На Симеонов мерките са му малко, а детските площадки, паркове, градинки?

Той иска още по-строги мерки в някои посоки
265
На Симеонов мерките са му малко, а детските площадки, паркове, градинки?
Снимка: БГНЕС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов призна, че новите ограничения, които налага правителството от петък, са изключително адекватни. Въпреки това той смята, че може да се помисли и за други области, в които да се наложат мерки.

Още по темата
"Не се третира въпросът с режима за използване на паркове, градини, междублокови пространства, те също са огнища на коронавирус, защото там играят децата. Същото се отнася и за детските площадки, които са пасивен разпространител на заболяването заради пързалките, люлките, от които се прехвърля вирусът", коментира той.

Симеонов добави, че не разбира защо басейните са позволени, а фитнесите не.

"Смятаме, че и там също трябва да се наложат съответните ограничения и за влаковете не стана ясно по какъв начин ще бъде ограничавано струпването на големи групи хора. Това са практически въпроси, които съм сигурен, че щабът ще реши, препоръча и ще бъдат въведени със съответната допълнителна заповед", каза той.

Според него не е нужно да се въвеждат КПП, каквато беше ситуацията през пролетта.

"Сегашните мерки са много по-прагматични и ефикасни. Новото е, че не се затварят малките търговски обекти, което е добре. Практиката показва, че малките магазини могат добре да организират мерките за дезинфекция и спазване на дистанция. Доволни сме и от това, че не се спират спортните състезания, защото те сами по себе си са един отдушник на хората, които са ограничени в своите контакти", каза лидерът на НФСБ.

Въпреки че е доволен от ограниченията, Симеонов призна, че не е доволен от това, че точно преди 3 седмици той и колегите му от НФСБ са имали нещастието да изиграят ролята на лошите пророци.

"Тогава изложихме нашата позиция за по-строги мерки – затварянето на големите търговски обекти, на училищата, но това не се случи и след тези три седмици България мина начело по смъртни случаи и оглавихме черната статистика. Ако тогава бяха взети тези мерки, сега картината щеше да е различна. Пропуснахме го този период", коментира той.

Симеонов упрекна правителството, че няма съпътстващи икономически мерки на ограниченията.

"Считаме, че би трябвало да се въведе финансова компенсация на всички обекти и фирми, които са ощетени. Това са на първо място туристически и ресторантьорски бизнес, моловете. Мярката 60/40 може да отпадне и да бъде редуцирана във варианта 80% от оборота за месеца", предложи той.

А относно искането му парламентът да работи дистанционно, Симеонов призна, че не е срещнал подкрепата на останалите сили в НС.

"Поставихме въпроса сутринта на Председателски съвет. Беше ни отказано и не бяхме подкрепени от никого под предлога, че нашето гласуване било по-сложно от ЕП", коментира лидерът на НФСБ.

Според него обаче болните в парламента са много.

50% от депутатите на "Воля" са болни и 20 % от тези на "Обединени патриоти", посочи като пример той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото сте досадни, ***, и на мен ми писна да ви чета.
173
6
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименпросто съм учтив и отговарям на ЛИЧНОСТНИ забележки,мухахарения!..а Тонката ...си е "Тонката"...ТИ защо обаче се набута между шамарите,не стана много ясно..
172
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мухаха.Форумните тр0лове Тонката и ПроСоТо си мерят мерцедесите и фераритата.
171
2
 
20
 
! Отговори
На тоя преди 3 години
Главата му е огнище на пословична тъпота.
170
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боя му е малко, а не мерките!
169
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Тонкатае,душо ,аз и в момента търкалям Мерседес,и НЕ е "180",нито на 20 години!"Харесвам Мерседес" е ЦИТАТ от "Двама мъже и половина",изречен от Алън,когато гледаха с брат му едно МАЖОРЕТНО ШОУ!..та се сещам за тях когато ми се мернат нашите мажоретки..А ти си "На върха на пирамидата"..../знаеш,че си ми симпатична,нали?../
168
2
 
2
 
! Отговори
И пак до ПроСоТо преди 3 години
Това с хлор-пикрина го правеха като най-лесен начин да установят кой си е бърникал противогаза за да тича по-леко. Предполагам помниш, в металната част на маската се навиваше маркучът от дихателя, а под него имаше гумен обратен клапан, който позволяваше издишването, но пречеше на вдишването извън дихателя. По хитрите от нас го махаха за да не се морят, нещо като маските под носа и брадата днес, за останалото се сещаш...
167
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ВИНОВНО ЗА ХАОСА И ПРОВАЛА НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ЗА КОЕТО ТРЯБВА ДА НОСИ И СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ !
166
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видя ли струпване на *** с колички и деца по площадките, моментално звъня на 112. Трябва дисциплина, дистанция, самосъзнание. В скъпите квартали няма да видиш липса на такива, ама по евтините и тези, населени с провинциалисти- опази Боже...
165
5
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ПроСоТо Ти харесваш Мерцедес,но през живота си надали ше караш такъв автомобил освен некое C180 на 20 г.:):):)
164
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоНас ни караха да за друго, даже и за разнообразие по една ампула хлор-пикрин ни пускаха в химическата палатка, ама нейсе. Щом си решил милионите да са милиони, така да е! Разните му конвертори и калкулатори ряпа ще ядат...
163
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой май иска да изпита френската революция на гърба си! :D
162
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този политически труп какво се обажда?
161
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Тонкатамани я философията!..припкай с канчето да събираш пиканото,зер си любителка на тая течност...." Харесвам Мерседес!..Гоу гоу гърл Тонката!"..
160
3
 
7
 
! Отговори
Валери Гърневски преди 3 години
Ще го уредят към герп и подобно на другия песоглавец ще рецитира стихове от трибуната.
159
2
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Таман да вземем мерки ,тя па заразата взе че свърши т.е идва си естествения завършек независимо от действието или бездействието на властта.
158
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яд го е че му затварят хотелите и иска колкото се може по големи зулуми да направи
157
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До До ПроСоТо #157.."тухлата четворка"....ХАРЕСА МИ!!!..Ей,знаеш ли,сега се сетих:..-Когато бееме у казармата ,тъпитевоенни ни караха да слагаме противогази за защита от въпросните "частици",а не ни тураха "маски" на устите....ама те явно са си били тъпички и освен от тухли-четворки от друго не са разбирали...СЕГА вече виждам,че "капацитети" има.."С лопата да ги ринеш"..
156
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОРАТА СА ГЛАДНИ И ОЗВЕРЕЛИ
155
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо винаги мерките се взимат послефактум?8 месеца къде спахте, защо нямаше организация на болници, на информационни системи. Нищо-абсолютна нула за 8 месеца. Пълнихте шкафчетата