"Конспирацията" COVID-19: В целия свят има високо ниво на недоверие

Коментар на социолога Евелина Славкова от агенция "Тренд"
25 ное 2020 22:39, Анисия Иванова
215

Според почти половината от българите коронавирусът е изкуствено създадена болест, а близо 900 000 души у нас вярват, че чрез ваксината ще им бъде поставен чип с цел контрол. Има и голяма група хора, които не вярват, че коронавирусът съществува, показва проучване на социологическа агенция "Тренд".

"Има твърдо ядро от хора, които са изключително скептични по отношение на коронавируса. Има и хора, които просто не вярват в съществуването му като болест, дори да имат приятели и роднини, които са засегнати от коронавируса. Сблъсъкът между две различни мнения няма как да не остави усещането, че нещата не са както трябва", коментира социологът Евелина Славкова от "Тренд".

Още по темата

Тя добави пред Bulgaria ON AIR, че и друг път са правили изследвания, свързани с темата "конспирации", като много ясно се виждало, че в българското общество има процент хора, които възприемат много от случващите се неща като конспирация.

"Позицията на Швеция, че няма да налагат мерки, фалшивите новини, които се родиха в това отношение - всички тези неща засилват конспиративните нагласи. Двуполюсното мнение няма как да не влияе върху позицията на българското общество по отношение на това каква болест е коронавирусът", заяви Славкова.

Социологът посочи в "България сутрин", че има лек спад в дяловете на хората, които вярват, че всичко е конспирация, тъй като голяма част от обществото или лично се е сблъскало с вируса, или има близки и роднини, които са се сблъскали.

Славкова отбеляза, че не сме индивидуален случай и в целия свят има високи нива на конспирация по отношение на коронавируса.

"Тъй като наближават изборите, коронавирусът ще даде своето отражение върху резултатите. Партията на Слави Трифонов не я видяхме на протестите, не знаем много от нейните позиции, но много ясно и категорично заеха позицията на доц. Мангъров по отношение на коронавируса", каза още социологът от "Тренд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
11
 
! Отговори
Шамана преди 3 години
Ако беше това в което ни убеждават година, нямаше да има нужда от такива статии. Ако се казваше честно какво се случва и не лъжеха с 200, нямаше да има съмнения. Ако първите стъпки не бяха раздаване на милиарди за борба с невижданото зло и боренето му с заеми, нямаше да има съмнения. Ако не баха насложени психопати, откровени глуп.ци и извратеняци като лица на политическите елити, нямаше да има такква дискусии. Ако нещата бяха истински все човек щеше да го знае!
97
6
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Жа са мре яко бря.Тука говорите за ваксини.Кой тва ба? Язе сяка вечер съ ваксинирам с по 200грама 55градуса. В ракията е истината.Ваксинирайте са всяка вечер ,ако жена ви мрънка,напукайте и шамарите глейте вий да сте добре.И най веке здрав.Ударил съм го на дживот От незнам утре дали няаа са разболея от коронка и дъ пукна.Ям ,пия,ей тия 3 неща.
96
11
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
...И как точно осъществява контрол и какво те кара да правиш. И най-вече: За какво му е на който и да било да си хвърля чиповете, за да контролира някакви посеричи, дето реват, че са гладни, жадни и че бачкат за 500лв :)))
95
10
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ама той професора си го каза и направо пророчески позна какъв е българския народ, та дори и каква му е точната бройка - 80%. За сефте да се съглася с някой от БСП. А тия чипираните искам да дойде някой да ми обясни, как точно е произведено това високо текнологично чудо, нано-чип, откъде черпи захранване, защото все пак трябва да работи по някакъв начин и да получава сигнали и да въздейства върху вакуума в главите на чипираните и в какъв обхват приема сигнали от 5G мрежата :))) И как точно контро
94
6
 
8
 
! Отговори
лично мнение преди 3 години
До АнонименДо 128НЕВИННИТЕ, според теб - да се ваксинират! След това, няма никаква опасност за тях!А ние ВЪПИЮЩИТЕ про стаци, конспиратори, *** ьовци и т.н. ще си мрем от естествена смърт.... Как пък решиха, че ваксината няма да има странични ефекти, като е "родена" тия дни и все още е в лабораторията?Споменавам ваксината, защото това е капката, която преля и ме убеди окончателно в ПЛАНдемията!Обраха лайката на целия свят, въпреки, че само половината го заслужава - очевАдно!
93
3
 
