Полицаите се събират на национален протест пред парламента

Униформените продължават да искат скок на заплатите с 30%
49
Полицаите се събират на национален протест пред парламента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължават протестите на полицаи заради искане за увеличение на заплатите с 30 процента. В неделя служителите организират поредния национален протест. Той ще е пред сградата на Народното събрание.

Още по темата

Пред БНР Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР обясни, че дадените до момента 15% за увеличение на възнагражденията от правителството могат да бъдат база единствено за бъдещи преговори.

"Въпросните 15% биха могли да бъдат една база за преговори, но не и нещо, което да приемем просто ей така. Така че ние продължаваме да считаме това увеличение за недостатъчно. Трябва обаче да добавя, че този протест на 29-и в неделя, вече по време на него не става дума само и просто за едни пари, а и за още нещо - въпрос на отношение към служителите в МВР, въпрос на отношение към нас като синдикална организация, което определено не можем да окачествим като нормално", каза той.

В същото време полицаите настояват за увеличение на заплатите близо до исканите 30%. Ако и след националния протест в неделя не бъде постигната договорка, проявите на недоволство в цялата страна ще продължат.

"В това отношение законът ни дава доста широки възможности, дори и при условията на пандемия - ние ще продължим да си отстояваме позицията по всякакъв начин, който ни позволява законът и, който решим, че в тази доста сложна обстановка е допустим", посочи Валентин Попов.

 


49
Още по темата: протестзаплатиполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Милиционер преди 1 месец
Няма да се притеснявате пандизчии, скоро на всички ще им бъдат взети телефоните, лаптопите и таблетите.Ще спрете по цял ден да гледате порно и да пишете в интетнет от килиите.Производството на много неща изисква вашия труд и творчество.Успех и на жените ви, които ние поддържаме в настроение, докато вие се ухажвате в централните и следствените.
42
1
 
7
 
! Отговори
пасарела преди 1 месец
Срам ме е от наглостта на полицайте !! Ама , ако ни ви харесва ,напускайте ,или гащи нямате !! Като сте кадърни , ще си намерите работа както всички обикновенни българи , а не на добрата държавна хранилка ! Според мен и тези 15% са ви прекалени !!!!!
41
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Куките освен да бият народа и да се подпират друго правят ли? По-добре народа да върши работата на полицията.
40
1
 
0
 
! Отговори
Марадона ис ъвей преди 1 месец
газдодупка
гъздоуй
лапниплюни косъммахни и паклизни
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толуб, вместо полицай камера и готово !? Те продавачките в хранителните магазини заслужават повече !
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицая и доктора нямат сравнение в борбата с вируса!Всички искат?!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само се оплакват,вярно че има и такива които заслужават,но има и такива на заплата и пенсия едновременно няколко години така си я карат на двойна хранилка за сметка на другите,но останалите какво да кажем като не им изнася да се махат да видят частника как като дава пари трепери и ще ти вземе душата.....
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно е да искаш. Друго е да можеш. Трето е да го направиш.
Няма как да се разбере какво означава 30 процента.
Защото полицаите имат много различни добавки.
15 на сто от основните заплати е база. После имат проценти прослужено време и т.н.
Общото увеличение е различно за всеки човек.
Добре е да се съгласят на 15 процента, но да искат подобрени условия за работа при пандемия.
Не може всичко да отиде за заплати.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да вървят на м...... Си! Не ги подкрепям! Искат повече пари за да бият по яростно протестиращите срещу ГЕРБ и д-р Борисов??! Е тази няма да стане!!!!
34
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Който не си харесва парите да напуска и да отива да копае нивите на село.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей..всички искат парички ,но по интересно е колоните боносчета за милиони левове от всички министерства ,мълчат упорито
32
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 1 месец
що не обяват колко е в момента средната брутна заплата (СБЗ) в сектора МВР?
Да си направим собствени заключения. Ще изчислим колко ще стане с 15% отгоре, и колко с 30% отгоре. След което пък трябва да се сетим и че тиа не плащат осигуровки - плащаме им я ние -данъкоплатците.
Е, като разбрем че това, което искат е СБЗ-МВР да стане 3500 лв. в бедна България, можем да осъзнаем тяхното БЕЗГРАНИЧНО НАХАЛСТВО !
Това е една паразитна прослойка, която не допринася с нищо за развитието на държавата!
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мили хора бяха милиционерите

полицайте биеаха по лицата

джандермеристите се разпраат с джендърите, ха хе хах
30
5
 
3
 
! Отговори
на 60я ден преди 1 месец
на Полицайте акълът им дойде след два цели два месеца
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На минцюлайтити не им трябва увеличение на заплати, те си искат както беше преди март месец. Щавене, рушвети, далавери, схеми, драпане на макарите, парите в картата си седят, а се харчи набрания през месеца кеш. Но това секна изведнъж и сега са в шок, като разбраха за колко малко пари работят всъщност.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и са кво? летнитъе демонстрати под ръководството на Омотаното Трио кво ша земът да тепат ченгесите ли бе.

Е те тва е гот ем си демонстрираш- ем си се пазиш и колегите даже те пазят да не земе оня гологлавац Попикян да грабнал клечка в десницата корава да ги боде по дупетата
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да напускат системата. Верно, че ядете на една маса с бандитите, ама не гледайте в техните чинии, те поне са си рискували живота
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идват избори ! Аз пък със тези 5% към Пенсията :)) няма да си и помисля да си направя труда да бия пътя до урната за мижави проценти !!!!
25
0
 
9
 
! Отговори
V преди 1 месец
Само да питам .И в частния сектор ли ще повишават заплатите с 30 % и ще пенсионират хората на 50 с 20 заплати ??? Или ако не си на хранилка трябва задължително да гласуваш против герб ??? Само питам де.Щото нали щяхме да сме равни по права .А ЕС и техните НПО та май искат да има по равни.
24
0
 
22
 
! Отговори
SS преди 1 месец
алчността на тиа е БЕЗГРАНИЧНА !!