Радев нападна управляващите: Хората умират от управленски хаос

Бюджет 2021 е разоряващ, отсече президентът
Обновена: 27 ное 2020 15:17 | 27 ное 2020 14:00, Красимир Ангелов
505

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българите умират не заради коронавируса, а най-вече заради хаоса при управлението на кризата, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от bTV. Според държавният глава основният проблем идва от липсата на реформи в здравеопазването, източването на здравната каса и липсата на адекватни действия срещу коронавируса през лятото.

Той определи като "пожарни" и "закъснели" противоепидемичните мерки и посочи, че те е трябва да имат и социални и икономически аспекти.

Още по темата
Освен това държавният глава определи Бюджет 2021 като разоряващ и неадекватен.

По думите му следващият кабинет ще бъде поставен в изключително неблагоприятна ситуация – "опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи и реформи, вероятно и социални напрежения, защото при този бюджет проходите няма откъде да дойдат и социалните разходи неминуемо ще бъдат спрени".

Радев все пак подчерта, че никой държавен глава не е налагал вето на държавния бюджет, защото той е инструмент на правителството и той няма да стане първият български президент, наложил вето на държавния бюджет.

Държавният глава коментира и проваления опит за нова Конституция, като определи случилото се като опит на властта да спечели още няколко месеца и „те да правят изборите по техните правила“.

По правила трябва да дойде и зелената светлина от София към Скопие за македонското членство в ЕС.

"Правителството години наред излъчваше щедри обещания за безусловна подкрепа за членството на Северна Македония в ЕС. Резултатът го виждаме днес – твърде късно и с огромно закъснение правителството се сети, че трябва да отстоява националния интерес и затова сега изпадна в изолация", коментира още държавният глава.

Според него след "открит и спокоен разговор" всичко, наследено от Титовия режим, трябва да отпадне от македонска страна и така ще стане възможно България да позволи на Северна Македония да преговаря с ЕС.

Президентът присъства заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова на церемония по полагането на темелен камък на нов православен храм в София. Новостроящият се православен храм "Св. Пимен Зографски" е разположен в район "Изгрев" в столицата, а на церемонията присъства и кметът на района Делян Георгиев.

По думите на президента изграждането на храма е пример за взаимодействие между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
0
 
2
 
! Отговори
ЧОВЕЧЕЦ преди 3 години
До до 413 : ГРЕШНИ 15 000 ЛВ. НАРОДНИ ПАРИ , ДАДЕНИ НА ЕДИ БЕЗЛИЧЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАЩ ЧОВЕЧЕЦ.
408
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УРААААА
407
1
 
5
 
! Отговори
БРАВО НА СТРАТЕГА!!! преди 3 години
ВСЕКИ УМЕН БЪЛГАРИН ЗНАЕШЕ, ЧЕ ТАЗЕ КОНСТИТУЦИЯ, НАПИСАНА НА КОЛЯНО, НЯМА СТОЙНОСТ, НО ТЯ БЕШЕ ЗАМИСЛЕНА МНОГО ДОБРЕ КАТО ЩИТ, И ИЗИГРА СВОЯТА ВЕЛИКОЛЕПНА РОЛЯ! БРАВО НА Г-Н БРИСОВ!!! ОТЛИЧНА СТРАТЕГИЯ!!! ТАКА УСПЯ ДА ЗАПАЗИ УПРАВЛЕНИЕТО СИ, СРЕЩУ КОЕТО СЕ НАДИГНАХА ПЛАТЕНИТЕ МЕТЕЖНИЦИ ! "ДРУГАРЯ" РАДЕВ МОЖЕ САМО ДА ЗАВИЖДА И ДА ВДИГА ЮМРУК! "ДРУГАРЮ РАДЕВ НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ МАКЕДОНСКИЯ ПРОБЛЕМ ДАТИРА ОТ ВРЕМЕТО НА ВАШИЯ ВОЖД Г. ДИМИТРОВ! ВОЖДА СЕ ОПИТА, ДОРИ ДА ИМ ИЗКОВЕ МАКЕДОНСКИ ЕЗИК И ОЩЕ..
406
0
 
