Доц. Мангъров гневен: По телефон не се лекува, лекарите да слагат престилките

Затварянето не е начин да се борим с епидемия, смята той
Обновена: 27 ное 2020 10:46 | 27 ное 2020 10:34, Анисия Иванова
408

"Крайно време е да махнат абсурдните изисквания, когато човек прегледа някой с COVID, да се карантинира. Така системата спира да работи. Не може човек да бъде лекуван по телефона, не може, колкото и да ни се иска. За да бъде хоспитализиран, той трябва да бъде прегледан." Това заяви в ефира на "България сутрин" началникът на ковид отделение в Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров.

"Всички лекари да слагат престилки, маски, ръкавици, шлемове, облекла и да започнат да лекуват своите болни. Да, страшно е, някой може да загине, но няма друг начин", подчерта доц. Мангъров.

Той обясни пред Bulgaria ON AIR и как се действа при запълнен капацитет в отделението.

"Когато капацитетът е запълнен, но човекът е тежко болен, веднага се намира начин да бъде хоспитализиран. Изписва се на другия ден човек, който е подходящ. Не връщаме никого", посочи той, но заяви категорично, че в болница има смисъл да влизат хора, които се нуждаят от лечение с кислород.

Още по темата

"Когато един човек е хоспитализиран, няма как да го изхвърлиш на другия ден. Трябва да се прави много добра преценка в доболничната помощ кой е за хоспитализация. Когато хората нямат нужда от лечение с кислород, няма нужда да влизат в болница и това трябва да им се каже", изтъкна доц. Мангъров.

По думите му няма как здравната система да функционира без доболничната помощ.

"Когато новите мерки се въведат, може би ще настъпи лек спад на новозаразените, но когато всичко се отвори, нещата ще се върнат обратно, не е този начинът да се борим с епидемия като тази, колкото и да ни се иска. Това е природно бедствие, това е нещо, което се случва, и да се борим с него, а не да се крием", каза още Атанас Мангъров.

И добави, че за коронавирус няма лечение.

"Хората си мислят, че това е нещо, за което има лечение, че като се натъпчат с 2-3 антибиотика, ще им мине. Това е остра вирусна инфекция, за която няма лечение. Протоколите за лечение - някои от тях са абсурдни, това нещо не се лекува с антибиотици", посочи началникът на Ковид отделението в Инфекциозната болница.

Относно пациенти със сезонен грип, доц. Мангъров заяви, че може и да има, но симптомите са идентични с тези на коронавируса.

