Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!

"Standard & Poor's" потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива
Обновена: 28 ное 2020 17:17 | 28 ное 2020 16:17, Веселина Йорданова
221
Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години. Това посочва премиерът Бойко Борисов, като цитира Международната рейтингова агенция "Standard & Poor's", която потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' със стабилна перспектива.

Заедно с доклада на Moody's oтпреди близо 2 месеца, това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати, коментира министър-председателят.

Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят, заявява още той.

Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП.

От "Standard & Poor's" отчитат още, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година. Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм II.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: Бойко Борисовдефицит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
8
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Държавата е фалирала и абдикирал преди 32г. За съжаление е така, обезлюдена територия на изживява принцип.
120
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 127Ботоксирал се е по съвет на Ангелов.
119
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато един министър председател се изказва че, "шофирам джипка и не хвърлям пари от нея", по дефолт се разбира че парите отиват в чекмеджето с кюлчетата.Всеки средно интелигентен българин ще направи такава асоциация.Сега за селяните и овчарите-програмисти не мога да преценя.
118
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в ЕС само Гърция е с 2 пъти Б, останалите са с по-висок рейтинг, Италия също е с 3 пъти Б и са потънали в дългове, така че по-добре мълчи ***
117
9
 
6
 
! Отговори
т.н. пандемия преди 3 години
е най-страшното нещо което съм вийдал в живота си - по страшно е и от най-черните години на комунистическия терор и селска простащина !защо е толкова страшно ли ?защото с очите си видях как юдо-масонските фондаций налагат волята си над почти всички правителства и народи в света прочетете внимателно библията - вехтия завет и тората - там бог яхве саваот (сатанаат) обещава на евреите да ги направи господари на света за да може да доиде царството мугорко ни !!!
116
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не го бех виждал от много време и днеска го гледах по една от телевизиите, абе тоя човек много налял бузките и шията, май по време на карантината се е спукал от еденен и пиение
115
1
 
5
 
! Отговори
до 120 преди 3 години
По твоите собствени думи, гражданите на една фалирала държава не изкарват пари, а оттам не изкарват и данъци! Следователно => Държавата няма пари!!!Така си е, което си е верно, верно си е!!!
114
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво произвежда нашата държава за вътрешния си пазар и какво производство изнася.Като при износа се крият данъци?Нашата държава храни данъкоплатеца си с храни с изключително вредни показатели.Защо няма държавен контрол?Защото няма държавност!
113
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмедже бабаит и от кредитен рейтинг вече вдявам!Септември 2008 година Moody's даде рейтинг А2 на льохманите преди да глътнат вода!
112
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може да фалира нещо, което е вече фалирало???Бойко ни поставя във невъзможен филм!!!От България по-зле е само Република Северна Македония!И понеже те са по-велики и от "античките македонци", то значи ние сме още по-велики!!!
111
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 пъти Б не е нещо с което трябва да се гордееш, особенно за страна от ЕС, ама Баце и Ц да му дадът той пак ще вика че сме много добре
110
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Световни експерти са казали, че не е фалит, а банкрут...
109
12
 
11
 
! Отговори
Мръкате ли преди 3 години
Панелни таласъми...?! Вместо да бачкате и да изкарвате пари, а от там и данъци... Мръкане за всичко и по всички... Мрънкачи!
108
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашата държава е фалирана по дефолт с минимална заплата 300 евро.Виж за пенсионираните военни и полицаи 700 евро.Властта трябва да надживее данъкоплатеца.Комунизъм Баце, нали така?
107
5
 
15
 
! Отговори
факт преди 3 години
дори Африканските републики са с подобър рейтинг, може да видите списъка в интернет! обаче, при всички положетия BBB не е рейтинг на бяла държава!!
106
5
 
5
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
`След 10 години,ще има разпад на социалноосигурителната система` -- А.СемовОстанаха нЕколко години ... пак ще говорим ...
105
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икономическата перспектижа на България се подобрява, тъй като идва на Тиквата краят.
104
6
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
МОЖЕ ЛИ ДА ФАЛИРА НЕЩО ДЕТО ГО НЯМА
103
3
 
4
 
! Отговори
Защо триете ве преди 3 години
Хулигани нека да прочете истината и вашата хранилка сте спре.
102
5
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Какво се дуе Тикната като балон пред спукване, нали статистиката я гласят както им изнася. Ще видим когато излязат крайните резултати, които ще бъдат плачевни. Тогава решетките трябва да му бъдат защитата.