Ангелов: Това е резултатът от неспазването на мерките, горенето на маски пред МС

Не проспахме лятото, недоверието към системата доведе до този резултат, каза още той
26 ное 2020 09:05, Ния Христова
569
Ангелов: Това е резултатът от неспазването на мерките, горенето на маски пред МС
Снимка: БГНЕС
"От самото начало на започване на епидемията ние насърчавахме хората да спазват мерките. Това е резултатът от неспазването им, от подценяването на вируса и от горенето на маски пред МС. Голямото недоверие към системата, трупано през годините, доведе до този резултат". 
 
Това каза в ефира на bTV здравният министър проф. Костадин Ангелов. Според него не трябва да се търсят виновни, а решение. А решението е спазването на мерките, дезинфекция, дистанция и най-вече уважаване на лекарите. 
 
"Само вчера са излекувани 2518 души. Историята на всеки един от тях е успех за българската здравна система". Това каза Ангелов относно случаите, при които хората чакат линейки с часове или лежат на стълбите пред кабинетите и се стига до смъртни случаи. 
 
Здравният министър изказа съболзнования на близките на починалите и допълни, че случващото се е недопустимо и не е нормално да се случва. 
Още по темата
 
"Това е проблем на организацията в самото лечебно заведение. Разбрахме кои са виновните и те са наказани", поясни Костадин Ангелов. 
 
Той изтъкна това, че здравната ни система има нужда от сериозна реформа, но за момента няма обществен и политически консунсус за това. 
 
На въпрос дали сме проспали лятото, както мнозина твърдят, Ангелов категорично заяви, че нито един от летните месеци не е проспан. 
 
"Два дни, след като дойдох като министър, пуснах заповед за следващите мерки. Срещах се с щабовете, организацията бе направена така, както имаше възможност в съответната област", припомни още здравният министър. 
 
Според него основният проблем в момента е това, че няма достатъчно медици, а не, че има недостиг на болнични легла. 
 
"Много трудно можем да намерим лекари и сестри. Не е проблемът в липсата на сгради и легла или липса на организация. Да сте чули че няма техника, че няма апарати за дишане? Пациентите от болниците не се връщат. В момента нямаме недостиг на легла", категорично каза Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
424
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя започна да лъже повече от началника си.В болниците не приемат хората и ги държат с часове пред вратите,по стълбищата,в линейките и наблъскани като сардели в малки стаички защото нямало легла,а тоя ни успива,че легла имало,ама нямало доктори и сестри.Последното го знаем от години,а вие чак сега ли го разбрахте?Или заради мизерните им заплати ги прокудихте в чужбина,а сега каква стана тя?
423
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я кажи професоре,с какво излекувахте вожда,че не разбрахме.Цял свят разбра как се е излекувал Тръмп,а за нашето "съкровище" ни дума,ни вопъл,ни стон.Лечението на Тръмп струвало 300 000 $.Дали и за нашия не сме платили толкова?
422
2
 
4
 
! Отговори
До 429 преди 3 години
Мозък, кажи на хората на 55+ ,а защо не и на по - младите какво е това интернет търговия, как се пазарува он лайн и най - вече как става! България е сред страните с най - застаряващо население .Ето защо и хората в тази възраст да над два милиона. Е как да купят подарък на внучетата он - лайн ?!? Или теб това не те интересува защото си поредния егоист отглеждан от мама ( вероятно "младо "ергенче на около 40 те ,социопат без приятели и личен живот? Познах , нали?
421
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботоксовото прасе на конци не може да разбере, че не в положение да дава уклон на хората как да си гледат живота и здравето, още по-малко има моралните устои да е някакъв нравоучител. Марш в ***, адово изчадие!
420
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да коментирате Швеция, поне прочете малко.Там още от началото е забранено събирането на повече от 50 човека на едно място, от месец ги намалиха до 8 максимум. Отделно сравнете Шведсите болници с Българските, градсият и междуградският транспорт там и този у нас. Гъстотата на населението и по колко души живеят в едно жилище също е голям фактор.
419
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Света отдавна измисли онлайн търговията. Време е и вие да влезете в 21 век. Всичко, което можеш да си купиш от МОЛа, можеш да си го купиш и онлайн.Извънредната ситуация, в която сме поставени изисква и извънредни, непопулярни мерки.Друга тема е, че тук твърде много време проспахме.
418
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е, че мерките им пак са половинчати! Пропуснаха да сложат изискване за отрицателен тест и 14 дневна карантинана пристигащите от чужбина.
417
3
 
