На Симеонов мерките са му малко, а детските площадки, паркове, градинки?

Той иска още по-строги мерки в някои посоки
265
На Симеонов мерките са му малко, а детските площадки, паркове, градинки?
Снимка: БГНЕС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов призна, че новите ограничения, които налага правителството от петък, са изключително адекватни. Въпреки това той смята, че може да се помисли и за други области, в които да се наложат мерки.

Още по темата
"Не се третира въпросът с режима за използване на паркове, градини, междублокови пространства, те също са огнища на коронавирус, защото там играят децата. Същото се отнася и за детските площадки, които са пасивен разпространител на заболяването заради пързалките, люлките, от които се прехвърля вирусът", коментира той.

Симеонов добави, че не разбира защо басейните са позволени, а фитнесите не.

"Смятаме, че и там също трябва да се наложат съответните ограничения и за влаковете не стана ясно по какъв начин ще бъде ограничавано струпването на големи групи хора. Това са практически въпроси, които съм сигурен, че щабът ще реши, препоръча и ще бъдат въведени със съответната допълнителна заповед", каза той.

Според него не е нужно да се въвеждат КПП, каквато беше ситуацията през пролетта.

"Сегашните мерки са много по-прагматични и ефикасни. Новото е, че не се затварят малките търговски обекти, което е добре. Практиката показва, че малките магазини могат добре да организират мерките за дезинфекция и спазване на дистанция. Доволни сме и от това, че не се спират спортните състезания, защото те сами по себе си са един отдушник на хората, които са ограничени в своите контакти", каза лидерът на НФСБ.

Въпреки че е доволен от ограниченията, Симеонов призна, че не е доволен от това, че точно преди 3 седмици той и колегите му от НФСБ са имали нещастието да изиграят ролята на лошите пророци.

"Тогава изложихме нашата позиция за по-строги мерки – затварянето на големите търговски обекти, на училищата, но това не се случи и след тези три седмици България мина начело по смъртни случаи и оглавихме черната статистика. Ако тогава бяха взети тези мерки, сега картината щеше да е различна. Пропуснахме го този период", коментира той.

Симеонов упрекна правителството, че няма съпътстващи икономически мерки на ограниченията.

"Считаме, че би трябвало да се въведе финансова компенсация на всички обекти и фирми, които са ощетени. Това са на първо място туристически и ресторантьорски бизнес, моловете. Мярката 60/40 може да отпадне и да бъде редуцирана във варианта 80% от оборота за месеца", предложи той.

А относно искането му парламентът да работи дистанционно, Симеонов призна, че не е срещнал подкрепата на останалите сили в НС.

"Поставихме въпроса сутринта на Председателски съвет. Беше ни отказано и не бяхме подкрепени от никого под предлога, че нашето гласуване било по-сложно от ЕП", коментира лидерът на НФСБ.

Според него обаче болните в парламента са много.

50% от депутатите на "Воля" са болни и 20 % от тези на "Обединени патриоти", посочи като пример той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
4
 
! Отговори
До ПроСоТо #157 преди 3 години
Така наречената "маска" НЯМА КАК да СПРЕ ВИРУСА!!!!!!..Тя не може и обикновения прах да спре,въпреки че частиците на праха са милиони пъти по-едри от вируса!!====Само за сведение: тухлата четворка е милиони пъти по-голяма от вируса. Иначе, фините прахови частици PM2,5 са около 1000 пъти, а ултрафините с размер от около 100nm - са съизмерими с по-големшките вируси
153
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименако не кихаш,кашляш и не си сополив,НЯМА нужда от маска,дори и вируса да е в теб,защото той НЕ се "телепортира", а се разпространява със СЕКРЕТА,който пръскаш при кихане и кашляне!!!Здрав човек,дори и да е "вирусоносител", НЯМА как да зарази околните,дори и да е без "маска"!!!!Същото е и със спина,да речем..Ако просто седнеш на една маса,или си в един киносалон със спинаджия, ще хванеш ли спин?Слагаш ли кондом?НЕ,разбира се!..Защото ВСЯКА ЗАРАЗА си има своя си НАЧИН на разпрос
152
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоМаските вършат работа, когато се носят от ВСИЧКИ. Защото коронавируса има инкубационен период 5-7 дни, в които заразените нямат симптоми, но са заразни за околните. Затова са маските.
151
2
 
