На Симеонов мерките са му малко, а детските площадки, паркове, градинки?

Той иска още по-строги мерки в някои посоки
265
На Симеонов мерките са му малко, а детските площадки, паркове, градинки?
Снимка: БГНЕС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов призна, че новите ограничения, които налага правителството от петък, са изключително адекватни. Въпреки това той смята, че може да се помисли и за други области, в които да се наложат мерки.

Още по темата
"Не се третира въпросът с режима за използване на паркове, градини, междублокови пространства, те също са огнища на коронавирус, защото там играят децата. Същото се отнася и за детските площадки, които са пасивен разпространител на заболяването заради пързалките, люлките, от които се прехвърля вирусът", коментира той.

Симеонов добави, че не разбира защо басейните са позволени, а фитнесите не.

"Смятаме, че и там също трябва да се наложат съответните ограничения и за влаковете не стана ясно по какъв начин ще бъде ограничавано струпването на големи групи хора. Това са практически въпроси, които съм сигурен, че щабът ще реши, препоръча и ще бъдат въведени със съответната допълнителна заповед", каза той.

Според него не е нужно да се въвеждат КПП, каквато беше ситуацията през пролетта.

"Сегашните мерки са много по-прагматични и ефикасни. Новото е, че не се затварят малките търговски обекти, което е добре. Практиката показва, че малките магазини могат добре да организират мерките за дезинфекция и спазване на дистанция. Доволни сме и от това, че не се спират спортните състезания, защото те сами по себе си са един отдушник на хората, които са ограничени в своите контакти", каза лидерът на НФСБ.

Въпреки че е доволен от ограниченията, Симеонов призна, че не е доволен от това, че точно преди 3 седмици той и колегите му от НФСБ са имали нещастието да изиграят ролята на лошите пророци.

"Тогава изложихме нашата позиция за по-строги мерки – затварянето на големите търговски обекти, на училищата, но това не се случи и след тези три седмици България мина начело по смъртни случаи и оглавихме черната статистика. Ако тогава бяха взети тези мерки, сега картината щеше да е различна. Пропуснахме го този период", коментира той.

Симеонов упрекна правителството, че няма съпътстващи икономически мерки на ограниченията.

"Считаме, че би трябвало да се въведе финансова компенсация на всички обекти и фирми, които са ощетени. Това са на първо място туристически и ресторантьорски бизнес, моловете. Мярката 60/40 може да отпадне и да бъде редуцирана във варианта 80% от оборота за месеца", предложи той.

А относно искането му парламентът да работи дистанционно, Симеонов призна, че не е срещнал подкрепата на останалите сили в НС.

"Поставихме въпроса сутринта на Председателски съвет. Беше ни отказано и не бяхме подкрепени от никого под предлога, че нашето гласуване било по-сложно от ЕП", коментира лидерът на НФСБ.

Според него обаче болните в парламента са много.

50% от депутатите на "Воля" са болни и 20 % от тези на "Обединени патриоти", посочи като пример той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валери Симеонов е от управляващите, а говори сякаш е в опозиция и някой друг, а не той, трябва да взима решения.
113
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валерката не може нищо да направи във Варна, но евала му правя на човека, щом бургазлии го псуват, значи си е свършил работата :)))
112
2
 
15
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Валерка - предложи да се забрани плажуването по черноморието от 1 Декември до 1 Юни - така ще отчетеш много 'дейност и загриженост'...
111
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не стига,че лишихте децата от училище и градини,не помислихте за хилядите работещи родители как ще се справят за да останат вкъщи да гледат децата си,защото ако не сте наясно няма как малки деца да стоят сами,ами сега и площадките ви пречат.Ама иначе оставихте театрите да работят на 30%..що за двойни стандарти.Значи е по безопасно да идеш на театър,отколкото децата да излязат да поиграят навън,ми защо не направихте това за ясли градини и училища-да ходят тези,които няма кой да ги гледа.
110
7
 