"При Ковид заболяването е по-продължително - възстановяването е около месец, месец и половина", коментира на финала той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров, недосегаемият.Всички виновни, само той- невинен и ,,велик, много велик,,,.
336
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров се изкачва по административната стълба с пълзене.Сега обвинява колегите си за собствения си провал като лекар.,,Не можел да изпише ,, пациента, понеже вече е хоспитализиран??Ами да го лекува. Нали е ,,гений,,.Искаше да има тежки случаи.Ето му сега такива.Той в болница не може да ги излекува. В къщи ще успее.Ходил да предписва по къщите чай, ама на децата. А те карат болестта леко.Като му предложили възрастни за лечение, излага се.
335
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите, които ходят на място да преглеждат обясняват,че често като отидат в дома на пациента, там хората не слагат маска, не осигуряват елементарно условие за нормален преглед. Това е цинично отношение.Говорителката на спешна помощ го каза много пътиОбщопрактикуващите лекари са организирали контактите с хората.Мангъров е политическа пионка. Убеждаваше хората да се излагат на инфекция. Какво се гневи. Хората се разболяха. Сега явно му е трудно. Нали не е лекувал възрастни досега и се провали
334
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле мале, горихме маски, държахме се мъжки, пък сега в лекарите търсим вина.Да ходят да лекуват .Работата е там,че най- доброто лечение е профилактиката.
333
1
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Глейте ся, пичове, Сомор си е Сомор, т.е. хората се заразяват. Събират се, хапкане, пийскане, аху-ихи, мушкане по дупките;)))) всичко тва е обмен на вируси, бактерии и кво ли не още. При мен точно от едно такова събиране, пламнаха двама. Днес, единият не ми се е обадил, може и да е фърлил топа. Мъжете, най-бързо даваме фира, оти тъй ни е създала природата, силни сме външно, но сме чупливи лесно отвътре. Е, то аверът и да е дал фира, има 3 деца, отчел се е;)))
332
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 0 "ЕТ това не са лекари това са малки формички на тарикати които не желаят да ви лекуват." АБСОЛЮТНО НО КОЛКО ЖАЛКО
331
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Понеже лекарите не преглеждат болните си те от своя страна започват да се самолекуват и после ги обвинявали що се били самолекували."ТОВА Е УЖАСНО НЕ СЕ МРЪДВА ДА ТЕ ПРЕГЛЕДА, ОЩЕ МНОГО ПРЕДИ КОВИДКРИЗАТА
330
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Covid-19 но дали наистина става въпрос за вирус, изолиран ли е на електронен микроскоп или световните експерти казали така вирус та вирус, то явно от нещо умират хората, освен че ги убиват, но дали е вирус или не ще трябва да се разбере.
329
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББ Ето това най ми е интересно от началото на ковид кризата. Защо висококвалифицирани умни и образовани юристи си мълчат вместо престъпната мафия да разобличат. Отговорете си сами аз нямам отговор. Ако знае някой да каже.
328
11
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Кви лекари, пълни страхливци се оказаха. Избягаха всички като мишки, вие и пари искате да им давате.
327
4
 
5
 
! Отговори
Помните ли Яне Янев? преди 3 години
Искаше да сваля Бойко от власт.Колко ли са му платили,за да млъкне?
326
8
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
"геройте"...усвояващите милиарди...са скъпо платени убиици...убиват по-телефона...къде са прокурорите,следващият умиращ на стълбището си ти бе страхливо неграм.тно копел....ще ви надживеем...ще съдим децата и внуците ви...Справедливост или Смърт!!!..ЕС = EСССР
325
9
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Слушайте Мънгъра, чайчета най-много по 1 аспирин :)))))))))))))))))))))))))))))))))
324
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 336Добре, че не зависи от теб!
323
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия всичките са за съд, защото всяват смут и паника у населението и то това разболява хората. Особено такива лабилни като българите - европейският народ на последно място по доходи. Спрете с тази тв пропаганда и измислените ви мерки и ще видите, че всичко ще намалее. Коя зима не е имало бум на вируси и грипове? Сякаш те са били безопасни.
322
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИстината много боли!!!!!!!!!!!!!!!Не всички са така прями и искрени!
321
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЗИ НЕ БИХ ГО ПРИЕЛ ЗА МЕДЕЦИННСКА СЕСТРА ,КАМО ЛИ ЗА ДОЦЕНТ ...ЗАТОВА В ТАКЪВ ХАЛ Е ЗДРАВООПАЗВАНЕТО
320
4
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...do BLIZ.....zashto davate tribuna za iziaviavane na ekskrementi kato 327 ...a mene me triete ,kato mu otgovoria ?!??
319
3
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...biah otgovoril mnogo dobre na 327 !!! Zashto me triete be "demokrati " ?!??
318
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само управляващата класа и чорбаджиите които я подкрепят ще оцелеят накрая щото за тях има запазени места в болниците при болести, в бомбоубежищата при война и т. Н------- Не, няма. Един ден и те ще опънат копитата - Борисов, Валерката, Мутафчийски. Това е неизбежно като изгрева на Слънцето. Ще ги изнесат с краката напред - студени и мъртвешки бледи и ще изчезнат от лицето на Земята. Всъщност всички проблеми идват от това, че някои хора забравят тая проста истина.