1
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До СловянинКакто *** си признава - не е спецуиалист, но въпреки това е решил да ни дава ъкъл. Явно се надява да направи "пичатление" на мyтрафоняците и да го назначат в НОЩ за 5000 лв заплата.
150
3
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Значи ако макетата ни нападнат (коварно) хич няма да отида на фронта -Валерката е забранил всякакви мероприятия!!
149
16
 
4
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Много пъти съм осмивал и обругавал Валери Симеонов заради шизоидната му русофобия. В случая обаче го подкрепям. Споровете за локдауна оставам встрани. Не съм специалист, но лекарите на първа линия са единодушни: Без мерки здравната система ще се срине. Без работещи болници ще умираме масово не само от Ковид, но от почти всичко. При твърди мерки поне ще спасим десетки хиляди млади българи.
148
9
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Догодина Март Борисов4 отново с коалиционен партньор ОП.Кънчо,Червен Кольо и Андрей Райчев нека си разправат техните си вицове:):):):)
147
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ке му секне обяда на Валерката в азиатския ресторант срещу НС:):):)Повеке нема да подуши НС.:):):)
146
4
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
НФСБ са едно недоразумение! Валерка, скрий се бе зомбиран алчен мишок!
145
2
 
13
 
! Отговори
ЛЛ преди 3 години
Валерка, къде беше лятото? Ходи на Слънчака да затваряш дискотеки. Явно не разбираш от детски площадки.
144
7
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
още до 151:-Сигурно си чул,че има ДВЕ ХИЛЯДИ "заразени" МЕДИЦИ,според.."математика-шизофреник".Ако е верно ,възниква въпроса:-Как са успяли да се заразят толкова медици въпреки,че те НАЙ-СТРИКТНО носят и маски,и защитно облекло?!..Отговора е ОЧЕВАДЕН:-"маските" НЕ предпазват!!!!!!..Който си въобразява противното е ...айде да не обиждам..
143
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се каже "патриот" разбирам Левски, Ботев, Раковски, Бенковски и т.н. Не знам защо наричат лидер на патриотите това на снимката. Прилича, че фотографът е снимал кокошката отзад.
142
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм специалист но веднага мога да му отговоря на въпроса за басейните. Те няма да са затворени, защото не се посещават от толкова голям човекопоток и няма да има голям ефект. Целта на тези мерки е да има ефект, друго на страна обаче, че на хората им е писнало и не им дреме.
141
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен151абе симпатяго,хирурга слага маска НЕ да се "предпази от апендисита на оперирания",а за да не кихне или се изкашля в/у отворените вътрешности на пациента!!!!Така наречената "маска" НЯМА КАК да СПРЕ ВИРУСА!!!!!!..Тя не може и обикновения прах да спре,въпреки че частиците на праха са милиони пъти по-едри от вируса!!!Ако кихаш,кашляш,или си сополив,тогава ДА,дори е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сложиш ограничение на пръските си,но ЗДРАВ човек да носи НАМОРДНИКА е просто..ГАВРА!..и още:
140
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да затворят парковете и тогава не знам какво ги чака
139
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СИМЕОНКА, ИМАШ ДАННИ, ИЗКАРАЙ СИ ЖЪЛТА КНИЖКА ДОКАТО Е ВРЕМЕ, ЧЕ ПОСЛЕ СЪД ТЕ ЧАКА ИНАЧЕ....
138
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
знаете ли какво всъщност му е малко на ромът-фашага ,наречен звучно "Винкела"?..-СИВОТО ВЕЩЕСТВО,то му е дефицитно..За това освен претъпидивотии, от него никога не се чуло друго.
137
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
носете маски !!!ако нямаше полза от тях на операця щеше да се влиза без маска
136
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "всички селяни да се върнат" не става всичко са продали и изяли на 3 поколения назад. Освен това системата е такава един става началник и влачи със себе си 2 села роднини, пример: *** министерство на образованието цяла година се занимава с училищните рутери !
135
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронаджиите отново са в истерия! Няма ли да ги ваксинират най-накрая!?