Медсестри с унизително ниски пари, вземат едни 650 лв., докога?

Обещавали им допълнително заплащане за трети път
Обновена: 28 ное 2020 21:03 | 28 ное 2020 21:00, Веселина Йорданова
217

Медицински сестри от болницата в Поморие публикуваха фишовете си от заплати в социалните мрежи. От тях се вижда, че те получават унизително ниско заплащане за работа на първа линия в борбата с коронавируса.

Димитрина Москова работи като операционна сестра от 24 години. За месец октомври тя е получила заплата от поморийската болница от 640 лв.

"Много зле се чувствам. Все пак имам дъщеря, която е студентка. Във Варна е студентка, само квартирата ѝ е 500 лв", коментира Димитрина Москова.

Христина Атанасова е старша сестра в поморийската болница. Получава 650 лв. заплата. Дава дежурства обаче и в Ковид отделението. За работата си на първа линия показва фиш със 193 лева, предаде Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри питат къде са обещаните от правителството 1000 лв. за работа на първа линия.

"Сега понеже се вдигна малко шум около тези фишове, след като ги публикувахме, имахме едно обаждане, в което ни обещаха, че до 10-ти ще ни ги изплатят. Само че това е вече третото обещание, което получаваме", каза Христина.

Тя допълни, че се чувстват унизени и оскърбени. Затова са публикували фишовете си.

"Не сме ги пуснали да се оплакваме, а да се види, че нещата не са такива, каквито се говорят. С и без тези 1000 лв, ние ще работим, но някакси като усетиш, че трудът ти е оценен и някой е загрижен за теб, може би човек се мотивира", категорична е Христина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
25
 
! Отговори
Сестра преди 3 години
Поклон пред нас сестрите че рискуваме живота на нас и близките за жълти стотинки
159
0
 
39
 
! Отговори
Сестра преди 3 години
Не са зле само сестрите в Поморие на много места е така само обещания за увеличение отпускани те пари отиват незнайно къде
158
1
 
3
 
! Отговори
Народна преди 3 години
До Кунчев Много си ограничен и злобен
157
0
 
14
 
! Отговори
Anonimna преди 3 години
До Кунчев защо да ходи санитарна в Пирогов като има прекрасна професия не може ли просто да се оцени От такива като теб Аман
156
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато Борисов, Доган, Пеевски и Домусчиев кажат - уф, преядох, не мога повече!
155
0
 
29
 
! Отговори
Тарамбуки преди 3 години
Как ли пък не за 650лв ще се подлагам целодневно на всякаква болна ***. Напускайте бе хора! Дефицита на кадри ще натисне заплатите нагоре, докато не напуснат масово хора ще е така..
154
14
 
8
 
! Отговори
man преди 3 години
Корнелия ще им дава по 2000лв. Само дето първо ще ги вземе от вас под формата на увеличени данъци.
153
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тлъст, алчен пожарникар, прочел половин книга и това е много. Няма какво друго да се очаква.
152
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До АнонименАми ние това нещо го чакаме 30 години а не другарите да ги правим бизнесмени и олигарси.
151
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а когИ са Зимали повИчИ?! и Боко персонално ли им определя заплатите!? толко им дават ГЛ. доктори и шефовте на отделения, парите за здраве никогиж не са били полкуз много!
150
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Тюлена попадне във вашето отделение ще спазите ли Хипократовата клетва?
149
0
 
23
 
! Отговори
аз пък преди 3 години
До Кунчевпредлагам теб и семейството ти когато сте в болница да ви обслужват санитерки а не мед.сестри...те да ви поставят инжекции и т.н. ще е много забавно как санитарка индийка ти поставя инжекция на теб или децата ти а за хапчетата да ти дават каквото дойде
148
31
 
3
 
! Отговори
Кунчев преди 3 години
Като не им изнася на мед. сестрите да ходят санитарки в Пирогов - там ще взимат по 3 бона на месец.
147
5
 
21
 
! Отговори
ами то е просто защо преди 3 години
защото герб не ги смята за значими избиратели !! администрацията си получи своите 30 % и то за винаги а не само докато трея кризата,даскалите и полицаите също получчиха увеличения нооо те всички са калинки и поослушковци. явно мед . сестрите не са хора на боко и герб а докога...ами докато се изнесат от терминл 2
146
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казвате само превръзки сменяли... Ами сменете се с операционна сестра да видите едни превръзки. Или със сестра в спешното. Като изкарате една 12 часова нощна смяна, ще видите едни инжекциики и даване на хапченца.
145
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А една продавачка взима двойно. Сега покрай Covid ще лъсне истината. Въжте обявите за работа, почнаха да търся сестри масово, ама няма! Младите избягаха в чужбина, възрастните се преквалифицираха и сега няма сестри. Защо ли? Като кажат, пари под масата взимали, докторите, особено шефове да, а сестрите-нищо. За тях допълните дежурства. И не, не съм мед. сестра, нито дори имам роднини сестри, но е обидно.
144
6
 
20
 
! Отговори
до до лекар преди 3 години
Срещу кого да се вдигнат?Нали всички скачахме по площади и мегдани, и искахме да е "като на Запад"Нали искахме Държавата да не регулира икономиката и производството, щото всички искахме да бъдем "бизнесмени"!Много неща искахме, а нищо не получихме, щото Капитализма признава само "хищническата конкуренция", а ние бяхме "плячката й"!Да, след толкова "реформи" в Държавните болници цари пълна нищета, но я си представи, че ги няма и всичко е "частно"! Пари за Асфалт има, а за лекарите - не
143
12
 
10
 
! Отговори
До лекар преди 3 години
Защо не се вдигнахте ,като ви направиха търговци ,а хората стока ? Защо когато работите в държавна болница работите при прекия си конкурент частните болници ? Защо на полицаите е забранено да работят при разни бизнесмени ,а при вас косвено се насърчава смесване на държавното и частното ? Защо да завършиш в Бг медицина е десетки пъти по-евтино отколкото на запад, а няма задължителен 10-15 г. срок на работа в държавна болница по назначение ?
142
1
 
7
 
! Отговори
Докато преди 3 години
Не отидат в частна болница или в чужбина......след като в Бг бизнеса /най--общо/ дава по 1000 лв чисто на работещите от къде ще се вземат приходи за бюджетните и за пенсионерите за двойно и тройно увеличение на стандарта им ! Или пък данъците трябва да се вдигнат по 10 пъти !Ситуацията е патова ! Тука се работи с ниска принадена стойност, няма заводи в които излиза сглобен автомобил ,а се правят кабели и прочие или само отделни евтини операции на ишлеме се шие и такива разни....дребна тъ
141
1
 
20
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До до 139Много си остроумен!!!Една сестра ще стане ватман за 3-4 месеца а ватмана...???Не пиши ,моля те!!!