6
 
! Отговори
НАШИЯ "УМНИК&qu преди 3 години
СВЕТА СЕ ТРЕСЕ ОТ КОВИД-19 , А ТОЗИ, НАШИЯ "УМНИК", ВСЕ ОЩЕ СИ ИГРАЕ НА ПОЛИТИКА! ДО КОГА ЩЕ НИ СМЯТАТ ЗА *** И ЩЕ НИ ДРЪНКАТ ПРОСТОТИИ?! ТОЛКОВА МНОГО ЛИ СА ТВЪРДОГЛАВИ ОТ БОЛШЕВИШКАТА ХУНТА БКП-БСП?! НАРОДА ВИЖДА КОЙ СЪЗДАВА ХАОСА. ВМАНЯЧЕНИ В ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПРИСТРАСТИЯ, КОЙ ДА СЕДНЕ НА УПРАВЛЕНЧЕСКИЯ ТРОН, СА ГОТОВИ ДА ЖЕРТВАТ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. ТОВА ЛИ Е ТЯХНАТА "ЗАГРИЖЕНОСТ"?! КОЛКОТО БЯХА "ЗАГРИЖЕНИ" ПРИ ЧЕРНОБИЛСКАТА АВАРИЯ?! ТОГАВА УМИШЛЕНО ЗАКЪСНЯХА МЕРКИТЕ!
405
0
 
5
 
! Отговори
СЛЕД ЕДНА, ДВЕ,ИЛИ.. преди 3 години
До мед сестра: ХАОСА Е В ТВОЯТА ПРАЗНА ГЛАВА! "МЕД СЕСТРА" ЛИ СИ, ИЛИ НЕ , ВСЕ ТАЯ: НЕ СИ ПАДАМ ПО МЪЖКО "Д". "УМЕН", КОВИД-19 Е ПРИРОДНА ДАДЕНОСТ И ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ДОБРЕ ПОЗНАТ И ИЗСЛЕДВАН ОТ СВЕТОВНАТА МЕДИЦИНА. А ТИ ,С ТВОЕТО КИЛИЙНО ОБРАЗОВАНИЕ МЕД-СИСТЕР-***, СЕ ЧУДИШ КАК В МЕДИЦИНАТА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДВИДИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТА НА ЕПИДЕМИЯТА ?! КОВИД-19 СЪЩЕСТВУВА И ЩЕ СЪЩЕСТВУВА СЛЕД ОТКРИВАНЕТО НА ВАКСИНАТА! ВЪПРОСА Е СВЕТОВЕН : СЛЕД КОЛКО ВРЕМЕ: СЛЕД ЕДНА, ДВЕ ИЛИ ПО-ВЕЧЕ ГОДИНИ?! НАЛИ "УМЕН"
404
1
 
9
 
! Отговори
Нейко Алексиев преди 3 години
Другаря радев не е президент. Той е РЕЗИДЕНТ на руската, олигархична диктатура. Спомнете си как беше избран: след "референдум" в БСП (5та колона на Русия) никому неизвестният др. радев цъфна, като избранник на червенният "референдум"!? Има нещо, което неможе да му се отрече: Той изпълнява точно, всеотдайно и със страст поръките на своите московски господари. Решетников не збърка с него! България се слави с грозни предатели. РЕЗИДЕНТА радев ше заеме челно място сред тях...
403
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре помним лятото колко месеца изкара в резиденцията Евксиноград.Предполагам там презинта се е борил срещу ковид под формата на набиране на витамин Д.
402
2
 
13
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
Същият Радев, знаейки, че е бил в близък контакт с болен, не се изолира, че даже ни и изложи в Естония - защото знаел, ама не му се обадили от претовареното РЗИ.И човек с такъв морал и отношение морализаторства?
401
2
 
7
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Москва отново активизира Ко-***-лето на Правешкият Ром
400
11
 
