Радев нападна управляващите: Хората умират от управленски хаос

Бюджет 2021 е разоряващ, отсече президентът
Обновена: 27 ное 2020 15:17 | 27 ное 2020 14:00, Красимир Ангелов
505

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българите умират не заради коронавируса, а най-вече заради хаоса при управлението на кризата, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от bTV. Според държавният глава основният проблем идва от липсата на реформи в здравеопазването, източването на здравната каса и липсата на адекватни действия срещу коронавируса през лятото.

Той определи като "пожарни" и "закъснели" противоепидемичните мерки и посочи, че те е трябва да имат и социални и икономически аспекти.

Още по темата
Освен това държавният глава определи Бюджет 2021 като разоряващ и неадекватен.

По думите му следващият кабинет ще бъде поставен в изключително неблагоприятна ситуация – "опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи и реформи, вероятно и социални напрежения, защото при този бюджет проходите няма откъде да дойдат и социалните разходи неминуемо ще бъдат спрени".

Радев все пак подчерта, че никой държавен глава не е налагал вето на държавния бюджет, защото той е инструмент на правителството и той няма да стане първият български президент, наложил вето на държавния бюджет.

Държавният глава коментира и проваления опит за нова Конституция, като определи случилото се като опит на властта да спечели още няколко месеца и „те да правят изборите по техните правила“.

По правила трябва да дойде и зелената светлина от София към Скопие за македонското членство в ЕС.

"Правителството години наред излъчваше щедри обещания за безусловна подкрепа за членството на Северна Македония в ЕС. Резултатът го виждаме днес – твърде късно и с огромно закъснение правителството се сети, че трябва да отстоява националния интерес и затова сега изпадна в изолация", коментира още държавният глава.

Според него след "открит и спокоен разговор" всичко, наследено от Титовия режим, трябва да отпадне от македонска страна и така ще стане възможно България да позволи на Северна Македония да преговаря с ЕС.

Президентът присъства заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова на церемония по полагането на темелен камък на нов православен храм в София. Новостроящият се православен храм "Св. Пимен Зографски" е разположен в район "Изгрев" в столицата, а на церемонията присъства и кметът на района Делян Георгиев.

По думите на президента изграждането на храма е пример за взаимодействие между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
5
 
44
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Румене, не бери грижа за следващия кабинет на Бойко Борисов.Той си разбира от работата и вече го е доказал. По-добре помисли за себе си, защото ще влезеш в историята като най-безличния и заядлив политик на България.
348
2
 
28
 
! Отговори
КОРОНА ВИРУС преди 3 години
Я ЕЛАТЕ ПИЛЕНЦА ПРИ БАТКО ДА ВИ ОПАТКА СЛАДКО...СЛАДКО.........ЧИЧКО ВИ РАДЕВ ЩЕ ВИ ИЗКАРА НА ПЛОЩАДА....СЪС ВИСОКО ВДИГНАТО ЮМРУЧЕ......А АЗ ЩЕ ВИ ЧАКАМ ТАМ.....ХА ХА ХА А ЗА ТОВА ЩЕ Е ВИНОВЕН БОЙКО ЧЕ НЕ Е ВЗЕЛ МЕРКИ......ХА ХА ХА......
347
4
 
37
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
ДАЖЕ И ЖелЮ беше в пъти по добре от тоя циркаджия!
346
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радвам се, че НЕ гласувах за този.
345
5
 
46
 
! Отговори
иван преди 3 години
Такъв неакдекватен президент не сме имали досега ,но според мен тази институция трябва да се премахне ,само харчене на пари а пък колко има по край него ,че и охрана и съветници ,абе хратутници .
344
3
 
40
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Колко пъти да ти кажа бе, оставка е потник
343
50
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достоен Президент, но попаднал на мутренско правителство.
342
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах графиката на Евростат за качеството на живот по държави. Когато фактите говорят, троловете не важат.
341
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък защо си е сложил презерватив на муцунката? Да го маха веднага,белким хване короната!!!Че всички да рахатясаме!
340
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеееев, хаосът е най вече в черепната ти кутия, която нищо друго не може да роди освен злоба, ненавист, мъст, омраза, разделение... откакто си на този пост! Незабавна оставка, негоднико неден!!!
339
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
v celia sviat li ili samo u nas taka mrat pilotite i samoletite?
338
0
 
34
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Колко съм умен,красив и супер надценен от 85%товите ми обожатели!!То кого ли да впечатля освен такива като тях и Деса ***?!Не ми обръщайте внимание,щот от време на време лопам като празна войнишка бака!!
337
3
 
38
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 3 години
Шизофрения ли като казваш че вируса е в главите на управлението (трети март тази година )и после казваш че те са виновни за умрелите от този вирус???румба леле колко си зле пич!!
336
16
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
....slagaite minusi ....vsichko umno i kadarno ...marsh ot Balgaria !!! Tuka ima misto samo za Boko-ci i Cenko Chokov-ci !!! Tova shte e raia na tapacite !!! Da jivee GERB !!!
335
13
 
2
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
До Крайdo 365....ma prav si kolega !!! Drugo si e Bokata ....nashe momche -" karatist ",pazach na parkinga na istinskite mutri ,lejal v zatvora za krajba na koli ,prost kato gabena chorba ,alchen i manipuliruem ,udobn kukla na konci ,sponsoriran ot chujdi fondacii i provejdasht otkrovenna antibalgarska politika !!! Nali ?!??
334
4
 
44
 
! Отговори
Главният преди 3 години
заразител Фигурантът, който организира митинги и събиране на много хора на едно място в разрез с всякакви мерки на СЗО - сега дава акъл как да се борим срещу вируса. Каква наглост , каква простотия.
333
14
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
До Анонименdo367......ami nepriaten ti e ...zashtoto e obrazovan ....a Boko e ot tvoite -prost kato gabena chorba !!! Prave e profesor I. Hristov za 80-te %-ta !!!
332
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неприятно и съскащо зло същество!
331
3
 
25
 
! Отговори
Край преди 3 години
до 358 е така е със Цецка щяхме да сме жалки *** в момента този доста дразни.Това е неоринтиран човек живьл в "городока" с хубава сигурна държавна заплата. Не познава България. Практикувал самотна горда но и самовлюбена професия. Нула идея какво да се прави с управлението на страната.
330
5
 
5
 
! Отговори
какво се чудим преди 3 години
бащата *** е мичуринец защото е присадил тиква на кратуна