13-годишна с бебе търси постоянен дом

Фамилията има 10 деца, някои от които също имат деца
25 ное 2020 14:19,
172
13-годишна с бебе търси постоянен дом
Снимка: Кадър Нова тв

13-годишна майка на новородено момиченце и многочленното й семейство търсят дом, където да се настанят за постоянно. Дядото и бабата на детето имат и други десет деца. Многобройното семейство обитава три малки стаи в центъра за временно настаняване във "Захарна фабрика".

Фамилията кандидатства за общинско жилище, но засега без успех. Всички опити да излязат и на свободен наем "ударили на камък", съобщава Нова тв.

Бащата на родилката Мустафов също има малко бебе. Многолюдната фамилия трябва да напусне дома до 31 декември, след изтичане на договора им с центъра.

По думите на бащата всичките му деца ходят на училище, а по-големите работят. "Ние не можем да се интегрираме тук в този център, трябва ни помощ", каза още Мустафов.

"Тези хора имат шанс за общинско жилище, но трябва да получат картотека", каза Калин Григоров от  "Управление на общинската собственост и жилищния фонд", р-н "Илинден". Той допълни, че това се явява пречка. "Жилищният фонд е ограничен, даваме дом само, когато има свободно място", допълни Григоров.

"Ще останем тук, ако ни удължат срока на договора, 2 години вече живеем така", завърши многодетният баща. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
7
 
! Отговори
asb преди 3 години
много тъжно е това
36
0
 
42
 
! Отговори
. преди 3 години
А социалните служби и закрила на детето на какво мнение са?
35
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички педофили в затвора.Никаква толерантност и съчувствие.Никакви оправдания с особеностите на етноса.В противен случай тия,които ги толерират,първи ще ги вкараме в затворите,а после и тия от снимката.
34
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас! В каква държава живеем.
33
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
постоянен дом.. таткото в затвора, малкото за осиновяване а тая малката що не е на училище, я марш в клас
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВеселякНЕ НА18 Е
31
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо бащата на детето и родителите на майката все още не са в затвора!? WTF!!!Докога ще придължава поощрението на абсолютно противозаконни практики?! Докога тази папл..ач ще продължава да е над закона.Защо прокуратурата не вземе да се самосезира след подобна статия!?
30
0
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До въпросМного ясно.
29
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива малолетни майки, ако няма оплакване за насилие, родителите им трябва да се подвеждат под съдебна отговорност
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и някой да им даде дом ще го осъдят по ИК или някой закон за домашно насилие и че нарушаваш правата като не им даваш да слушат чалга и да крадат . Да седят на пътя и да ядат права и истанбулски конвенции.
27
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мога да го взема веднага,но за съжаление,не живея в България и вероятно бюрокрацията е голяма,ще стане едно красиво и галено българче,ако го взема.
26
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам защо бащата не е в затвора, а малолетната майка не е дадена за осиновяване, както и бебето й. Това се очаква от социалните. Да се грижат за интересите на всяко дете. Няма дете в чиито интереси да влиза отглеждането на друго дете. Когато човек иска да осинови, му правят проверка до пето коляно, и деца няма, но иначе на тези хора, които нямат нищо против дъщеря им да прави сек. с на 12 и да роди на 13, семейството им е ток и жица. Не става така тая работа.
25
13
 
8
 
! Отговори
Яшар Сали преди 3 години
Истински аканъ българи , както казваме в Шекер Маала в Пловдив !Браво на сватята и на сватовете !...Голямо италианско семейство .
24
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как така търси постоянен дом?Постоянния дом трябва да си го купиш или построиш?Или за тия държавата е длъжна да им строи жилища?Алоуууу,управницитеееее,какво мислите по въпроса?Или ще им обещаете каквото пожелаят,защото идват избори и това ви е основния електорат?
23
0
 
43
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Аре беАрееееееКой кво ше му дава на тояКой и какво дава на данъкоплатците плащащи масрафа на многолюдното семействоКви са тия майки на 13 годиниЩо некой не е на квартира в затвора
22
0
 
33
 
! Отговори
ЖивкоТодоров преди 3 години
До Анонимен"Това е някаква извратена паралелна вселена, в която живеят тези хора..."===Абсолютно си прав. Въпроса е, че твоята и моята Вселена изчезва (въпрос е на не много време). Тяхната вселена ще заеме пространството, което безропотно им освобождаваме. Това е война, етествена конкуренция за една и съща биосфера, какъвто ти хареса етикет му закачи, от това не се променя същността на процеса. Хора, които са се отказали да се възпроизвеждат и да се съпротивляват на паразитиращи колонии ..
21
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даааа,работата ще ги направи свободни.Оня е бил прав.А нашия наскоро го повтори.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да искат да живеят тука и да се интегрират първо да подпишат договор, че нямат расистки и дискринационни претенци към никой, който не подпише и депортация. За какво да си навличаме неприятностти всеки винаги може да каже че сме расисти. Айде баста.
19
1
 
12
 
! Отговори
тукашен преди 3 години
ЧЕРНО ФЕРЕДЖЕ - "какво чудо стана" :)))
18
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,ха,ха!Един им беше казал,че не си дава жилището под наем на цяла детска градина.Прав е човека.