Данъчни облекчения за "богатите" родители, за тях няма детски

НАП ще връща по 450 лв. за едно дете, по 900 лв. за две
65
Данъчни облекчения за "богатите" родители, за тях няма детски
Снимка: БГНЕС

След като ГЕРБ промени идеята на правителството от догодина да има детски надбавки за всички родители, депутатите днес решиха, че "богатите" ще ползват данъчни облекчения от следващата година.

Годишният облагаем доход на един от родителите ще се намалява с 4500 лв. за едно дете, с 9000 лв. за две деца и с 13 500 лв. за три и повече деца, предвиждат новите текстове.

Данъкът върху доходите е в размер на 10%, така че това означава, че дължимите налози от родителя ще бъдат намалени с 450 лв. за едно дете, с 900 лв. за две и с 1350 лв. за три и повече деца. Облекчението ще бъде ползвано еднократно.

Мярката обаче ще се усети от родителите чак през 2022 г., защото отчита данъчните декларации за 2021 г.

Сега облекчението за дете е само 20 лева, което е символично, припомни Искрен Веселинов от ОП.

Семействата с деца с официален доход до 510 лв. на месец на всеки от членовете си ще получават както детски надбавки, така и данъчно облекчение, ако родителите работят или са декларирали други облагаеми доходи пред НАП.

Ежемесечните детски и през следващата година ще се дават само на родителите с ниски доходи, като за едно дете сумата е 40 лв., за две деца е 90 лв., за три деца - 135 лв., за четири деца - 145 лв., а за всяко следващо дете - по 20 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБЕ КЪДЕ СЕ ПОКРИ тИКВАТА, ПРЕДИ СЕ ПУСКАШЕ ПОНЕ ОТ ДЖИПКАТА ПО КЪРА ВЪВ ФБ, СЕГА И ТАМ ГО НЯМА! ВЕЧЕ
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те това са му мерките!че ссе и хвали!
8
3
 
21
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Не е за богатите, а за работещите.До сега взимаха само много много бедните, сега ще получават и тези, които работят, което е справедливо и беше крайно време да стане.Дори може ефектът за работещите да се подсили малко, за им се даде малко предимство.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когаго започнем да получаваме заплатите като на политическите трупове тогава ще има желаещи да остават в тая *** и младите с голямо желание ще работят за държавата а не да прехранват с данъците си някакви *** да ги изхранват доживот
6
2
 
30
 
! Отговори
Без справедливост преди 3 години
Етническите българи, етническите турци етническите арменци са репресирани за пореден път за сметка на паразитиращите роми, които не ходят на училище и не работят,затова последните се множат, а останалите са истински късметлии, ако могат да отгледат повече от едно дете.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Някой сиТи май си доста глупав?Колко от етноса познаваш да имат 13500 официален годишен доход?Не че 1350 ще те закрепят де.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно, така се стимулират шведите, ако искат да взимат повече детски, да работят на трудов договор и за повече пари. Преди лежаха и се множаха докато ние им работим за помощите
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най накрая разумно решение за детските. Намаляването на дънъка е най справедливо. Така е в германия.
2
10
 
16
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Тоест за тия дето се очаква да съживят икономиката след кризата, а и да я крепят по време на кризата, отново нищо. За сметка на това, на етноса пак му е гарантирано всичко, че избори идат.
1
0
 
42
 
! Отговори
верно преди 3 години
т.е. ако взимаш над 510лв в БГ си богат? евала