Медсестри с унизително ниски пари, вземат едни 650 лв., докога?

Обещавали им допълнително заплащане за трети път
Обновена: 28 ное 2020 21:03 | 28 ное 2020 21:00, Веселина Йорданова
217

Медицински сестри от болницата в Поморие публикуваха фишовете си от заплати в социалните мрежи. От тях се вижда, че те получават унизително ниско заплащане за работа на първа линия в борбата с коронавируса.

Димитрина Москова работи като операционна сестра от 24 години. За месец октомври тя е получила заплата от поморийската болница от 640 лв.

"Много зле се чувствам. Все пак имам дъщеря, която е студентка. Във Варна е студентка, само квартирата ѝ е 500 лв", коментира Димитрина Москова.

Христина Атанасова е старша сестра в поморийската болница. Получава 650 лв. заплата. Дава дежурства обаче и в Ковид отделението. За работата си на първа линия показва фиш със 193 лева, предаде Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри питат къде са обещаните от правителството 1000 лв. за работа на първа линия.

"Сега понеже се вдигна малко шум около тези фишове, след като ги публикувахме, имахме едно обаждане, в което ни обещаха, че до 10-ти ще ни ги изплатят. Само че това е вече третото обещание, което получаваме", каза Христина.

Тя допълни, че се чувстват унизени и оскърбени. Затова са публикували фишовете си.

"Не сме ги пуснали да се оплакваме, а да се види, че нещата не са такива, каквито се говорят. С и без тези 1000 лв, ние ще работим, но някакси като усетиш, че трудът ти е оценен и някой е загрижен за теб, може би човек се мотивира", категорична е Христина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Власт, която не се грижи за народа си, бива изгаряна жива,Ще има скоро опечени.
139
2
 
20
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До АнонименАбе "грамотнико" дай-ми определение за "неграмотен" лекар!!!Аз не разбирам нищо от инженерство но никога не съм написал че нашите инженери са некадърни.Ти рабираш ли че си просто една амеба в цялата вселена и аз,като ти обръщам внимание те вдигам на следващото стъпало на еволюцията-зелена ***!!!По- добре си взимай парите и си трай!!!
138
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто Костовциганина дойде на власт и докато не дойдат патриотите на на власт.
137
0
 
22
 
! Отговори
Антония преди 3 години
Отделно понякога се налагаше смяна на абокат - на малко дете, не мога да ви опиша какво изпитание беше за сестрата.Аз самата бях в болница тази година. Слагаха по две-три инцекции (два вида антибиотик, противосъсирващи, урбазон) и системи пак на поне 40 пациента.ЕДНА сестра за всички болни в отделението по време на дежурството си!Бях свидетел как едни и същи сестри дават по много повече дежурства, отколкото е по график.Така че, внимавайте какво говорите!П.П. Не съм медицинска сестра.
136
4
 
19
 
! Отговори
Антония преди 3 години
До Киро Рамбото:То пък голямата работа, да ударят една инжекция или системка ...---Явно не сте попадали в болница и не го пожелавам на никого!Аз обаче бях с 4-годишната си дъщеря в Детска белодробна клиника преди няколко години.НЕ, не удрят една инжекция или системка. Слагаха по четири пъти в денонощието венозен антибиотик, на някои деца и инжекции урбазон. Имате ли представа какво е ЕДНА сестра да направи това по време на дежурството си със сигурно 40-50 деца, които реват, пищят и т.н.
135
2
 
14
 
! Отговори
... преди 3 години
Парите си ги получават, но в държавните болници. Болницата в Поморие е общинска и на издръжка на общинския бюджет, а там такива пари не са предвидени. Не само в Поморие е така. Почти във всички общински болници, които чакат само на Здравна каса и дотации от общинските бюджети.
134
4
 
10
 
! Отговори
до 151 преди 3 години
БГ е първа по смъртност в Европа, викингите са корави, кой може да им се опре на тях, мисля че никой. Според мен в Швеция загиват 95-100 годишни хора, докато в България където хората живеят с 20 години по-малко от другите държави, загиват хора на по малко години
133
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите не са важни. Важното е че шведите сгрешиха ужасно с корона стратегията. Какво като шведската мед. сестра плучава средно по около 3000 евро на месец.
132
4
 
13
 
! Отговори
до 144 преди 3 години
Къде сравняваш Холандия с България брат хаха Едните баровци, другите дрипльoвци пращащи жените си в друга държава да изкарват хляба на червените фенери
131
11
 
8
 
! Отговори
. преди 3 години
Oooooooo, точно тях не ми ги оплаквайте!!!!!!!! Те си имат методи да си изстискат неколкократно сумата на заплататъа през всеки един месец още от преди появата на вируса! А не им ли дадеш, близкия ти пациент доста често излиза от отделението с краката напред!
130
5
 
13
 
! Отговори
До тях преди 3 години
Имам пресен пример с комшията. Холандец на 74г падна от колело докато спортувал, вчупи таза. 9 седмици в болницата немогат да го изгонят защото той не се чувства сигурен... Никой не го гони. Човека се върна в къщи, сега си има рехабилитация платена от държавата. Сигурен съм че след 2 месеца пак ще си кара Х5 цата. Разни държави разни стандарти. Пред носъ ни е но и да преписва ме не ставаме. Обречен народ от нашите сънародници, алчни
129
0
 
18
 
! Отговори
Ванко преди 3 години
Дядо си отиде ейтака бог да го прости, от гнилата система. Човека имаше нужда но пътеките не отговаряха и ни казваха емиии в къщи, оправяй те се. Човека плащал здравни цял живот и системата му показа дедовия. Голям гняв имам. Но кел файда. Ония си карат мерцедесите и си купуват апартаменти грам не им пука, все едно ще живеят 5000 години. Има бог все пак, вярвам в това
128
10
 
6
 
! Отговори
до 139 преди 3 години
Много хора взимат два пъти повече, не само ватманите. Бакшишите също взимат два пъти повече. Но тук изниква въпроса медсестра високо квалифицирана професия ли е ?
127
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такива заплати са повечето хора работещи като роби за частници! Те какво да правят?
126
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ватманите вземат двойно
125
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите в България са основно в чалгата. Лекарите.. то и без тва наложи ли ти се да ходиш на лекар.. Първо че са нeкaдъpни, второ че източват здравната каса и трето наложи ли ти се да стъпваш в болница..
124
8
 
18
 
! Отговори
гласувайте преди 3 години
гласувайте пак за Бойко.и ще останете с полуграмотни сестри дето не могат да различат спринцовка от термометър
123
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските граждани ходят да се лекуват в Турция, Румъния и Сърбия и на всичко отгоре така наречените медици искат по-високи заплати? Най-пpocтитe стават лекари в България с купени дипломи, колко хора yмopиха.. браво на poмитe че не са като нас и не им правят евала направо им набиват шaмapитe
122
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябват науки, а не медсестри, но там нас българите не ни търси. Инжекция всеки може да слага, колко да им е заплатата?
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 121В сегашният си вид, не е добре да оцелява, защото хич не е добре.