Борисов: След 3 седмици ще разхлабим мерките!

Епидемичната обстановка се удължава до края на януари
Обновена: 25 ное 2020 10:36 | 25 ное 2020 10:26, Веселина Йорданова
242
Борисов: След 3 седмици ще разхлабим мерките!
Снимка: Правителствена пресслужба

Удължаване на извънредната епидемична обстановка от 1 декември до 31 януари 2021 г. гласува правителството.

Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на социалните контакти или карантина. За да облекчим болниците, които са на предела на възможностите, въвеждаме мерки за 3 седмици.

Още по темата
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Премиерът припомни, че до настоящия момент страната ни е била с най-либералния режим за ограничаване на разпространението на коронавируса с цел запазване и на икономическите дейности. Борисов подчерта, че за справяне с болестта България участва наравно с останалите държави-членки в обща доставка на ваксини за ЕС. "Това ще е единственото, което ще даде възможност на Европейския съюз като цяло да заработи пак така, както трябва", изтъкна Борисов.

"Искам много ясно хората да разберат, че след 3 седмици - на  21 декември, ще си позволим разхлабване на мерките, яслите, детските градини и училищата ще отворят, моловете, ресторантите и фитнесите плавно ще заработят“, каза още министър-председателят. Той добави, че като компенсация за този период държавата ще осигури близо 400 милиона лева за бизнесите, които ще бъдат с ограничена дейност.

"Намираме се в труден момент, в който всички заедно трябва да се изправим срещу нещо колкото познато, толкова и непознато – пандемията от коронавирус. Защо казвам заедно – защото ние държавниците трябва да вземем трудни, но мъдри решения, които да ви убедим заедно да прилагаме и изпълняваме", каза още премиерът на правителственото заседание.

Той изрази увереност, че заставайки рамо до рамо - лекари и медицински сестри, здравни работници, учители, учени, органи на реда, държавници, работещи и пенсионери, млади и възрастни, всички българи заедно като общество можем да се справим с пандемията. "Вече сме го правили", каза още Борисов.

Министър-председателят отбеляза, че не трябва да се прави противопоставяне между здравеопазването и икономиката.

"Защото няма процъфтяваща икономика с болни или заразени с COVID-19 хора. Но няма и здравна система, която да може да функционира без силна икономика. Затова е необходим баланс, който ще ни преведе и през втората вълна на пандемията", категоричен беше Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарение на престъпното бездействие на правителството на Борисов и лично на Борисов България стана държавата с най-високата смъртност от Ковид в света пропорционално на населението и.
170
1
 
3
 
! Отговори
Ангелов преди 3 години
Щях да си вадя лични документи-- може ли да увеличиш срока до Юни ! Поне да се знае ! Сега и другия месец изобщо не е време да се чака по опашки ,като си се загрижил направи нещо ,ама сериозно по въпроса не да увеличиш срока с 15 дена !
169
1
 
8
 
! Отговори
Преди няколко дена.. преди 3 години
...беше бабайт пред пловдивска болница при Зико ,даже болен го изкара от стаята ,днеска почват насилствено затваряне ,сега ще почнат стачки и язък им за глупостите .
168
0
 
11
 
! Отговори
фа преди 3 години
Глада ще се окаже много по силен.
167
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото ченге министър Ангелов затяга мерките от петък 23.30 часа, но доброто ченге Бойко Борисов още в сряда говори на балъците колко е добър и как след 3 седмици ще разхлаби мерките. Бойко, докога ще ни маймуткаш?
166
10
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Никакво отхлабване, докато не се намери работеща ваксина.
165
1
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Ако не намалят заразените и починалите за тези 3 седмици, вината за затварянето ще е на Бойко.
164
12
 
3
 
! Отговори
Бойко е велик!!! преди 3 години
Имам пълно доверие на Бойко, когато прецени нека ги разхлаби има пълна подкрепа от народа. Ето и сега отново той пое тежка отговорност и защити живота на хората - видяхте колко много починаха заради съпротивата на бсп, десните и слави трифонов те убиха хиляди българи,, но Бойко се намеси и въведе карантина навреме!
163
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с тея затваряние бе .тоя вирус почти мина през целия *** вече.от тук нататък ще изчезва.
162
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей ся отивам да кажа на децата, че ще ядат след три седмици... евентуално. Сега се чудя с какво да си ги запълня.
161
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано моловете да не отворят никога повече да фалират до един, не са ни нужни. Направо да се преправят на болници.
160
5
 
