Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите!

Премиерът проведе съвещание с Аврамова, Танева и Емил Димитров
227
Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов нареди на ресорните министри максимално бързо да се свърши необходимото по напоителните системи в страната.

Той е провел разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на околната среда и водите Емил Димитров. По-рано министрите си размениха взаимни обвинения за заплаха от водна криза.

Още по темата
Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода за питейно-битовите нужди в страната, както и за земеделските производители и животновъдите, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим", посочи министър-председателят. До старта на проекта премиерът възложи на отговорните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния сектор, а в същото време да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите.

Борисов е изискал пълна координация, както и да се обърне специално внимание на сондажите в населените места и върху освобождаването на вода от язовирите и за земеделците. "Защото от едните сондажи ползваме за битови нужди, а от другите - за земеделците и животновъдите", каза още премиерът.

Министър Аврамова информира, че подробният устройствен план за довеждащия водопровод на Перник е изготвен, обявен е в "Държавен вестник" и след 19 декември ще бъде внесен за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В рамките на съвещанието бе обсъдено засилването на координацията между различните институции относно подаването на ежедневна актуална информация за водния сектор. Дискутирани бяха и най-належащите мерки, които трябва да се предприемат по отношение на язовирите.

"Имаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте да работите", обърна се премиерът Борисов към министрите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко впрегна магаретата министри да докарат дъждовни облаци които да напълнят язовирите. От както тази куха кратуна ни управлява сме в Игри на волята.Колко още ще го търпим тоя *** индивид? Крайно време е да се въведе ценз за хората които влизат във властта и политиката.
123
4
 
10
 
! Отговори
Бат Бойко преди 3 години
Ей тоя Ревизоро,не можа ли да затрае още четири месеца!
122
4
 
5
 
! Отговори
МВР-то ...... преди 3 години
Да копат или да ги копаме Баце ????
121
6
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
който е с маркуч в уста, безводие не го лови :):):)
120
3
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
който храни калинки, ходи жаден - Паулу Куелю
119
10
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Жалко и безпомощно хленчене срещу Бойко на опозицийката по сайтовете в интернет пространството:):):)Аз лично умирам от кеф да се гавра с тях:):):)
118
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей умори ни тоз човек .сега и без вода ще ни остави.
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То тъй, ако ставало.... Идете и оправете....
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че сте некадърни това е ясно!Трябва да за запалите свещи да се молите господ да ви пусне дъжд,това ви е плана!
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На територията на днешна Либия 2 000 г. преди н. е. !!!!! е имало система от подземни водопроводи 1 400 км. с кладенци 60-70 метра. Те са просъществували и са ползвани успешно и през римско време. В нашите учебници пишат за Египет, а за цивилизацията от Египет на запад не, на юг - също не. И растем с абсолютна погрешна представа за цивилизациите.
114
3
 
10
 
! Отговори
бай Тодар преди 3 години
Здравейте бананоядци! Вкусни ли са бананите?
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е де, е де! Не се бутайте! Има за всички!
112
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големия производител на бушони в България.
111
1
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Що ? Да не би да копат ,та ги пращаш на работа тия търтеи
110
10
 
1
 
! Отговори
Герб ДА!!! преди 3 години
Без Бойко държавата загива, ето сега даде вода на народа и хората са доволни от живота в България, на първо място по стандарт и умрелите от ковид са малко, успехите на Бойко се виждат от всякъде!
109
2
 
7
 
! Отговори
НЕМА ЛАБАВО преди 3 години
Ще събираме дъждовна вода,за да се обръснем !!
108
3
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
нас не ни мислете - Боеко ни увлажнява устите ежедневно, вие се спасявайте в задаващото се безводие :):):)
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като назначи Чалга тигрица от 90-те Нена за шеф какви му бяха очакванията.
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, нали след като се разсмърдя работата спредишният шеф на напоителни системи, който продаде тръните за старо желязо Баце назначи Снежина Динева на негово място, която е по известна с фолк кариерата си, отколкото с хидроинженерните си умения.
105
2
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-НЕ СЕ КОСЕТЕ.-ЛИЧНО АЗ СЪМ ВИЖДАЛ ЧОВЕК.-ТОЕСТ РАБОТИ ПРИ МЕН- КОЙТО ОТ 10 ГОДИНИ ТА И ПОВЕЧЕ НЕ Е ПИЛ ВОДА.-СУТРИН-БИРА.-АМА Е СТРАШЕН МЕХАННИК И НЕМОГА ДА МУ КАЖА НИЩО-ЩО ДА ГО ПРАВА.