Борисов: След 3 седмици ще разхлабим мерките!

Епидемичната обстановка се удължава до края на януари
Обновена: 25 ное 2020 10:36 | 25 ное 2020 10:26, Веселина Йорданова
242
Борисов: След 3 седмици ще разхлабим мерките!
Снимка: Правителствена пресслужба

Удължаване на извънредната епидемична обстановка от 1 декември до 31 януари 2021 г. гласува правителството.

Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на социалните контакти или карантина. За да облекчим болниците, които са на предела на възможностите, въвеждаме мерки за 3 седмици.

Още по темата
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Премиерът припомни, че до настоящия момент страната ни е била с най-либералния режим за ограничаване на разпространението на коронавируса с цел запазване и на икономическите дейности. Борисов подчерта, че за справяне с болестта България участва наравно с останалите държави-членки в обща доставка на ваксини за ЕС. "Това ще е единственото, което ще даде възможност на Европейския съюз като цяло да заработи пак така, както трябва", изтъкна Борисов.

"Искам много ясно хората да разберат, че след 3 седмици - на  21 декември, ще си позволим разхлабване на мерките, яслите, детските градини и училищата ще отворят, моловете, ресторантите и фитнесите плавно ще заработят“, каза още министър-председателят. Той добави, че като компенсация за този период държавата ще осигури близо 400 милиона лева за бизнесите, които ще бъдат с ограничена дейност.

"Намираме се в труден момент, в който всички заедно трябва да се изправим срещу нещо колкото познато, толкова и непознато – пандемията от коронавирус. Защо казвам заедно – защото ние държавниците трябва да вземем трудни, но мъдри решения, които да ви убедим заедно да прилагаме и изпълняваме", каза още премиерът на правителственото заседание.

Той изрази увереност, че заставайки рамо до рамо - лекари и медицински сестри, здравни работници, учители, учени, органи на реда, държавници, работещи и пенсионери, млади и възрастни, всички българи заедно като общество можем да се справим с пандемията. "Вече сме го правили", каза още Борисов.

Министър-председателят отбеляза, че не трябва да се прави противопоставяне между здравеопазването и икономиката.

"Защото няма процъфтяваща икономика с болни или заразени с COVID-19 хора. Но няма и здравна система, която да може да функционира без силна икономика. Затова е необходим баланс, който ще ни преведе и през втората вълна на пандемията", категоричен беше Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
1
 
! Отговори
Чудно преди 3 години
Имам кетъринг фирма повече от 15 години, декември ми е най силният месец в годината , покрай коледно новогодишните празници и фирмените банкети !!! След 3 седмици нищо няма да разхлаби този индивид , персонала ми аз ще затягаме дупките на колана , нямаме тлъстинки като управляващите !!!! Мога да платя заплати до края на януари...
190
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 3 седмици ще затегнем твоето положение!Съд и затвор за мутрата съсипала България и довела до просешка тояга народа ни!Братя, в момента се извършва геноцид над българите!СЪБУДЕТЕ СЕ!
189
1
 
0
 
! Отговори
чЕкайте преди 3 години
До всички протестиращи чавека обеща до 3 седмици ще ви олаби.
188
5
 
2
 
! Отговори
Аналитик преди 3 години
Стига ревахте бе хора. Борисов бил такъв, онакъв. Да такъв е, защото материала е такъв. Колкото до оставка, сега не е времето за оставка на цял кабинет. В момента сме в страшна пандемия, много лекари вече са на по-добро място. Трябва да се обединим, да преминем през това, и напролет да гласуваме всички и да не му дадем шанс. По Коледа НЕ ТРЯБВА разхлабване на мерките, иначе напролет вече няма да има хора в държавата.
187
1
 
3
 
! Отговори
истината преди 3 години
Мрънкащите в коментарите срещу Борисов, само се каните и лаете ама ще си го търпите цял живот тоя , мрънкате оставка и че е лъжец ама на него не му пука какво мислите, вие сте лош човешки материал за него и нямате тежест.От 10 години е така а вие чак сега го виждате? Няма да ви казвам какви сте, вие си го знаете.
186
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ти вярвам вече ТИКВО, преди три месеца беше казал, че ако не се приеме предложението ти за ВНС и не се намали броя на депутатите на 120 ще подадеш оставка.
185
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,Рамо до рамо ,,, ама доста медици са болни , а други се преселиха в един по- добър свят.По Коледа не е нужно разхлабване на мерките. Това е семеен празник.След Бабинден да разхлабват, но ще е в разгара на грипа.
184
3
 
