Недоволни срещу здравните мерки опитаха да влязат в МС

Автобуси и таксита блокираха центъра, какви са исканията?
Обновена: 25 ное 2020 11:31 | 25 ное 2020 11:27, Веселина Йорданова
244

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи срещу обявените по-рано строги противоепидемични мерки се опитаха да влязат в сградата на Министерския съвет.

Преди това организатори на акцията призоваха хората от площада да вземат оставката на премиера, "защото той не иска да я дава", предаде БНР.

Още по темата
Протестиращите смятат, че обявените днес ограничения обричат на гладна смърт хиляди българи, които бяха призовани също да се присъединят към протеста.

Ще бъде внесен и сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу министъра на здравеопазването заради наложената през пролетта карантина.

Гражданите бяха обявили начален час на протестните действия 10 часа, но изявлението на властите за налаганите от петък ограничения изпревари събитието.

Ключови булеварди в центъра на София са блокирани заради протест на автобусните и таксиметровите превозвачи.

Заради протеста е силно затруднено движението в района на бул. "Дондуков", бул. "Цар Освободител" и бул. "Мария Луиза". Натоварено е движението по ул. "Опълченска" и булевардите "Сливница", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий" и "Скобелев" до площад Руски паметник.

Сто автобуса и десетки таксита са изпълнили целия площад от Президентството до Националната художествена галерия.

Недоволството им е срещу подкрепеното от депутатите президентско вето над промените в Наказателния кодекс, които инкриминират незаконния превоз.

В знак на протест превозвачите спряха обществения превоз на пътници за днес, като по думите им това е предупредителна акция и ако исканията им да се приемат отново допълненията в Наказателния кодекс за инкриминирането на незаконния превоз не бъдат изпълнени, недоволството им ще прерасне в дългосрочен протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
13
 
! Отговори
До 101 преди 3 години
Общество и икономика са неделими, в противен случай всеки сам за себе си което ни прави едно право черво, работиш,внасяш данъци те се разпределят..., повярвай ми дори да не го осъзнаваш имаш нужда от много хора, които нито си виждал нито си чувал, не само ти, всички сме така
112
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен е редно властта да подаде оставка и също и щаба.До март трябва да има служебно правителство.
111
7
 
20
 
! Отговори
Arbeit преди 3 години
Сега пък за какво протестирате бе хора? Затова че ви затвориха чалготеките? Това ли е смисъла на живота? Каква оставка искате сега в тази пандемия? Ако днес правителството подаде оставка, новите ще кажат няма вирус, не трябват мерки и януари вече моловете ще ги правят на гробници. Дайте да се обединим поне сега, да мине зимата, пандемията, пък напролет всички дружно да гласуваме. Да не дадем шанс на Боко 4. Ако мислите че няма вирус, марш доброволци в ковид без маска. Ама после да не ревете.
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РеалистАз не съм проституиращ, ако бях нямаше да пиша тук, щях да съм като Тонката :))) Бойко гледа да мърдаме, превозвачите малко да се кротнат, няма да им съсипят бизнеса :) Не може да избирате 10 години Баце за премиер, после да ревете от него, глупаво е :)
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо си мисля, че до март може и да успеят да влязат в сграда.То трябва лидер който да ги нахъса и лиха успели да завземат държавата
108
6
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Газ пикат протестърчетата,че никой не ги подкрепя:):):)
107
8
 
10
 
! Отговори
до 101 преди 3 години
Еми точно затова са мерките... За да намалеят заболелите. Да ходят по-малко хора като улави по улиците. Ама не ти го побира главата. Не всичко е храна и супермаркети, драги. Храна имам вкъщи за 2-3 месеца напред.
106
6
 
10
 
! Отговори
Моля, преди 3 години
не заблуждавайте хората със снимки и заглавия ! Автобусите и такситата протестират срещу ветото на президента , а не срещу мерките.
105
2
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Хей вие, сКоя е правилната страна бе?:):):)
104
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 107През есента и зимата хората обичат да ходят в моловете.
103
16
 
5
 
! Отговори
Хей вие, с преди 3 години
униформите (от снимка1), имате шанса да застанете от правилната страна!И с вас се изгавриха! Гадна ви е работата, заслужавате добри пари, но сега направете нужното, за да ЗАСЛУЖИТЕ УВАЖЕНИЕ ОТ ХОРАТА!
102
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина се събуди
101
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със подобно мислене,България никога няма да се отлепи от дъното.Само мрънкащи и недоволни ***,затова че им затвориха моловете и дискотеките.
100
2
 
6
 
! Отговори
до 101 преди 3 години
От тебе нужда НЯМАМ, повярвай ми. Мерси. От тебе има нужда икономиката, ти на обществото не си полезен.
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Недоволни срещу здравните мерки''...............съдбата на всяка държава се определя от баланса - собственици - безработни неудачници.ако процента на собствениците е по-голям държавата работи и всичко върви нагореако процента на безработните е по-голям - следва хаос, стачки, държавата затъва
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно, нека протестират, ще ги изгонят от работа (98% от протестиращите срещу мерките са абсолютно ненужни никому, заменими от всекиго и неслучайно- нископлатени) и ще се върнат по селата. А не тука да ми задръстват града с бракмите си и с черния си труд, заплатен "на ръка".
97
7
 
6
 
! Отговори
До 97 преди 3 години
Отворко, ще е много интересно като ти отидеш в магазина и е празен, щото няма кой да го зареди, имаш ли си на идея колко персонал са болни, и да ти ще пазрауваш от нета ама и тия дето ти носят стоката и те сдават багажа, така е и енергото и водата, а ти стой и пърди вкъщи по пижама и си мисли, че си безсмъртен, ровейки в ексел. Не разбрахте ли, че обществото се нуждае от всяко ниво, защото иначе системата пропада, краха на модерна Европа настъпи, когато немеца, французина и т.н. отказа да работи
96
7
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Коледно пожелание към всички проституиращи:Дано всеки проституиращ да прекара коледните и новогодишни празници на гробищата, я заради пукнали родители, самите те или децата им!
95
3
 
9
 
! Отговори
Чао чао преди 3 години
Ганьовце тепърва ви предстои да станете мизернници Отново и да се върнете на село Отново.Тази психо драма с ковид има и положителни страни.
94
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АК-47 95Ами той е президент, не е премиер, може би не знаеш че сме република :)) Президента има представителна власт, премиера реалната, стана ли ти ясно сега :))))