14
 
! Отговори
9988 преди 3 години
Тоя нещо за велик се помисли. Ще се приземява скоро...
416
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добрата отбрана е нападението,нали,Ангелов?А да видим,като все народа ви е виновен,на изборите друг народ ли ще си внесете?
415
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "В Швеция няма мерки,а по-добре се справят от нас.Защо ли?" ми защото там имат възпитание и преди всичко спазват дистанция независимо пандемията не обичат да се бутат. Тука отивам в някой магазин и се спирам да видя нещо но веднага други се скупват да не би да пропуснат и те някоя изгодна стока. Ако любезно им кажеш моля ви спазвайте дистанция те ти отговарят че били с маска. Но защо мислят че носенето на маски не значи че не трябва да се спазва дистанция. Спазвайте дистанция това е
414
3
 
15
 
! Отговори
До 418 преди 3 години
Виж какво бе каскет смотан.Президента никога не е казвал подобно нещо.Каза,че според управляващите на Шипка имало вирус,затова забраниха честванията,но на жълтите павета нямало,затова там ги разрешиха.Ама нали си от 80-те %,как да го разбереш.
413
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, пак хората са виновни, а те целите в бяло!Не ви ли омръзна, все някой да ви пи*ае в гащите!На крив министър - народа му виновен (на крие х*й - вълната му крива)!Твърдиш - лятото сме взели мерки, къде са? Има повече линейки, има повече легла, лекари, сестри, санитари, организация, лекарства.... Какво?
412
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не се качиш на джипката и да се радваш на асфалта,вместо да се правиш на министър.Сигурно петте човека,дето са си изгорили маските са виновни за масовия мор.Сигурно народа като цяло е виновен за липсващите лекари и сестри,а не вие,които ги изгонихте.Сигурно хората са виновни за толкова починали млади хора,които можеха още дълго да живеят,ако имаше адекватни мерки.Все другите са ви виновни.
411
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само как се оправдават тия фашисти....
410
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ""Просто няма да коментирам малоумния ти коментар, НО ЯВНО ГО КОМЕНТИРАШ ЗАЩОТО ТЕ ЗАСЯГА ИЗГЛЕЖДА СИ СЕ ПОЗНАЛ Разликата е че ние никого не обиждаме както се опитваш да направиш ти.
409
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов я кажи как пазят шлемовете ? Значи маските не пазят.Кого лъжите? Прикривате некадърността си като обвинявате народа. Та какво направихте лятото,освен да се хвалите че може да поемете поне 20000 болни. Но явно открихте "топлата вода" че легла имате ама персонал не. Тогава как щяхте лекувате 20000 души. Е явно за разтуха взехте да инспектирате как се полага асфалт , факт от това разбирате повече отколкото от управлението на здравеопазване.
408
11
 
4
 
! Отговори
каскет от Шипка преди 3 години
аааа, не е верно ! на нас президенто ни каза че вирус нема !
407
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "всеки си е купил с собствените си пари тези маски може каквото си иска това да прави с тях" ти *** разсмя но си абсолютно много си прав нищо че си седнал може би ...
406
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази пасмина ГЕРБ се скъса да краде и да съсипва като за последно. До къдетото се е докоснала гербаджийска ръка, всичко е изгнило.
405
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които внасят да горят *** на Европа, най-залежалата, развалена, змразена храна от военни складове, оставят производители да забъркват всякакви имитиращи продукти, представяйки ги за сирене, кашкавал и месни продукти, които внасят най-трошлявите дизели на Европа и изсичат горите за да няма кислород, крадат с пълни шепи обричайки на мизерни пенсии и заплати по-голямата част от населението... Същите тези, са "загрижени" за нашето здраве!