13
 
! Отговори
Внимание преди 3 години
Ако няма 120 гласа за нова конституция, премиерът каза, че подава оставка: Т.Дончев. Е, няма.Чакаме оставката!!!
183
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз още ли се изказва?Ужас!Махай се бееее!!!!Бегай откъдето си,и да не те виждаме и чуваме!Какви глупости и безсмислици на този гладен и изстрадал наш народ!Не те е срам!Не се накраде!!!
182
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикво, желая ти да не си сред нас след 3 седмици!
181
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано раята се събуди да гласува през март има 4 месеца,иначе остава 300 лв пенсия и заплата от 650лв=глад.
180
2
 
16
 
! Отговори
ББ преди 3 години
мерките ви са лицемерни и неадекватни,дреме ви за животите ни...умиращи на стълбите в бг болници,платили си сметките българи ...шоу за неандерталци...скоро и те ще са на стълбите...нещастните...сега стягате за да можете да пуснете по Коледа и Нова...пазите властта..да не дразните...не ви пука за умиращите...властта и парите са ви целта...ама народ ли сте...не сте...вижте гърците..Образование...Образование...или си отивате позорно...децата ви ще ви презират и ще се отричат от вас
179
1
 
14
 
! Отговори
ББ преди 3 години
децата и внуците ви ще платят сметката..."човек и добре да живее..умира..." Хан Омуртаг ви цитирам...един от най-великите Български Ханове...достигнал прозрението за тленноста ни...делата остават...Обичайте България...не предаваите бъдещето на децата си...реформи...образование...реформи...образование...или си отиваме позорно...останалото е политика...лъжи,убиващи децата ви
178
1
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
да видяхте помощ за трайно безработни...те нямат лоби...партии...ама плащат ДДС...ядат бе и безработните си купуват...и плащат данъци които си преразпределяте...а ама сте кадърни...е идете в Германия...в Сащ..ще забогатеете за месеци...ама ни грабите тук гладните си братя...вампири...ние можем без вас...вие не можете без кръвта ни...без животите ни които продавате за пари...1400 г. сме тук и ще ни има...ще ви споменем в Историята си като предатели и убийци...Бог да пази България!!!
177
0
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
аверите ви продължават с грабежите...не признаваме законите ви,гаврещи се с умиращи човешки същества...въпроса не е в парите...нема се нахраните...честта и достойнството са ни богатството...и аверите ви от *** нямат шанс,фашизъм в 21 век...е дедо ми завеща каракулак...чакам ви
176
0
 
3
 
! Отговори
Цеков преди 3 години
До БългаринИма повече от 6 варианта вече. Надявам се ние да ползваме немската и руската, защото логистиката е по-лесна.
175
0
 
13
 
! Отговори
Защо преди 3 години
имам чувството, че ни управляват деб_или. На 22.12 ще върнат учениците в училищата, за да си менкат вирусите и от 24 ще ги пуснат във ваканция за да им се радват бабите и дядовците???
174
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, приготвил съм банкнота от 10 000лв с твоя лик. Да напомня хиперинфлациятА от 1997!
173
1
 
24
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
Преди един месец ББ се хвалеше, че се справяме най добре в Европа с пандемията от Ковид.19. Не се предприемаше нищо и се чакаше епидемията да отмине. Преди 30 г. се миеха улиците с вода, сега не съм видял в града в който живея от години това да се прави. На запад и в Китай показваха постоянно как се дезинфекцира у нас само се говори. Герб надминаха БКП по наглост, арогантност, демагогия, цензура в медиите и подигравка с демокрацията. Мислят се за богоизбрани и правят каквото си искат.
172
0
 
6
 
! Отговори
Какъв добър преди 3 години
чичко, всичко дава.