Банско в навечерието на сезона: Ще има ли зимен туризъм?

Има неяснота и страх от фалити в курорта
Обновена: 28 ное 2020 21:13 | 28 ное 2020 17:15, Веселина Йорданова
81

Неясота и страх от фалити в Банско в навечерието на зимния сезон. Бизнесът е готов да работи по правилата на здравното министерство, но не знае ще има ли за кого. И въпреки частичния локдаун, от следващата седмица ски зоната ще се подготвя да заработи.

И без това крехкият лед, върху който се движи бизнесът в Банско, се напука допълнително преди дни, когато стана ясно, че идва триседмичен локдаун и резервациите за предстоящия 8 декември започнаха да падат, предаде Bulgaria ON AIR.

"Притесняваме се, че нямаме никаква сигурност, че след 21 декември ние ще стартираме нашата работа. Банско все пак е курорт от години, нашите поколения сме израснали с гостите в нашите къщи, адаптираме се спрямо ситуацията, но дали гостите ще се адаптират и удовлетворят от това да бъдат в стаята и да не излизат, да не ходят по така известните ни механи, няма гаранция. Наистина е трудна ситуацията", каза Рая Вълкова, която е част от туристическия бизнес в курорта.

Хотелите и ресторантите в Банско работят в несигурност и загуба от няколко месеца. Поддържат персонал с надежда за силен зимен сезон, но инвестициите не се връщат.

Надяват се и предложението на канцлера Ангела Меркел, което е за затваряне на всички зимни курорти в Европа, да не се приеме насеризоно.

"Аз не приемам мотива на г-жа Меркел за затваряне на всички европейски курорти, визирайки какво се е случило в австрийския курорт, минали са 10 месеца. Не може да се прави паралел, болестта вече е известна, болестта знаем как да се предпазим, имаме единни мерки, не е приемливо. Смятам, че сме положили всички мерки, полагаме всички мерки да защитим нашите гости, да защитим нашите семейства, самите нас. Апелираме към преразглеждане на заповедта", допълни Вълкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
16
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
Ще има само ако герб не са на власт ;) С тия затваряне на държавата ще има. А колко по просто е този които го е страх от грипа да си седи у къщи но да не пречи на другите и готово. Ама за да стане трябва герб да падне.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнес изграден на принципа на замъка от карти - духне малко ветрец и всичко отива подяволите, не е устойчив бизнес.Съжалявам, че го казвам, но всеки, който има претенции да държи бизнес, трябва да е готов да понесе съответните удари, а не всичко изкарано да го харчи за скъпи коли, имоти, дрехи и да парадира кой е, защото именно в такива времена се вижда кой точно си и какво си направил.
6
5
 
27
 
! Отговори
11 преди 3 години
Бе къв туризъм ве? Нали от там тръгна заразата? Мястото е подходящо за гледане и копане на картофи. Да почват докато е време, обещавам, че ще си купувам бански картофи.
5
1
 
20
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Фалирайте ***
4
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато се поддържаха огромните печалби от 500%, персонала работеше за 500 лв. на черно и спеше в мазета, перяха се пари, изкарваха се огромни печалби,никой нищо не казваше, а сега заради няколко месеца карантина голямо реване падна, някак не е честно.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има,като го видят през кривия макарон.
2
2
 
17
 
! Отговори
Тука има,тука нема преди 3 години
Ще има ,ще има!Чакаме на полуамбриаж само калинките да ни кажат да спасяваме българския туризъм и хукваме!Нали лятото спасявахме летния и сега лежим из болниците и по стъпалата!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има няма да се плашите,само че ще е най рано 2028-2029 година!Дотогава само в картофите е истината,да ги произвеждате разбира се имате и място за съхранение, хотелите,какъв е проблема?