13-годишна с бебе търси постоянен дом

Фамилията има 10 деца, някои от които също имат деца
25 ное 2020 14:19,
172
13-годишна с бебе търси постоянен дом
Снимка: Кадър Нова тв

13-годишна майка на новородено момиченце и многочленното й семейство търсят дом, където да се настанят за постоянно. Дядото и бабата на детето имат и други десет деца. Многобройното семейство обитава три малки стаи в центъра за временно настаняване във "Захарна фабрика".

Фамилията кандидатства за общинско жилище, но засега без успех. Всички опити да излязат и на свободен наем "ударили на камък", съобщава Нова тв.

Бащата на родилката Мустафов също има малко бебе. Многолюдната фамилия трябва да напусне дома до 31 декември, след изтичане на договора им с центъра.

По думите на бащата всичките му деца ходят на училище, а по-големите работят. "Ние не можем да се интегрираме тук в този център, трябва ни помощ", каза още Мустафов.

"Тези хора имат шанс за общинско жилище, но трябва да получат картотека", каза Калин Григоров от  "Управление на общинската собственост и жилищния фонд", р-н "Илинден". Той допълни, че това се явява пречка. "Жилищният фонд е ограничен, даваме дом само, когато има свободно място", допълни Григоров.

"Ще останем тук, ако ни удължат срока на договора, 2 години вече живеем така", завърши многодетният баща. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари