Питайте тези, които палиха маски, защо смъртността е такава

По-строги мерки са нужни, защото тези сега не се спазват
25 ное 2020 12:30, Нели Христова
154
Питайте тези, които палиха маски, защо смъртността е такава
Снимка: БГНЕС

„Според мен въпросът защо имаме толкова голяма смъртност трябва да бъде зададен на хората, които твърдяха, че такъв вирус няма, които твърдяха, че маските са излишни и към тези които палиха маски по площадите. Експертите твърдим от самото начало на този вирус, че той е много сериозен и потенциално смъртоносен. Трябва и да се взимат едни не чак толкова сложни правила“. Това заяви пред NOVA зам.-директорът на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ и зам.-председател на БЛС проф. Николай Габровски.

Той добави, че в неговото лечебно заведение има заболели медици. Те се откривали на ежедневна база. Специалистът обясни, че повечето от тях се заразяват извън болницата, където рискът е значително по-голям. Ако в болницата мерките се спазвали, там рискът от зараза бил относително нисък.

Проф. Габровски изтъкна, че страната ни е имала един относително либерален режим на рестрикциите свързани с овладяването на пандемията. Като основен проблем в обществото професорът посочи, че липсва единно отношение към спазването на мерките.

„Струва ми се, че всички изказвания отсносно тежестта на мерките доведоха до това, че повече хора бяха недисциплинирани. Мерките са ефективни само когато се спазват от цялото общество. Ако 10 от 100 не ги спазват, то застрашени са и останалите 90. Именно защото 10 души не искат да носят маски, сега ще трябва да ходим със скафандри“, каза той.

Специалистът изказа категорична подкрепа към предложението за по-сериозни мерки в страната.

„Лично като лекар смятам, че по-сериозни мерки трябва да бъдат въведени, но причината за това е най-вече, че въведените сега не се спазват. От медицинска гледна точка това е абсолютно задължително, за да се въведе в контрол ходът на това заболяване“, обясни проф. Габровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
22
 
! Отговори
Бг преди 3 години
Защото здравната системе , нито е здравна , нито система , а една проста търговия
69
6
 
7
 
! Отговори
Нововъведените преди 3 години
по-строги мерки ще се спазват в същата степен както и досегашните - тоест резултата като цяло ще е същия като досегашния. Логика. Онези с горенето на маските и плюенето по площадите могат да бъдат озаптени само ако пуснат полицаите и военните по улиците и наложат реално глоби. Но по настоящем глобите масово отпадат в съда, дори елементарни за неносене на маски. Тоест нещата си продължават както до сега само някои хора ще останат без работа.
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
зам. д-р на Пирогов, зам. д-р на БЛС... Този от бая кладенци се опитва да гребе вода. Не му вярвам.
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посмекчили сте. Този беше казал да не се приемат хора които не вярват в бог ковид в болниците. И това ми било лекар ...
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Колко медици работят в момента, след като са спрени плановите операции, след като е ограничен приемът в болниците? Стига сте обобщавали колко им е тежко на лекарите и на системата. Тежко е за някои! Останалите си клатят краката..."Не е точно така. Плановите операции са спрени. Плановата я пишат "по спешност" и си я оперират. Не са спрели да оперират горе-долу никъде, всичко си тече като преди. Питаш що не пуснат документална проверка ли? Защото директорите на болници са политичекси назначения
65
0
 
10
 
! Отговори
Габровски преди 3 години
Е вирусолог колкото леля Пена е делтапланерист ! Ами да гледа как държавната болница излива всичко по неведоми пътища към частната....Вместо конкуренция има странна симбиоза във страхотна вреда на държавните заведения ,чудно администраторите, като Габровски какво мислят по въпроса... пиша по принцип не конкретно !
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А бе, кой ги назначава за професори тия некадърници(специалисти по всичко)?"Всички директори на болници(и техните заместници) са политически назначения от Министерството на Здравеопазването. Дерзай!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко медици работят в момента, след като са спрени плановите операции, след като е ограничен приемът в болниците? Стига сте обобщавали колко им е тежко на лекарите и на системата. Тежко е за някои! Останалите си клатят краката, а болните умират лашкани между болниците, на стълбищата или затворени и обслужвани от роботизирани и уплашени сестри по часовник. Нечовешко е да обвинявате жертвите на система, която създадохте за лично обогатяване!
62
4
 