14
 
! Отговори
Мартин преди 3 години
Как да вярваш на организацията СЗО, която се оплете като пате в калчища от самото начало? И отгоре на всичкото е с ГЕРБ змия....
92
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи има надежда за света. 50 процента невярващи при тази масова медийна атака и заклеймяване на малкото честни доктори е супер обнадеждаващо. Браво
91
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двуполюсното мнение седължи на Психопатиите, които ни натресоха Глобалистите, за които всичко Е Бизнес и Контрол. Самата Мелинда Гейтс в едно видео казва, че за нейната "фондация" Ковид-19 е просто БИЗНЕС. НаКоваха го на всички. Разсипаха средния бизнес, хората останаха без доходи, подлудиха народите с маски, ваксини и изолации навръх празниците, а демократите в САЩ направо си яхнаха "ковид-пландемията", за да откраднат Изборите за Президент. Сега има и "локдаун", заради *** Байдън.
90
2
 
2
 
! Отговори
Z2Z преди 3 години
До ОПАСНОСТ! ПОМОЩ!Можеш ли да сметнеш от 6880000 1% колко човека е? Само питам...
89
5
 
6
 
! Отговори
Z2Z преди 3 години
До Не. не...Потърси в гъгъл "смъртност в българия 2020" ще попаднаеш на сайта на нси има данните по седмици. Можеш да помедитираш над графиката по седмици. Никаква измама няма да лъсне за съжаление...
88
5
 
4
 
! Отговори
Не. не... преди 3 години
До Не. не...Даже ще направя един сайт и ще ви го покажа на графика, да се видите колко ви е акъла.
87
9
 
17
 
! Отговори
Не. не... преди 3 години
НСИ ще изкарат статистика за смъртността в България през 2020 и тогава ще видите, че "Ковид жертвите" са взети от бройките на онко-болни, хронично-болни и възрастни хора.Т.е. няма да има никакъв ръст на жертви от Ковид. И тогава цялата истина за измамата Ковид ще БЛЕСНЕ. Следете с колко ще спаднат бройките на всички други заболявания. Това е.Лесно е. Просто е. Вярно е. Предстои да се докаже - СКОРО!И тогава ще се съдим! Яко ще се съдим!
86
2
 
13
 
! Отговори
ОПАСНОСТ! ПОМОЩ! преди 3 години
Има шанс от едва 99% да оживеем. Скоро само 99% от нас ще оцелеят!Положението е много страшно - слушайте кво ви пее радиото.
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми тя китайката за какво избяга от Китай в САЩ ? Още когато никой не беше и чувал за вируса,тя осведоми цялата световна общност за това което се е случило по китайските лаборатории,и за пандемията която ни очаква.Е това ако не е реалноста,тогава го наречете конспирация.Конспирация е когато някой се съмнява в нещо,което не може да бъде доказано,иначе ако е доказано,тогава фактите говорят.В случаят китайската лекарка каза истината,и за това и дума да няма за разните му конспирации.
84
7
 
8
 
! Отговори
Лесно е - логика! преди 3 години
Който го е страх от мечки, не ходи в гората.Който го е страх от високо, не ходи на Кончето.Който го е страх от зараза, не излиза от вкъщи.Толкова е просто. Аз "закон на хипохондриците", няма да спазвам. Повтарям! НЯМА ДА СПАЗВАМ!
83
0
 
16
 
! Отговори
Hhahahahaha преди 3 години
Не ми се мисли какво ще става, когато дойде сезонния грип, когато всичко живо ще вдигне температурка.112 ще прегрее и ЕПТЕН няма да може да се лекуват хора в нужда...
82
4
 
8
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Спете бре мисири ! Видяхте ли са колко пара струвате? Докъде от много акъл се докарахте ? Бе джанъм откъде са пръкнахте толкова големи тикви на таз земя бре?Стига сте филосоствали .Утре работа ви чака.Че после гьота ви паяжина ще хване.Глад голям ви чака.Пара йок.Конспирация или не сложиха ви го на всички два ката без вазелин.
81
0
 
17
 
! Отговори
До анонимен 128 преди 3 години
Давате ли си сметка, колко наивно звучите? Никога не сте живяли в стерилна среда, това трябва да ви е ясно, освен ако не излизате току що от епруветка. Планетата е дом не само на всички нас, но и на още много разнообразни биологични видове малки и големи същественца,много от които са в пряк досег с вас, колкото и да ви е неприятно. Мерси.
80
6
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
*** = КонспирягиДиректно чипове в главния мозък да ги знаем къде джиткат и гривни на глезените.
79
1
 
10
 
! Отговори
ЗАРАЗА! преди 3 години
Замислете се!Най-опасното място, ня което може да се заразите с КОВИД е АПТЕКАТА. ФАКТ! БЕЗСПОРНО!