20
 
! Отговори
тъжно преди 3 години
Айде стига затваряхте парковете. Вируса е в главите ви, не в парковете. Откачалки промити. Пълнете си задниците с дезинфектант да сте чисти от вътре. Едно вирусче и затворихме света. Догодина ще се избиваме на племен принцип, като пропадне икономиката, но сега трябва да се спасят 0.03% от населението. Овце !
109
11
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
От петък забраняват сбирщина на протестиращи. Довечера за последен път се съберете, накрякайте се, и се разболейте заедно. Фигуранта да дойде с вас без маска, но с вдигнат юмрук. Този юмрук ще му изяде главата.
108
3
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-ТАЯ ГОДИНА НЕ СЕ РАЗВИХРЯ ПО ЧЕРНОМОИЕТО КАТО ПРЕДИШНАТА-А?
107
3
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТА ТАКА-ТИ МОЖЕ ДА ИСКАШ МНОГО РАБОТИ-АМА НЕСТАВА-НИЕ ТРЯБВА ДА РАБОТИМЕ И НЕМОЖЕМЕ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ДА ПЪТУВАМЕ ПО 3 ЧАСА ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ ОТ РАБОТА-ЗА ДА ТИ ПОПЪЛВАМ НЕКАКВИ СИ ДЕКЛАРАЦИИ-КОИТО ПОСЛЕ СА САМО ЗА ПРОТОКОЛА.
106
19
 
6
 
! Отговори
Прав е Симеонов преди 3 години
Прав е Симеонов - заради такива полу-мерки е тази дълга Агония. Училищата още октомври месец разболяха хората, въпреки че се спазваха другите "мерки". Жалко но по 150 човека до края на годината ще е кофти цифра. Франция и Израел вече отпускат за празниците мерките - ние тепърва ще се влачим.
105
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симеонов,знаеш ли че дишането всъщност е причина за заразата. Що направо него не го забраните до пролетта и проблема ви се решава.
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве, какво стана с наш'та молекула, на БАН ?
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потвърждавам, че днес трият неудобни за властта коментари, а оставят тук да се вихрят *** на запрата като тонката , зозо и чебурашка!
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей заради такива ***, хората напук не спазват мерките!
101
4
 
19
 
! Отговори
корекция преди 3 години
Някой по-долу написа - 'Тоя си е типичен вълк капиталист'Човече, не обиждай вълците.Това нищожество е плазмодий гнUсен.Да нареждам повече няма смисъл.
100
7
 
26
 
! Отговори
Спрете преди 3 години
Да триете коментари!!? Пак ще кажа - и пак го изтрийте - ТОВА НЕЩО НА СНИМКАТА няма право да се нарича човек ! Откъде тая злоба към децата не знам! Дребна душица с малки желания и никакви умения ! Скопен от чувства и емоции неразбран и недооценен! Жалко е да си такъв комплексиран индивид ,но като гледам изображението му - има защо!
99
4
 
22
 
! Отговори
еее преди 3 години
Еххх, селски бек си.Дай да ти спрем хотелите, кабелните телевизии, голямата депутатска заплата, партийната субсидия, от където отклоняваш за ненаситния си корем и тогава да говорим за мерки .Сития на гладния не вярва!!!!Имаме си страхотни поговорки.
98
4
 
1
 
! Отговори
И последно: преди 3 години
Знаеш ли Джак, аз знам защо го правиш, целта е контрол и мачкане на тия дето считате за васали и никой от тях няма привилегиите, които вие имате и лошото е, че го правиш с цел корпоративен шпионаж, някой от васалите има готина идея, той не успява, защото ти и момчетата ти се намесват Джак, обаче вашите момчета прокарват идеята и тя вземе, че проработи, задръж си егото Джак или шести. https://youtu.be/chtmIJ1wYc4 I don't want SIX. Death to six. Screw 6.
97
2
 
16
 
! Отговори
НА СИМЕОНОВ преди 3 години
му е малко акъла и му е малка Ишката. За това е такъв арогантен.Радвайте му се - заместник-председател на НС е, "законотворец"!Жени, бабички - всичко под ножа и под ругатните му.Комплексар!Да му берат греха тези, дето са гласували за него.И любовницата му е про ста и отблъскваща.Как да не се пеняви, завалията? Пък и малко им остана - един локдаун време
96
3
 
12
 
! Отговори
до 107 преди 3 години
Спри алкохола, жалък си
95
4
 
2
 
! Отговори
Хеееейййй Джаккк преди 3 години
Колкото повече анализирам дейноста ти през последните 60 години и особено с новите знания, че си накарал новите и старите си момчета да следят един ДНС сървър от тия дето не трябва да бъдат следени Джак има международна спогодба за тая работа. Достъп до информация, трансфер на информация, но не и следене на информация Джак. Колкото повече те гледам Джак толкова повече ми се иска да си два метра под земята и май на много хора им се иска да ти светят маслото.