14
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Ако щете 15 маски слагайте все едно ще го изкарате.Мангъра си е абсолютно прав ,че всеки ще го лепне. Въпроса е просто кога.Единственотокъде се разсрочва във времето да не врякат болниците. Като кредит е. Разсрочваш ,но ще го платиш.
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че са виновни хората които не са носили маски. А ония, заразените медици и те ли не са носили маски? Щото ги гледам в костюми от глава до пети, пък някак се разболяват. МИСТЕРИЯ! Извикайте маг Джана, да ви предскаже! Хахахах.
60
4
 
14
 
! Отговори
Номер2 преди 3 години
А бе, кой ги назначава за професори тия некадърници(специалисти по всичко)? Мутафчийски, където кълне ,"яко ще умирате", тоя Габровски... Само плашат хората! Някой политик, депутат или друга гад да е умрял от КОВИД? Значи при добри медицински грижи, грипът не е опасен! Измира народът! И преди грипа българите бяха на първо място по смъртност! А рибата се вмирисва от главата!
59
4
 
13
 
! Отговори
Предлагам преди 3 години
Докторът да бъде арестуван за всяване, провокиране на омраза и отстранен заради всяване на паника и че умишлено въвежда голяма част от обществото в заблуда.
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само си задайте въороса - защо ако вирусът лети из въздуха, се налага да ви бръкнат дълбоко в гърлото и в носа до самия мозък? Ако човек издишва вируси, би трябвало те да са навсякъде по устните и ноздрите, би било достатъчно да ти вземат натривка от върха на езика, ***. Изискването за PCR е да ти бръкнат до мозъка и да вземат ВЛАЖЕН СЕКРЕТ. Тампонът трябва да е МОКЪР.Е, как може да съм заразен и да нямам вируси по МОКРИЯ ЕЗИК?!?
57
10
 
7
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
ПИТАЙТЕ АЛИАНСА НА МАНГЪРОВ? НЕЩО ИЗЧЕЗНАХА НАПОСЛЕДЪК . А ПО 3 ПЪТИ ДНЕВНО ГИ ПУБЛИКУВАХТЕ ВЪВ ВСИЧКИ САЙТОВЕ. РАДВАЙТЕ СЕ СЕГА. УСПЯХТЕ!!!
56
1
 
3
 
! Отговори
до 57 - изопачаваш ! преди 3 години
След като е знае какво ще стане ,а нищо не е направил да го спре е за бай Ставри !
55
2
 
11
 
! Отговори
а бе програмист преди 3 години
Още малко ще кажеш ,че нямаме право да критикуваме мерките ,здравната система , работата на три места на част от медицинския преуморен персонал ,джипитата които лекуват по телефона ,имаме и свобода да пишем и говорим -- мерките ги изпълняваме седим си в къщи и ви критикуваме глупостта ! Направо сме си народни будители .....
54
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти като лекар кажи какво си направил за хората, а не ти да им казваш какво да правят!!!!!
53
14
 
10
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Онази кукумявка журналистка сега да се извини на ген.Мутафчийски.Когато той предсказа какво да се очаква ,тя настрои всички срещу него и го осъждаше. Сега, моля извинение!
52
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ти кажа ли *** защо защото ни тровят с Литий и Газове ръсени от кемтрейлса заедно с 5G води до нисък имунитет и задушаване и химически пневмонит.
51
5
 
1
 
! Отговори
до анонимния 54 преди 3 години
не си мий ръцете ... вредно и опасно е