Медсестри с унизително ниски пари, вземат едни 650 лв., докога?

Обещавали им допълнително заплащане за трети път
Обновена: 28 ное 2020 21:03 | 28 ное 2020 21:00, Веселина Йорданова
217

Медицински сестри от болницата в Поморие публикуваха фишовете си от заплати в социалните мрежи. От тях се вижда, че те получават унизително ниско заплащане за работа на първа линия в борбата с коронавируса.

Димитрина Москова работи като операционна сестра от 24 години. За месец октомври тя е получила заплата от поморийската болница от 640 лв.

"Много зле се чувствам. Все пак имам дъщеря, която е студентка. Във Варна е студентка, само квартирата ѝ е 500 лв", коментира Димитрина Москова.

Христина Атанасова е старша сестра в поморийската болница. Получава 650 лв. заплата. Дава дежурства обаче и в Ковид отделението. За работата си на първа линия показва фиш със 193 лева, предаде Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри питат къде са обещаните от правителството 1000 лв. за работа на първа линия.

"Сега понеже се вдигна малко шум около тези фишове, след като ги публикувахме, имахме едно обаждане, в което ни обещаха, че до 10-ти ще ни ги изплатят. Само че това е вече третото обещание, което получаваме", каза Христина.

Тя допълни, че се чувстват унизени и оскърбени. Затова са публикували фишовете си.

"Не сме ги пуснали да се оплакваме, а да се види, че нещата не са такива, каквито се говорят. С и без тези 1000 лв, ние ще работим, но някакси като усетиш, че трудът ти е оценен и някой е загрижен за теб, може би човек се мотивира", категорична е Христина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
16
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Е, трабва да има спредливост! 1000 сестри вземат по 650 лв, а един директор на болница си докарва 65.000. Не е редно всички да вземат по 650 лв, нали?
99
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната политичевка простотия с която ни занимават - правителството не определя заплатите на тези сестри, а ръководството на болницата! Но разбира се тук целта е друга, а именно да се вдигне малко шум.
98
1
 
23
 
! Отговори
До кой знае преди 3 години
Пич, замисляш ли се ти хора защо работят на по 2-3 места ?! Дали щото са работохолици и не искат след работа да се приберат при семействата си и да си почиват. ... Жената ясни е казала, че въпроса е принципен и го прави за да покаже нещата каквито са, а не каквито ги рекламират медийте, ама все ще се намери някой философ да гледа запетайките е статията и да измества фокуса.
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам!
96
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДНЕС сайта е на ГЕРБ,заплатите са ниски на всички и пенсий т.н.Неможеш да говориш за Европа и да получваш 150 евро пенсия,300 евро заплата това е смешно.Хвалбите на САЧЕВА не може да смята,колко пари са необходими минимум доход на цени през 2020г.
95
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога? - Докато на власт е главният епидемиолог на републиката Бойко Методиев Борисов, известен повече като Тиkвата!
94
14
 
2
 
! Отговори
кой знае преди 3 години
Ако внимателно се вгледате в бележките,ще видите тази сума за колко работни дни е, на едната бележка е за 22, а на другата е за 16 дни. Това не е цял работен месец,поне за едната. Освен това има значение трудовия стаж, други начисления, длъжност и т.н. Освен това много медицински лица работят на две места,няма лекар, който да няма частен прием или да не работи на две места,почти всички са така, и това е личен избор. Много мед. сестри работят и в частни болници,както и зъболекарите в два кабинета
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докато заврения зет влезе в затвора
92
0
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Сега не знам кой лъже за заплатата.Дали сестрата или боко тиквата който е осъден за лъжи и раздава на медиците допълнителни 1000лв.
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пьрво дьржавата да говори за нетни заплати.Откьде е това бруто, брутото е на джипа масрафа.
90
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, затова хората не вярват на нищо! То бяха брифинги, джипки, чупки, стойки за тия прословути 1000 лв., зарадваме се, че всичко е наред, ще има кой да се погрижи за болните хора и баааааааам с големия чук по главата....дадат някой потресаващ репортаж как измъчени хора работят без пари денонощно, други умират по тротоарите и виждаме, че сме затънали в едни страшни лъжи и манипулации!
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро май ще има оставка. Щом тези почнаха да побликуват анти гроб статии, явно са се о... Акали много
88
1
 
8
 
! Отговори
До 89 преди 3 години
Изключителна лъжа. Това може да е практика в частна клиника, но в държавна, каква е логиката да го оравят. От вас струи изключителна неграмотност.
87
23
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Това само искам да ви кажа, че не е така и сестрите лъжат. Заплата по фиш и преведени в картата пари са на стойност минимална работна заплата, няма как да бъде по-малко от приетата със Закон. След 15 дена им се дава плик с пари, остатъка от заплатата и купони за храна на стойност 60 лв. Имам една позната, точно медицинска сестра, имахме си свалка с нея, та тя ме светна на тези неща
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато Борисов е на власт ще е така.
85
3
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
До: номер 79 (Теди)Колко пари взимаш за масажиране на час? Ще дойдеш ли да ме масажираш? Ще си дадеш ли тилифонъ?
84
4
 
5
 
! Отговори
До 80 Диди преди 3 години
Без направление се плаща. Точка. Никой не Ви е попречил да си вьеметв такова, освен ако не сте осигурен/а. В такъв случай - без оплаквания, моля.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов: Видяхте снощи моловете, това уплашен народ ли е?" А по точно мед сестрите определено не са били по моловете и ОЩЕ по точно това в моловете НЕ Е българския народ. Една 50 000 клика от клакьори и фигуранти на мача България срещу короната не са българския народ.
82
2
 
6
 
! Отговори
До 80 Диди преди 3 години
А и таксито и за лекарствата ли ги принира доктора? А за орехлед на автомобила колко плащате? И те мисля, че отиват в джоба на джипито. Също и парите за тока... а и 50 лева са супер много пари, които принципно стигат за повече от 4 кг свинско филе........сиктир
81
7
 
5
 
! Отговори
Kuncho преди 3 години
Тези цифри нещо не се вързват:)То е видно че е Пи Ар атака.