6
 
! Отговори
мак преди 3 години
Прав е. Шайката раздава кинти на поразия (откъде изведнъж ги изкопа), за да си купи спокойствие и нови избиратели. Ще остави след себе си дългове и хаос във всичко и нито един отрасъл, който да е наред, всичко съсипаха.
399
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаосът го създадоха Румен Радев и Мангъров. Тия двамата разделиха народа, насъскаха го като кучета и сега си мислят, че ще печелят. НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ!
398
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя що не млъкне!?Хората умират защото бяха събрани да се гъчат един до друг на площада, защото точно РР обяви, че трябва да се вземат мерки в стил Швеция, тоест пълна свобода. Той събра баби бспарки да размахва юмрук и сега за да се пазят назобкалите се с вируса бабетки децата стоят по домовете си. РР хич да не си мисли че сме забравили. Може и да ни е яд на ББ, ала това не значи че не помним другари, не жевейте с илюзии!
397
6
 
2
 
! Отговори
мед сестра преди 3 години
До хаосът е в главата м Хаос, алчност и пълна некадърност тържествува в държавата ни!Всички тези, които ви карат да се държите едни към други като прокажени ви манипулират най-нагло и безсрамно!Те се стремят да задържат на живот и смърт краденето и огромните печалби в ръцете си, а вие се баламосвайте с простотиите им! Вие не следите ли изявленията им че тази пандемия и това положение щяло да продължи с години? Аз не знам как може в медицината да се предвиди продължителност на епидемия с аритм
396
4
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
До Сиси 445. Само дето не разбрах мъж ли си ,жена ли си,защото с това име има и тоалетна хартия. Напишете нещо сносно и грабнете аудиторията. В противен случай заприличвате на тези под Вас и на самия главнокомандващ. А той горкия до скоро апелираше да няма ограничения и,че само страхливите си стоят в къщи.
395
11
 
19
 
! Отговори
хаосът е в главата м преди 3 години
В държавата управленски хаос няма, всички полагат максимум усилия да овладеят ситуацията, която всъщност не е само за България, а за целия свят. Властите, както и здравната система ще се справят въпреки саботажа на безделникът от Дондуков 2. Хаосът е в главата на този случаен човек, който изобщо не е в час със събитията. Дали някой се представя какво щеше да бъде, ако Радев беше направил служебен кабинет и сега той трябваше да ръководи държавата? Опазил ни Господ.
394
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kade tova, v usa, uk, france, italy, spain li?!
393
24
 
12
 
! Отговори
сиси преди 3 години
Боже, боже, спаси България от толкова *** народ. Как не прочетох поне един интелигентен коментар, нещо ,което да идва от някакъв признак на мозък в главите на по-долу пишещите , само простотии. Е, затова ще измрете от хубавия ви Лидер-***, Борисов и шайката около него, наречена ГЕРБ.
392
8
 
19
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 3 години
НОВОТО е ......още след изборите ПРИВИКВАМ ДЕСА ( която избяга в САЩ при сина си Страхил ).....и ще я ОБВИНЯ в похарчени пари от ПОДКУПА за " ГРИПЕН "-без въоръжение .....за фусти и КЮЛОТИ в бутиците на Париж !!! ...ще и искам 10 години във СЛИВЕНСКИЯТ ЗАТВОР ! ......НЯМА ДАВНОСТ....НЯМА ПРОШКА за крадците на Народа !!!
391
22
 
8
 
! Отговори
Системата и лицата и преди 3 години
Президентът не е прав. Управленски хаос звучи някак анонимно и не насочва към отговорните за създалата се ситуация. Истината е, че не коронавируса или привидния хаос, а системата за здравеопазване БАМ (Борисов-Ангелов-Мутафчийски) носи на все повече и повече българи смърт поради отказан достъп до лечение.
390
9
 
15
 
! Отговори
150.000 преди 3 години
До московците150,000 българи на руска заплата и управлявани от 5 проруски русофилски партии.Всичко иде от Русия! Всичко ни взимат без да ни дават както ЕС! Факт!