде изгорен на кладата дето е казал че земята се въртела. Върти ти се мозъка.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса е изкуствено създаден и пуснат от Китай, от Русия от Северна Корея и от Корнелия Нинова с цел тотална икономическа власт над света. И може би до някъде и Тръмп е виновен защото започна икономическа война с жълтурите комунисти, при положение че и тояй е комунист. Вижте му перчема!
89
2
 
3
 
! Отговори
Куне -кмето преди 3 години
Аз като дълго мислих и много се уморих стигнах до изводо че виросо е от естествен произход от прилепите папаите и от козите и от прасетата кои ги избихме
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса е изкуствено създаден и пуснат от Китай с цел тотална икономическа власт над света. И може би до някъде и Тръмп е виновен защото започна икономическа война с жълтурите комунисти.
87
1
 
3
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Питайте Б.Гейтс.Той ни готви и други изненади..
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В наше време основно има 2 типа хора. Едните гледат телевизия, а другите мислят с главите си. Първите са тези, които преди столетия са вярвали, че Земята е плоска и са искали хора като Галилей да бъдат убити заради това, че не мисли като тях. И до ден днешен не са се променили. Просто по телевизията вече са им казали, че Земята все пак не е плоска. Вторите осъзнават, че медиите се използват за масова дезинформация, затова разчитат на акъла си. Хубавото е, че в България не са малко...
85
1
 
7
 
! Отговори
koko преди 3 години
Има секретно разследване за появата на корона вируса, защото точно този вирус е мутирал и сега. Основните учени са немци, има още австрийци, французи и една българка. Секретният доклад е с параф: да не се показва на съюзници в НАТО. Докато е протичало разследването, британски и американски шпиони са опитали да получат резултатите, безуспешно. В първите редактирания на вируса, е замесен и британски университет.
84
1
 
10
 
! Отговори
koko преди 3 години
Има еднозначни доказателства, които удостоверяват, че в сегашния си вид, корона вируса е силно модифициран и изкуствено разпростанен. Намерени са патентите на всички протеини, които не са част от корона, но можете да видите под микроскоп. Дори група учени от ЕС са успели да сведат до 3 лабораториите в САЩ, които са редактирали вируса.Не е нужно да вярваш - има доказателства.
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се,че е изкуствено създаден,затова е толкова опасен.Това го признаха и мастити лекари-професори.Защо да не им вярваме.
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
60 % не вярва че е изкуствен вирус , мнозинството от българите не вярват ,че корона е изкуствено създаден за намаление на населението , но малцинството които вярват че е изкуствено създаден е 40 % , малцинството е голямо и само още 10 процента са им необходими да привлекат към тяхната вяра за да не бъдат малцинство а равни на невярващите в изкуственото създаване на вируса. Естествено това се налага защото няма факти и се правят предположения на вяра.
81
4
 
3
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
ези, които не вярват в коронавируса, са същите, които не вярват, че ЦСКА е преименувания ЛИТЕКС!
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
преди броени дни излезе информация, че Тръмп го били лекували с 2 типа изкуствени антитела. Което, ако е вярно, значи, че вирусът си е създаден от американците, заедно с него са си намерили и антитела, но те са за "наши хора". Това с ваксините е, за да се прави оборот на фармацията.Но сметките на американците ще излязат криви. Който копае гроб другиму, сам пада в него.
79
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конспиративнете теории са си живата истина. Престанете да сеподигравате с хората.Ако не беше така всички хора щяха да са щастлви. За съжалени света се състои 90% от нещастни хора!
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаше нужда да ни потвърждавате факта че българите са дебилен народ защото аз отдавна съм го установил.2009 обаче беше преломната в която дебилитета завладя страната напълно.
77
7
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Това доказва, че българите са малък, но ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРО.СТ народ, това оправдава мизерията , немотията , бедността , нулев интелектуален капацитет, народ който НЕ заслужава да има държава и логично сам се затрива от картата на Земята !
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИРУСА Е ПУСНАТ ОТ МАСОНСКИТЕ СЛУГИ НА ЕВРЕЙСКИТЕ РАВИНИ, КОИТО СМЯТАТ, ЧЕ ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА ТЕХНИЯ МЕСИЯ (КОЙТО Е ФАЛШИВ, МЕСИЯТА Е БИЛ ИСУС, НО ТЕ НЕ ГО ПРИЕМАТ ЗА ТЕХЕН СПАСИТЕЛ) ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧАТ ЛОШИ НЕЩА И ЧОВЕЧЕСТВОТО ДА МИНЕ ПРЕЗ ТЪМНА ЕРА. СЛЕД ТОВА СВОБОДИТЕ И БОГАТСВАТА НИ ЩЕ БЪДАТ ОТНЕТИ, НО ЩЕ ДОЙДЕ СВЕТЛА ЕРА, В КОЯТО МЕСИЯТА Е НА ЗЕМЯТА И СЕ ГРИЖИ ЗА РАВИНИТЕ. В ТАЗИ ЕРА ВСЕКИ РАВИН ЩЯЛ ДА ИМА 100,000 РОБИ, КОИТО ЩЕ МОЖЕ ДА ИЗКЛЮЧВА ЧРЕЗ ЧИП. НЕ СЪМ ЛУД, ЧЕТА ТАЛМУДА И ТОРАТА
75
2
 
2
 
! Отговори
6 преди 3 години
На това вярва всеки втори *** у нас !Това е нацистки метод на пропаганда за да се търси след това враг и той е определен по-рано !След това започва унищожаването му .Чудя секак образовани хора могатда мислят така суеверно , а не научно !Другипък го удрят на молитви към Бог !Дайтеси дипломите и отивайте да пасете овцете по-близо да Бога !