Зам.-кметът от метрото: Ще си ходя без маска и не ми пука!

Долев се отказа от болнично лечение с декларация, вирус нямало
24 ное 2020 08:55,
398
Зам.-кметът от метрото: Ще си ходя без маска и не ми пука!
Снимка: Кадър BulgariaOnAir

Ще продължавам да ходя без маска. Не ми пука. Това обяви бившият зам.-кмет на Пловдив Александър Долев, който беше задържан в столичното метро в края на миналата седмица, защото е без маска. Той щял да продължава да ходи без предпазно средство, защото "нямало коронавирус" и той бил измислица, заяви той пред Нова тв.

Бившият зам.-кмет стигна дори и по-далеч. Той собственоръчно написа на лист декларация, че се отказва от хоспитализация, ако се разболее, защото нямало никакъв вирус.

Още по темата

В неделя, придружен от двама адвокати и двама свидетели, той направил една обиколка на метрото без маска. Полицаите вече не го спрели. Според него униформените нямали право да го глобяват, защото заповедта на министъра на здравеопазването била нищожна, защото не била обнародвана в "Държавен вестник", а трябвало, защото е нормативен акт.

"Това е груб полицейски произвол, в понеделник ще си взема адвокат и завеждам дело за морални щети", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Срещу Долев е имало 15 преписки в прокуратурата и полицията. Бил заместник-кмет и временно изпълняващ кмет на Пловдив от ВМРО. Твърди, че все още сред редиците на партията.

"Бяха ме обвинили в закана за убийство, после ми прекратиха преписката, извиниха ми се и ме пуснаха", коментира бившият зам.-кмет.

Долев не бил ходил на лекар от 2007 г. Той се лекувал с народна медицина. Според него маската не предпазва от вируса. По думите му полицията се дразнела на неговата смелост, а хората умирали не от коронавирус, а от други заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари