Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!

"Standard & Poor's" потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива
Обновена: 28 ное 2020 17:17 | 28 ное 2020 16:17, Веселина Йорданова
221
Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години. Това посочва премиерът Бойко Борисов, като цитира Международната рейтингова агенция "Standard & Poor's", която потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' със стабилна перспектива.

Заедно с доклада на Moody's oтпреди близо 2 месеца, това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати, коментира министър-председателят.

Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят, заявява още той.

Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП.

От "Standard & Poor's" отчитат още, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година. Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм II.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: Бойко Борисовдефицит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
2
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Думите му (на Борисов) предизвикват въпрос... означава ли това, че "банките на България са толкова сигурни, че хората вече няма нужда да държат пачки пари, пищови и кюлчета злато на нощните си шкафчета, както може да се види на снимките".А народа вече и песни му пее...Нов хит в нета: Мутри сбогом! Няма вече шкафчета, кюлчета...https://youtu.be/p3OnlVfCVhg илиhttps://youtu.be/A9cWSJcod3o
180
6
 
3
 
! Отговори
Радев да се пука. преди 3 години
Колкото и да му е мъчно на Радев и отровната кохорта наставлявана от Масква, България се справя по-добре от Русия и нейните сателити. Ето и Македония започна да се осъзнава. Нека се гърчиат в безсилен гняв социалистите начело с Повелителя на Мутрите и Кака му Корни. Нека харчат заграбените пари от КТБ и хазарт на Черепа в България за да поддържат паричната стабилност в България. Нека, нека!
179
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И откъде го съобщи, от землянките преди него. Тулупий I дето ги заровил
178
1
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
То у нас се раздават заеми на хора без шанс да ги върнат .
177
2
 
10
 
! Отговори
Като си платиш дават преди 3 години
Като си платиш дават добър рейтинг !!!
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дават рейтинг *** със стабилна перспектива.
175
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите пак забравиха, че днес не е първи април.
174
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В големите градове ГЕРБ губи,затова Джипката обикаля по селата за предизборна кампания между селяните и ромите с един асфалтиран път се печелят гласоподаватели.Както сега църквата мълчи защото вземаха пари от ГЕРБ .Стадионите също за запалянковците -гласоподаватели за изборите събираме.Тежко му е народа ако тези са още 4 години с пари злато да се управлява.
173
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
възстановяване на българската икономика ...За каква икономика говорим? Tова научна фантастика ли е?Рейтинг ВВВ/А-2! Функционалната неграмотност тук направо облъчва до безсъзнание! Има ли някой, който да кредитира такива оценки? Пример: 80 годишен пенсионер със сърдечна недостатъчност иска кредит от - 100 000 лева за 10 години със месечна вноска от 1000 лева при пенсия от 1200 лева! Ще го финансирате ли?Лека вечер!
172
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо се замислих: Какво пак излъга Борисов. Сега разбрах какво излъга. Абе трябва ли всеки път като каже нещо да се интересуваме от лъжата му???
171
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Боко!Винаги си бил точен и коректен спрямо народа си!!!За разлика от Злодея от президенството!
170
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, не осе очаква тоя простофан да признае, че колонията издиша.
169
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е най-гоуемата ливадa на територията. Ама понеже е предател го търпят с глупостите.
168
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв фалит! Я колко пачки има в чекмеджетата. Ако България си върне откраднатото само от последните 11 години и половина, ще станем наистина Швейцария на Балканите. Това са стотици милиарди......
167
1
 
3
 
! Отговори
Излитаме преди 3 години
Ваксините идват до Коледа, а след това икономиката излита в Космоса! Основната цел на жълтоваветниците ще се промени - ще саботират и дискредитират масовата ваксинация, защото тя ще направи хората свободни и щастливи. А това работи за преизбирането на Борисов!
166
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след бай тошо имахме 6 млрд дълг,както и хиляди работещи производства и предприятия,сега имаме 37 млрд дълг и основно търговия с вносни продукти,малко работещи наши производства,заводи почти нет.Аз не виждам подобрение,по-скоро има отлагане на края с нови кредити,които един ден ще бъдат обявени за изискуеми и държавата ще е на колене пред кредитора,и ще приема каквито той каже закони,и ще работи за него,ние в нея също,кофти,това трябва да спре
165
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалити в мокрите сънища на Радев и Нинова.И ДВАМАТА Вече психясаха само фалити сънуват.
164
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов : Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!Добре че бяг да целуваш краката и други части на Херо Мустафа че туко виж демократите ти бият шута ! Мустафата е само посредник на началниците му
163
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз още не съм забравил кредитния рейтинг на лемън брадърс даден от мудис и какво стана после две и осма
162
3
 
4
 
! Отговори
new world order преди 3 години
Взе да се изплъзва контролът изпод лапата на американците :) И те какво решиха? Дай да заробим колониите с кредити преди те да станат верни поданици на Китай :)