Банско в навечерието на сезона: Ще има ли зимен туризъм?

Има неяснота и страх от фалити в курорта
Обновена: 28 ное 2020 21:13 | 28 ное 2020 17:15, Веселина Йорданова
81

Неясота и страх от фалити в Банско в навечерието на зимния сезон. Бизнесът е готов да работи по правилата на здравното министерство, но не знае ще има ли за кого. И въпреки частичния локдаун, от следващата седмица ски зоната ще се подготвя да заработи.

И без това крехкият лед, върху който се движи бизнесът в Банско, се напука допълнително преди дни, когато стана ясно, че идва триседмичен локдаун и резервациите за предстоящия 8 декември започнаха да падат, предаде Bulgaria ON AIR.

"Притесняваме се, че нямаме никаква сигурност, че след 21 декември ние ще стартираме нашата работа. Банско все пак е курорт от години, нашите поколения сме израснали с гостите в нашите къщи, адаптираме се спрямо ситуацията, но дали гостите ще се адаптират и удовлетворят от това да бъдат в стаята и да не излизат, да не ходят по така известните ни механи, няма гаранция. Наистина е трудна ситуацията", каза Рая Вълкова, която е част от туристическия бизнес в курорта.

Хотелите и ресторантите в Банско работят в несигурност и загуба от няколко месеца. Поддържат персонал с надежда за силен зимен сезон, но инвестициите не се връщат.

Надяват се и предложението на канцлера Ангела Меркел, което е за затваряне на всички зимни курорти в Европа, да не се приеме насеризоно.

"Аз не приемам мотива на г-жа Меркел за затваряне на всички европейски курорти, визирайки какво се е случило в австрийския курорт, минали са 10 месеца. Не може да се прави паралел, болестта вече е известна, болестта знаем как да се предпазим, имаме единни мерки, не е приемливо. Смятам, че сме положили всички мерки, полагаме всички мерки да защитим нашите гости, да защитим нашите семейства, самите нас. Апелираме към преразглеждане на заповедта", допълни Вълкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези хотелиерски ресторантьорски и от мрънкания. А тези с ТЕЛК и 195 лв, какво да направят - да стачкуват или да пратят Алибегай да им защитава интересите?Аман от недоволни бизнесмени
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сезон ще има, идва лято и сме на море в Гърция, като дойдат ваксините като се ваксинираме и гърците няма да ни спират да ходим на море при тях.
26
6
 
3
 
! Отговори
аз преди 3 години
Не се бойте хотелиери. Това е България. Не е нормална държава. Ще има и сезон и купони.
25
1
 
10
 
! Отговори
да знаеш преди 3 години
До Анонимен 13Календарът на Маите е свършил, понеже не са имали материал на който да го продължат.
24
2
 
14
 
! Отговори
оти да нема преди 3 години
Ще има, понеже Бойко отдавна ни е намазал ските и ни пързаля жестоко.
23
1
 
12
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ЩЕ ИМА МИНАЛАТА ГОДИНА ХОТЕЛИТЕ СЕ НАПЪЛНИХА С МИШКИ ТАЗИ ГОДИНА ВЕЧЕ ЩЕ СА ПЛЪХОВЕ ТАКА ЧЕ ЩЕ ИМА
22
0
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Заради лентия Сезон, ще жертват зимния.Правилно е !Все пак, на Черноморието ни се въртят мноого парички.
21
8
 
10
 
! Отговори
Алов преди 3 години
Аз си имам апартаментче там ще си одя на почивчица не ми пукат другите ,само да сме живи и здрави
20
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жал ми е за Банско, но тая лудост дето си продадоха нивите и настроиха хотели, ме притесняваше още от началото. Туризмът е хубаво нещо, но кравата не трябва да се коли. Туризмът е до време, а говедарлъка е базата.
19
1
 
18
 
! Отговори
нн преди 3 години
Ще има сезон. Слаб, но ще има. Живота си върви и не може да спре.
18
1
 
40
 
! Отговори
пфф преди 3 години
Га ни сервирахте чомлек, състоящ се от лой и ориз и разредено "домашно" вино на безумни цени, пърленки с мас вместо масло, супи от нещо, измито от вчерашните тенджери, "планински" чай във филтърни торбички по 5 лева чашата, не ревахте.Е, сега пък ние не ревем.
17
0
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ЩЕ ИМА КОЛКОТО МИНАЛАТА ГОДИНА
16
1
 
34
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Доскоро туриста плачеше от чорбаджиите в Банско, сега чорбаджиите плачат за туристите. Обърна се палачинката.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е баш в Банско няма да има.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има, ама друг път.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има сезон, света вече няма да е същият близките няколко години. Маите са казвали, че като им свърши календара света ще се промени. Имаше всякакви спекулации какво ще стане, а се оказа вирусa ще промени света.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 години подред имахте добри сезони с много чуждестранни туристи. 10 години подред надувахте цените.Възможности имахте предостатъчно!Ако още не сте разбрали, живеем в капитализъм а капитализмът има склонност към периодични кризи и рецесии. Който не е разбрал - сега ще разбере!Сега ще си проличи кой наистина разбира пазара и икономическите процеси и кой наистина става за бизнесмен. Тия дето имат акъл са си планирали всичко отдалеч и винаги заделят капитал за поне няколко години напред.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да хващат по една мечка от гората,по една гъдулка под мишница и да почват да обикалят по къщите из България по сборове и седенки както са правили едно време!Пък кой колкото даде!Дядовците им все ски и лифтове са карали
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще има сезон банскалии не се притеснявайте...красимир каракачанов и валери симеонов готвят безплатни ваучери за ромите от махалите за безплатна ски почивка.така че спокойно жителите на столипиново и факултето стягат куфарите да спасят сезона в банско!