Недоволни срещу здравните мерки опитаха да влязат в МС

Автобуси и таксита блокираха центъра, какви са исканията?
Обновена: 25 ное 2020 11:31 | 25 ное 2020 11:27, Веселина Йорданова
244

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи срещу обявените по-рано строги противоепидемични мерки се опитаха да влязат в сградата на Министерския съвет.

Преди това организатори на акцията призоваха хората от площада да вземат оставката на премиера, "защото той не иска да я дава", предаде БНР.

Още по темата
Протестиращите смятат, че обявените днес ограничения обричат на гладна смърт хиляди българи, които бяха призовани също да се присъединят към протеста.

Ще бъде внесен и сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу министъра на здравеопазването заради наложената през пролетта карантина.

Гражданите бяха обявили начален час на протестните действия 10 часа, но изявлението на властите за налаганите от петък ограничения изпревари събитието.

Ключови булеварди в центъра на София са блокирани заради протест на автобусните и таксиметровите превозвачи.

Заради протеста е силно затруднено движението в района на бул. "Дондуков", бул. "Цар Освободител" и бул. "Мария Луиза". Натоварено е движението по ул. "Опълченска" и булевардите "Сливница", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий" и "Скобелев" до площад Руски паметник.

Сто автобуса и десетки таксита са изпълнили целия площад от Президентството до Националната художествена галерия.

Недоволството им е срещу подкрепеното от депутатите президентско вето над промените в Наказателния кодекс, които инкриминират незаконния превоз.

В знак на протест превозвачите спряха обществения превоз на пътници за днес, като по думите им това е предупредителна акция и ако исканията им да се приемат отново допълненията в Наказателния кодекс за инкриминирането на незаконния превоз не бъдат изпълнени, недоволството им ще прерасне в дългосрочен протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
3
 
! Отговори
А преди 3 години
Превозвачите стачкували за промени в НК?!?!? Превозвачите да си гледат раздрънканите автобуси и да не мислят за НК. Контрола на превозите е работа на ДАИ, на тях да протестират, а не да им дават рушвети. Не може всичко да е в НК за да се обслужват разни интереси за държавна сметка с нашите пари.
192
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неработещия бизнес ще бъде обезщетен.Може на минимална,но това са пари без да работят,да запазят здравето си и на близките си.Да се протестира срещу мерки,когато хората умират ,болниците препълнени,медиците се заразяват,няма достатъчно персонал е тотално безочие и никакво чувство за съпричастност.Дежурна платена сбиршина на надник,от съмнителни печалби с нечисти цели.Нямам предвид таксита,но и те да много искат,като че ли нерегламентирания превоз е масов Жалко,че полицаите са без маски
191
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, откъде да започна? Първо искам да изкажа благодарност към служителите на реда, за разумното им за сега отношение към протестиращите наши сънародници, благодарност, че НЕ нападат и НЕ бият протестиращите, въпреки че и полицаите са ФИЗИЧЕСКИ уморени от поредните вечерни протесни действия. Защото както полицаите, така и те имат семейства. Благодаря и на протестиращите, че въпреки справедливото им негодувание към властимащите, те не са тръгнали да имат спречки, напрежение или побой с полицаите.
190
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никъв вирус!!Всичко е лъжа измислена от ГЕРБ!!За да може Тиквун да пълни нощни шкафчета с евро и кюлчета злато!!
189
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е н.ците щели да умрат от глад, иначе теглили заеми да се правят на баровци по гърция, турция и сърбия, а сега се сетили че нямат пари и немогат да си връщат заемите и щели да умрат от глад, айде айде като нямаш пари не тегли кредит а работи здраво
188
2
 
9
 
! Отговори
БОЙКОТ преди 3 години
НА ИЗМАМНИТЕ ТАКСИТА И СКАПАНИТЕ АВТОБУСИ!!!
187
6
 
10
 
! Отговори
Протест срещу Радев преди 3 години
Протестът е срещу Президентското вето на Фигуранта ! Подкрепено от БСП , ДПС, Воля
186
3
 
16
 
! Отговори
Какво искат тези... преди 3 години
да се возим на разнебитени автобуси и таксита ??? Да ни огабват с по 20лв сметка за 3км? Да умираме в катастрофи с автобуси дето са технически неизправни??? Никаква хигиена, никаква култура, никакъв контрол! НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН и НЯМА да им използвам услугите без значение дали сме в пандемия или не!
185
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си *** в тези времена да ползваш такси или междуградски автобус. Колкото и да реват това няма да се промени. Да се преквалифицират на доставчици за храна, това се търси, не само да реват. Всички ревлювци в тази ***, затова сме на това положение, разбрахте ли сега?
184
1
 
16
 
! Отговори
На протестърите преди 3 години
на триото и Маяма вече не им остава друго освен да се вкачат на някой друг протест та да демонстрират масовост, дотолкова им оредяха редиците.
183
1
 
11
 
! Отговори
от СНП преди 3 години
Такситата са най-подходящи точки за обилна Ковидна зараза. Колите са мръсни, нехигиенизирани, смърдятнанаркотици, по седалките лазяпичибъшки, от тавана капят сополицифкиИхрачки оставяни от филиповскитемангусти . . . Това изобщо не е вярни, то е истина
182
11
 
3
 
! Отговори
ДО 190 преди 3 години
ДА ПРИЕМЕМ ЗА МИГ, ЧЕС ПРОСТАШКАТА СИ ЛОГИКА СИ ПРАВ!НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ЛИ ТИЯ ХОРА ДА ЖИВЕЯТ!ФАШИСТИ МРЪСНИ! ЛИНЧ ВИ ЧАКА!
181
12
 
5
 
! Отговори
ДА ОБЯСНЯ преди 3 години
ЧЕ СЕГА ХОРАТА СА ОЩЕ НА РАБОТА И ПРОТЕСТЪТ Е РЕХАВ ДНЕС, НОКАТО ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА ЩЕ ИМАТ МНОГО СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ПРЕСТОЙ ПРЕД МС!
180
1
 
27
 
! Отговори
Нако преди 3 години
Голяма част от бакшишите (особено софиийските такива) са едни много нагли типове, без грам възпитание и с доста съмнителни умения зад волана.Не факт, а просто мое мнение
179
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фирми и държава постояноо съкращават или поскъпват грацкиия трансппрт и БДЖ . Така хората няма с какво да се движат. Е как тогава да се спасят като те ще търсят да се кооперират и някой с кола ще му плащат за да се превозват.
178
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от какво се оплакват.Аз мерки до тук не виждам.Някакъв коридор за възрастни, ама те не били ,, подвластни на времето,,.На 65 години още си плащат на мадами и отведнъж- коридор.
177
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашия протест на превозвачите е срещу руснака радев, а не срещу правителството, ще го извадиме тоя мишок от бърлогата му и ше го пенсионираме!
176
33
 
16
 
! Отговори
иво преди 3 години
Защо Боко Тиквата все още не е подал оставка.Лятото обеща,че не се ли приеме конституцията на часа ще си подаде оставката.Е тая тиква лъжата я няма за нищо.Довечера всички на площада в 19 ч.
175
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са по-голяма мафия и от полицията. Половината са с купени книжки, а всички са от криминалния контингент и таксито им е само за прикритие на незаконния бизнес.
174
14
 
6
 
! Отговори
Баце Борисов преди 3 години
Спокойно - ще взема от белите деца на България и техните родители - и ще дам и на таксиджиите.