Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!

"Standard & Poor's" потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива
Обновена: 28 ное 2020 17:17 | 28 ное 2020 16:17, Веселина Йорданова
221
Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години. Това посочва премиерът Бойко Борисов, като цитира Международната рейтингова агенция "Standard & Poor's", която потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' със стабилна перспектива.

Заедно с доклада на Moody's oтпреди близо 2 месеца, това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати, коментира министър-председателят.

Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят, заявява още той.

Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП.

От "Standard & Poor's" отчитат още, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година. Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм II.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: бойко борисовдефицит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
5
 
17
 
! Отговори
въпросКъм Божеството преди 3 години
Наясно ли сте, че Ботсвана Перу и Аруба, са със BBB+ рейтинг даден им същите "Standard & Poor's"?! Осъзнавате ли, колко трагично е BBB? Наясно ли, сте че също бивши комунистически републики в Европа като Словакия са с A+, рейтинг същият като с Япония!
100
5
 
12
 
! Отговори
само не разбрах преди 3 години
как с увеличение на заплатите на раздутата адмнистрация и полиция както и с незаслуженото увеличение на заплатите на учителите които всяка година създават все повече неграмотни поддържал бил боко икономиката ?? теглят се едни милиарди а към реалната икономика почти нищо не отива.
99
4
 
8
 
! Отговори
Световните експерти преди 3 години
Анализират фалшивите данни които им подавате.Който живее в България ,много добре вижда,че държавата е във фалит още преди Covid кризата.Дсмо кредити взимате и трупате в чекмеджето.
98
5
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Тоя щеше да е вече много смешен, ако е беше на наш гръб. Сигурно ще възстанови икономиката с онези милиарди от "контрабандата", дето си ги повтаря като мантра всеки път, когато лъже, че пари има.
97
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко ще се оправи, ще преодолеем кризата
96
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно всички политици преди криза и фалити казват че всичко е наред !!!За Бибитко и неговата свита това е валидно на 100000%, пазете си спестяванията и мислете като правите покупки
95
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов , при бай Тошо външен дълг 12 млрд. долара , при твоето управление външен дълг приблизително 47 млрд. долара. Е ,мнооооого сме добре и стабилни , въобще не може да става дума , че вървим към фалит .
94
3
 
20
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Орешарски го свалиха заради това, че искаше да вземе един милиард заем.................а Борисов и ГЕРБ с колко милиарда загробиха България!!Резултат..............нулев, ДЪРЖАВАТА ОТДАВНА Е ФАЛИРАЛА!!!
93
2
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До до мислителЕлементарно е - дължи се на валутния борд. Поради което почти всеки политик по някое време започва да говори че валутния борд е пречка пред икономиката.Но номера е че валутния борд е за наша сметка - поради което ние заплащаме много стоки по-скъпо отколкото в Германия, а заплатите са ни 10 пъти по-малки.Но ако го нямаше валутния борд сега еврото щеше да е 3000 лв и да работим за по 20 евро на месец. Но пък политиците щяха да се хвалят как заплатите станали по 60000 лв.
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко милиарда стана външният дълг на България и още колко поколения българи са заробени???
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минимална заплата 650лв. , максимална пенсия 1440 лв., къде е Киро на кирия?Пародия на държава!!!!!
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 96Ама тоя *** и руски не знае! Просто Пашата го вкара в политиката и така тоя охранител на Пашата се намърда в политиката!
89
1
 
13
 
! Отговори
До кога преди 3 години
ще лъжете вече не ви вярваме млади хора се разболяват от вирусна пневмония и умират. Сега тръбите за разни ваксини измислени .Много ви лъжат световните бандити.Кой пусна вируса признай си.
88
3
 
13
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Посмали *** , пак се увлече и ще се изкараш я велик държавник , я спасител на нацията , а то си обикновен хвалипръцко!
87
2
 
19
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
"Разбира" и от спорт,земеделие,здравеопазване и...зсичко останало,само един западен език не можа да научи хахаха.
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заедно с доклада на Moody's oтпреди близо 2 месеца, това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни...Айде бе. Оценката ни е две степени над ниво *** и то само защото сме членове на ЕС... нагоре има още единайсет степени. Не знам как може да наречеш това добра оценка.
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай, нали нямаше пандемия, а леко грипче.
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново ли е прочел новината седнал на пъновете на междуселски път , от случайно листче и разнасяйки заразата и смръдня с джипката ?
83
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да е лошо, като отиде да живее бойко борисов при жена си и детето си в Барселона! И следващия министър председател да преименува БНБ в БЕБ -българска еврейска банка! Не за друго, просто да не се объркваме, че банката е на НАРОДА!
82
2
 
13
 
! Отговори
до мислител преди 3 години
Стоя и си мисля как една държава дето нищо не произвежда а внася всичките систоки отвън и съществува от кредити може да не е фалирала!?Необяснимо явление!------------Селски тарикатлък и мнооогу народен Мазохизъм?????За друго обяснение не съ сещам.