Възможно е хората да саботират карантината, защото са недоволни

Мерките закъсняха безкрайно много, смята доц. Инджов
25 ное 2020 20:39, Ния Христова
37
Възможно е хората да саботират карантината, защото са недоволни
Снимка: БГНЕС
"Мерките закъсняха безкрайно много, трябваше да бъдат наложени, когато стана ясно, че ще има втора вълна в България". Това коментира пред БНР доц. Иво Инджов, университетски преподавател и експерт по политически комуникации. 
 
Доц. Инджов е на мнение, че трудно ще се спазва карантината, защото много хора са недоволни и добави, че едва ли ще бъде постигнат резултат, "до какъвто бихме искали да доведат по-строгите мерки", защото част от населението ще ги саботира.
 
Той посочи още, че България е една от малкото страни, в които се неглижира заплахата от коронавируса. А причина за това е делегитимираното управление на Бойко Борисов, който доскоро твърдеше, че не е необходимо налагане на по-строги мерки.
Още по темата
 
По думите на доц. Инджов по време на първата вълна на вируса през пролетта, обществото е имало доверие във властта и въведените от нея противоепидемични мерки, но икономическите мерки не са били адекватни, за да подпомогнат бизнесите:
 
"Сега, при обявяването на втория локдаун, няма нови компенсаторни мерки. Представят се такива, които са в ход, но са от стария набор мерки".
 
Доц. Инджов прогнозира, че ще има протестна вълна при появата на по-високите сметки през зимата.  Допуска обаче, че може и да има отдръпване на хората, да се затворят в частното си пространство и просто да саботират спазването на мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
10
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Дълго го увърта.Направо да вика психомайките, те знаят какво да правят, имат богат опит.
9
6
 
19
 
! Отговори
Гашо преди 3 години
Абе, имам чувстовто , че всички комплексирани доценти и професори започнаха да се изказват....
8
26
 
24
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Локдаун само в България ли има,умен !?
7
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Пpocти са, като тебе хората... Затова сега има локдаун.
6
9
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
тия които прекаляват със саботажите може и да не стигнат до интензивното ... да си помислят добре
5
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОРАТА СА ГЛАДНИ И ОЗВЕРЕЛИ
4
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли трябва да е пр()ст човек,за да не вярва на ЕС,Русия,САЩ,Китай,Бразилия.Да не вярва на чуждестранни и родни лекари и експерти ?Да не вярваш на преболедували?И да продължаваш да твърдиш и философстваш,че вирус няма и мерките са с някаква друга цел!България не може да даде на поданиците си така както Германия,но и никога не е можела! А ако управляващите преди Борисов бяха много кадърни и народа беше доволен от тях,ГЕРБ изобшо нямаше да се роди и преди тях да се изредят 7 премиера !
3
2
 
24
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Сутринта едно лай...еце с жълто около устата ни оправи,завършил " експерт по управление на кризи".Сега па тоя па "университетски преподавател и експерт по политически комуникации." До кога ще продължавате да давате трибуна на нищоправещите в София?
2
6
 
21
 
! Отговори
пешо преди 3 години
Тоя доцент от бсп ли е?
1
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е положението, какво са недоволни. Има вирус и трябва се спазват мерки. То все някои недоволен. Да си починат малко, зимно време на топло, кво да кибичат в тоз студ, ако дават 24 лв на ден бива. Напролет живи и здрави ще бачкат. Сега се е паднало на някои да си почиват, кво само да работят.