Възможно е хората да саботират карантината, защото са недоволни

Мерките закъсняха безкрайно много, смята доц. Инджов
25 ное 2020 20:39, Ния Христова
37
Възможно е хората да саботират карантината, защото са недоволни
Снимка: БГНЕС
"Мерките закъсняха безкрайно много, трябваше да бъдат наложени, когато стана ясно, че ще има втора вълна в България". Това коментира пред БНР доц. Иво Инджов, университетски преподавател и експерт по политически комуникации. 
 
Доц. Инджов е на мнение, че трудно ще се спазва карантината, защото много хора са недоволни и добави, че едва ли ще бъде постигнат резултат, "до какъвто бихме искали да доведат по-строгите мерки", защото част от населението ще ги саботира.
 
Той посочи още, че България е една от малкото страни, в които се неглижира заплахата от коронавируса. А причина за това е делегитимираното управление на Бойко Борисов, който доскоро твърдеше, че не е необходимо налагане на по-строги мерки.
Още по темата
 
По думите на доц. Инджов по време на първата вълна на вируса през пролетта, обществото е имало доверие във властта и въведените от нея противоепидемични мерки, но икономическите мерки не са били адекватни, за да подпомогнат бизнесите:
 
"Сега, при обявяването на втория локдаун, няма нови компенсаторни мерки. Представят се такива, които са в ход, но са от стария набор мерки".
 
Доц. Инджов прогнозира, че ще има протестна вълна при появата на по-високите сметки през зимата.  Допуска обаче, че може и да има отдръпване на хората, да се затворят в частното си пространство и просто да саботират спазването на мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
,, гладни,, ще са тия, които хвърляха храна през лятото.Господ вижда.Голям грях си натрупаха.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А все още има хора,които бъркат грип с КОВИД. Нищо че причинителят е различен и протича различно.Нали е ,, вирОз,,. Понеже първата му жена се е казвала Пенка, сега всички жени ще нарича ,,Пенка,,.Грип,та грип.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да ги глобяват с по 2000-3000 лева. Да видим кого ще саботират слабо умните. До долния-*** от грип в инфекциозно не лежиш,ама то мозък да имаше поне малко
27
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой нищо не саботира, просто на нормалните хора им е ясно, че един грип се преекспонира до епидемия с невиждана ярост и ги боли к ра.На другия полюс са психираните кукувици, на които не им е влизало и трънче в пръста, цял живот са живели в палкул и умират от страх да не се закашлят.
26
2
 
9
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Този г-н Иво Инджов явно е голям интелект , горко им на студентите му.
25
11
 
15
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Да бе, били гладни! Цяло лято и есен фейсбуците пълни със снимки от почивки . Сега през вечер на кръчма и гуляи по домове, рожденни дни, сватби. Позаруват скъпи телефони и техника и накрая- гладни! Егати разглезеното племе! 1 месец не могат да издържат! По- добре черен хляб, отколкото черни забрадки! Осъзнайте го, неразумни!
24
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите саботират карантината, защото са ***.
23
11
 
11
 
! Отговори
Тулупа каза че преди 3 години
Маските са за СТРАХЛИВИТЕ иняма са има локдаун. Казана дума хвърлен камък. А той ще бъде хвърлен на бунището на историята. Като убиец на хиляди българи.
22
7
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Не са недоволни ! ГЛАДНИ са !!!
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после разбрах защо всяка Коледа даваха Сам в къщи...Подготвяли са ни, гадовете...
20
12
 
16
 
! Отговори
Да преди 3 години
Прав е. Част от хората ще саботират,но не защото са недоволни,а защото ги подведоха. Юмрука откровено призоваваше да не се спазват мерките още от март. *** от Крушовица не остана по назад.За Галева с черните чували и простотиите на учиндолския злобар по адрес на проф. Мутафчийски не искам да се сещам! Та там е заровено кучето,а за този "експерт" държавата/вероятно/ е харчила пари за да го изучи!?
19
3
 
11
 
! Отговори
Ефекта на пеперудата преди 3 години
Името на ефекта, дадено от Едуард Лоренц, произлиза от метафоричен пример как размахването на крилата на пеперуда може да доведе до драстични промени в развитието и траекторията на далечно торнадо.Така става и с вируса,когато един спазва, а друг не... това, което трябва...
18
7
 
4
 
! Отговори
Прав е ! преди 3 години
Май не е от групата на Майтапчйиски ...
17
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък един локдаун, свят да ти се завие. Реално са затворили само училищата, че да е ясно на всички, че да имаш деца на нашата територия е наказание свише. Останалото МОЛове и кръчми нямат никакво значение, родителите на деца и без това не ги ползват. Та този "локдаун" направо да го прекръстят на "искате деца а? Сега хак да ви е."
16
9
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Мики маус, ще ти изям черният дроб.
15
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само така. Който иска да уйдисва на сикаджията със суджуците и нощното шкафчинци, неадекватния крадлив кофпомпаджия, крепящ се на власт благодарение на осемдесет хилядната банда щатни корумпета и потомствени трудоустроени младопенсиониращи се непрокопсаници.
14
19
 
19
 
! Отговори
Разстрел на саботьор преди 3 години
Който саботира разстрел на място !!!
13
1
 
19
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
До сега видяхме как само се оплакват хората на държавни длъжности, които не искат да работят. В частния сектор работата не е така. Никой не иска да си стои вкъщи и да не изкарва пари. Отделно, че условията в частните фирми, изобщо не отговарят на мерките за безопасност, но няма и на кого да се оплачеш.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е сигурно, на всичко отгоре тези нови хлабави мерки ще имат минимален ефект.
11
8
 
21
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Явно и ти си от групата на Радев, отровното трио, Галева , Пинокио и сие според които няма вирус.Жалко е да се разсъждама така след като има толкова заразени и починали.Но явно вашето его е над всичко.Срамото, осъзнойте се!