Математик: Смъртността от COVID-19 тепърва ще скочи с 50 до 100%

Смъртните случаи реално са над 200 на ден, но има нерегистрирани, каза Петър Велков
25 ное 2020 09:07, Ния Христова
231
Математик: Смъртността от COVID-19 тепърва ще скочи с 50 до 100%
Снимка: Pixabay
През следващите седмици смъртността от коронавирус ще скочи с 50 до 100%. Тази седмица ще има и нов рекорд на починали. Това прогнозира пред bTV математикът Петър Велков. 
 
"В момента смъртните случаи от коронавирус на ден реално са над 200, защото имам нерегистрирани. Това показва и статистиката на НСИ - 1800 души повече са починали през изминалите две седмици в сравнение с последните пет години", обясни той.
Още по темата
 
Велков е на мнение, че една от основните причини да се взимат твърди мерки в държавите е невъзможността на здравните систими да поемат нарастването на случаите, а това от своя страна води до смъртност от всякакви заболявания. 
 
"Във всички страни, в които се прилагат строги мерки, между 14 и 28 дни има рязък спад на новите случаи. От там задължително спада хоспитализацията и със закъснение спадат и смъртните случаи", обясни още математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
1
 
! Отговори
133, преди 3 години
в личен план колко стада си имунизирал и най-вече, отколко време го имаш наблюдението и чутовния опит в имунизирането?Питам за обща култура, щото като човек се позарови малко в специализираните публикации, на първа сгледа в очите му се набиват най-вече разнопосочните изводи относно имунитета и продължителността му. А и да не пренебрегваме простичките факти: ново непознато заболяване от има-няма година време, а и в личен план едва ли си вирусолог/инфекционист/лекар или поне изнаучен сътрудник
136
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"През следващите седмици смъртността от коронавирус ще скочи с 50 до 100%..."...........Ако е вярно препредадено изказването, един от двама ни е за връзване, и този път... май няма да съм аз!
135
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и обикновения човек какво полезно научи от тази статия,нищо освен психясване и страх. Много е лесно черногледи статистики да се правят и прогнози.
134
1
 
5
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Еееех другарю Малтус, къде си да ни видиш сега...
133
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че смъртността ще расте в следващите 2-3 седмици, според статистиката, хората умират средно за 3 седмици от ковид, което за бг вероятно не е вярно, защото спроед мен това са хора на вентилатори, ние такива почти нямаме, така че вероятно болните прекарват по-малко време в болница. Но така или иначе, поне 2 седмици още ще е много висока смъртността докато затварянето пресече новите заразявания. Което отнема около 2 седмици. След това, здр. система ще започне да се разтоварва.
132
11
 
15
 
! Отговори
предложение преди 3 години
Следващия път поканете музикант (класическа музика) да изрази своите прогнози относно смъртността при Ковид.
131
5
 
9
 
! Отговори
Пян Гъ до ABC преди 3 години
Прав си. И друго - като "знаят" много за вируса, защо не предложат достъпно лекарство? Не са били в лабораторията, разработила това оръжие, а се отварят. Само учените от ОНЗИ екип знаят за какво става въпрос. Ако са още живи...
130
9
 
16
 
! Отговори
ABC преди 3 години
Математици не могат да говорят на здравни теми. Както и доктори не могат да коментират пътно строителство.
129
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 134Въобще не е илюзия, някои страни твърдят, че са го постигнали и вероятно са прави. В ЮАР например в средата на зимата без нови мерки случаите рязко паднаха. Очевидно ние вървим много твърдо по този път. Както казах, имам изследвания, които потвърждават това. Не мога да ги постна, защото ми трият мненията. Търси Humoral Immune Response to SARS-CoV-2 in Iceland и We find thatdifferences in the age structure of the population and the age-specific prevalence of COVID-19explain about 90% of
128
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 135Въобще не казах, че е един и същ процента, тъкмо обратното! Казвам, че щом е толкова висок процент, ясно е, че се тестват много по-малко хора, отколкото трябва. Ако се тестват достатъчно процентът на положителните ще е много по-нисък! И да, точно това е извода - държавата няма идея кой е заразен, следователно се разчита само на съвестта на заразените да се самоизолират и да не разнасят заразата. Но някои имат малко или никакви симптоми и няма да го направят.
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези проценти на положителните тестове много ви бъркат. Те не могат да са същите, ако се тества в един ден цялото население на България. Тестват се рисковите хора и е съвсем ествествено, че там процентът на положителните тестове е висок. Ненормалното е, че е прекалено висок, което значи, че държавата не си върши работата по намиране на контактните лица и тяхното тестване. Сега на практика се тестват хора със симптоми, а не всички контактни лица. Официалната статистика дава 129348 заразени, вероя
126
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стадният имунитет е илюзия при Ковид-19.
125
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 128Не, ще се окаже, че имаме по десетина хиляди заразени на ден. Което си е очевидно, щом цели 40% (!) от тестовете са положителни. И след три месеца ще имаме стаден имунитет. Разбира се, това може да ни коства 10 000 жертви, че и повече!
124
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без да съм математик зная, че смъртността при човека е 100%. Всеки който се е родил ще умре.Моля ви спрете с тези математици. Това с вирусите не е точна наука и теореми. Оставете да се изказват само практикуващи доктори профилирани в областта.
123
11
 
18
 
! Отговори
До 128 преди 3 години
Ако смъртността е 0,2% от заразените, скоро ще се окаже, че в България живеят 25-30 милиона човека, а не 6,93 милиона.
122
9
 
18
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Понеже некадърните ГРОБари и една стъкмистика да докарат, сега пак почнаха замозвани "експерти" да лъжат и да мажат.Сравнявайки резултатти с Германия смъртните случи за цялата година досега от Кожид са не повече от 1000 души. Всичко друго е измама на корумпирани алчни шефове на болници и на ГРОБари.
121
1
 
17
 
! Отговори
математик преди 3 години
Като е математик да изкара описано всичко това с методите и моделите които ползва, на базата на кои данни, както и % на различните възможни грешки. Не да говори празни приказки, дето и аз мога да съчиня.
120
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено Днес ми забърса коментарите, които бях сложил две изследвания. Но накратко. Господинът, който се нарича "математик" не може да чете и не ги е виждал тези изследвания и въпреки това коментира темата (без да разбира много от нея). Изследванията ясно доказват, че смъртността в държави от Европа е една и съща и освен това тя е 0.2% от заразените. Т.е. ако имаме повече смъртни случаи това означава, че просто не се тества достатъчно.
119
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Математик: Смъртността от COVID-19 тепърва ще скочи с 50 до 100%"Значи е време вирусолозите да започнат да се занимават с математическите уравнения, докато математиците се занимават с вируса.
118
7
 
11
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Западната пропаганда е за слаб 2. От аварията в Чернобил починаха 30 души, от американската АЕЦ във Фукушима - 30 000, а от американския вирус от Ухан вече са умрели 1 300 000 души. Ще умрат най-малко 60 000 000. Това е около 1 % от човечеството.