6
 
! Отговори
До 151 преди 3 години
Той мола да не е само сграда ? Има какви ли не магазини ,и книжарници и банки и почистваш персонал и огромна охрана паркинги огромно зареждане всяка затворена единица има система за обслужване ,във пловдив има поне 2000 таксита сега шамари ли да си бият ,те зареждат горива ремонти ,хранят много други хора ,извозват рано сутрин дори медицински персонал защото няма автобуси ? Официално не са затворени ,но на практика са ! А ресторантите те имат доставчици и какво ли не - не са само 3 серв
159
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЕШЕНИЕТО Е ПРОСТО: ТИЯ ДЕТО СА ОСТАНАЛИ ВКЪЩИ, ЗАСТАВАТ НА ПОСТ ОТ СУТРИНТА ПРЕД НС, МС, ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ КМЕТСТВА, СЪД И ДР. ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИ И ПРАВЯТ ЛОКДАУН- НЕ ПУСКАТ НИКОГО ВЪТРЕ!ЗА 2 ДЕНА ЩЕ СВЪРШИ ТОЯ ЦИРК!
158
6
 
11
 
! Отговори
Хунта ли сме преди 3 години
Щом насилствено ни затварят по къщите без пари ? Като е бедствие да даде на всеки пълнолетен без под условия осигурен не осигурен ! Във щатите които не е осигурен получава безплатен Пи Си Ар и бива лекуван във общинска болница и то както трябва ,тука има поне 600 000 които не са осигурени те също бедстват .....
157
3
 
5
 
! Отговори
Хунта ли сме преди 3 години
Щом насилствено ни затварят по къщите без пари ? Като е бедствие да даде на всеки пълнолетен без под условия осигурен не осигурен ! Във щатите които не е осигурен получава безплатен Пи Си Ар и бива лекуван във общинска болница и то както трябва ,тука има поне 600 000 които не са осигурени те също бедстват .....
156
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До три седмици НЯМА ДА ИМА РЕЗУЛТАТА защото досега никаквите мерки и масовото им неспазване СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА!Има количествено натрупване което ще се покаже точно в следващите три седмици.До края на януари трябва да има затварянеИНАЧЕ БАЦЕ НЕ ПЪРВИ В ЕВРОПА,ПЪРВИ В СВЕТА ЩЕ СТАНЕМ!Браво за усилията на ГЕРБ за да угажда на мазнокосия и Мангъров.Сега тия които отричаха вируса и правеха протести без маски,ПАК ТЕ ВРЕЩЯР за смъртността.Не е за вярване какви сте тъ..паци в ГЕРБ!
155
2
 
15
 
! Отговори
след 3 седмици преди 3 години
Ще излъже нещо друго !
154
2
 
17
 
! Отговори
ТИКВО, преди 3 години
НАПРОЛЕТ СЛЕД "ЛОКДАУНА" ЗАЩО НЕ ПРЕМАХНАХТЕ ВИРУСА БЕ???НАМАЛЯ ЗАРАДИ ТОПЛИЯ СЕЗОН!КВИ МЕРКИ, КВИ 5 ЛВ!!А НА ФЕЙСА МУ ИЗОБЩО ТОВА НЕ Е КАЧЕНО КАТО РЕШЕНИЕ, ЗА ДА НЕ ГО ПСУВАТ ХОРАТА ДИРЕКТНО!ВСЕ ЕДНО НЯМА НИЩО ОБЩО МИШКАТА!
153
4
 
21
 
! Отговори
СЛЕД 3 СЕДМИЦИ преди 3 години
НЯМА ДА ТЕ ИМА!КОЙ ЩЕ ТЕ ТЪРПИ БЕ?ХОРАТА ВЕЧЕ ИЗЛЯЗОХА НА ПЛОЩАДА!ТВА Е КРАЯТ!
152
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Никакво значение няма какво правим,заразата победи света.Вече води с 2:0.Надявам се да не ни вкара още един гол. До момента в който мислим меркантилно и егоистично тя ще ни вкарава голове. Хора всичко е интереси и се мисли само за пари. Това е двигател на света.Даже нашите животни са така изчислени. Ако имаше роботи,вместо нас ,щяха да ни остават да мрем.