Медсестри с унизително ниски пари, вземат едни 650 лв., докога?

Обещавали им допълнително заплащане за трети път
Обновена: 28 ное 2020 21:03 | 28 ное 2020 21:00, Веселина Йорданова
217

Медицински сестри от болницата в Поморие публикуваха фишовете си от заплати в социалните мрежи. От тях се вижда, че те получават унизително ниско заплащане за работа на първа линия в борбата с коронавируса.

Димитрина Москова работи като операционна сестра от 24 години. За месец октомври тя е получила заплата от поморийската болница от 640 лв.

"Много зле се чувствам. Все пак имам дъщеря, която е студентка. Във Варна е студентка, само квартирата ѝ е 500 лв", коментира Димитрина Москова.

Христина Атанасова е старша сестра в поморийската болница. Получава 650 лв. заплата. Дава дежурства обаче и в Ковид отделението. За работата си на първа линия показва фиш със 193 лева, предаде Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри питат къде са обещаните от правителството 1000 лв. за работа на първа линия.

"Сега понеже се вдигна малко шум около тези фишове, след като ги публикувахме, имахме едно обаждане, в което ни обещаха, че до 10-ти ще ни ги изплатят. Само че това е вече третото обещание, което получаваме", каза Христина.

Тя допълни, че се чувстват унизени и оскърбени. Затова са публикували фишовете си.

"Не сме ги пуснали да се оплакваме, а да се види, че нещата не са такива, каквито се говорят. С и без тези 1000 лв, ние ще работим, но някакси като усетиш, че трудът ти е оценен и някой е загрижен за теб, може би човек се мотивира", категорична е Христина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"мойта заплата е ниска, но не хленча постоянно!!!"Ти си мишка и си горд с това. Евала пич, такива хора ни трябват
179
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторантьорите ще вземат много повече пари от държавата за затворените си бизнеси, отколкото дават на медицинския персонал. Уважаеми медици, има по-добри дестинации, където да упражнявате своите професии, където всички хора ви ценят. Елате тук, затворете болниците в България, нека хората се лекуват по баровете с българска ракия.
178
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 185 преди 3 години
Абсолютно прав си...............пари има, но се крадат от директорите на болниците и приближения им приятелски кръг............няколко доктора и за парлама главната сестра на болницата!! Останалите.............да го ду.хат!
177
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да напускат.......................и мойта заплата е ниска, но не хленча постоянно!!!
176
5
 
1
 
! Отговори
Магистралка преди 3 години
Мед. сестрите могат да заработват по магистралите. Като им надигат бедрата по десет пъти на ден, ще изкарат яко пари. А на лекарите жените могат да заработят. Зор трябва. Без зор пари не се дават.
175
5
 
2
 
! Отговори
Хекимин преди 3 години
Сестрата трябва да взема 310 лева, лекар трябва да взема 410 лева. Ментарджиите трябва да вземат малко и през свободното време да сеят по нивите.
174
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
една сестра трябва да взема 2000лв.осн.заплата.а един лекар да започва от 4000лв.осн.заплата.
173
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавните болници имат годишен бюджет, който им се дава от правителството. От там нататък директора на съответната болница решава какви заплати ще получават мед. сестрите, докторите и санитарите. Парите не ги разпределя Борисов. Това, че парите са окрадени от директора на болницата е проблем на прокуратурата.
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас дават, дори и на не работещи в Ковид, за тях по-малко, но ние сме частна болница. Редно е на всички да дават, като дават на всички, не зависимо къде и какво работят, така е редно и нямам в предвид само на медици, работата всички си я вършим. А грижи има не само за едни, нека се помисли и за другите болни. Оставащи без помощ.
171
1
 
8
 
! Отговори
Мед.сестра преди 3 години
И на мен не ми дадоха никакви 1000лв. Плюх на България и сега вземам 4800 евра в майка Германия!
170
0
 
13
 
! Отговори
dvb преди 3 години
Ще има много форумци където ще скочат, но за санитари и мед сестри не започват ли заплатите от 1500-2000лв по провинцията, че и нагоре в по-големите градове и реномирани болници, нещата няма да се подобрят никога и системата е просто обречена на дефицит на кадри.. Наистина не знам с каква мотивация отиваш на работа цял месец за такава заплата :(Друг е въпросът дали и други държ служители няма да ревнат за още пари като полицаи, учители, и некадърната държавно-общинска администрация..
169
1
 
8
 
! Отговори
порко подрисоф преди 3 години
закриваме държавата, който може да бега да се спасява, за примерно отивам в барцилона. за останалите евтаназия чрез ковидизация. имунизацията прави свободни... я тя кат работата.
168
6
 
3
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Докато дойдат комунистите на власт и тогава ще видите, кон боб яде ли !
167
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога ли?????? Докато сме най-страхливата нация на планетата.
166
2
 
7
 
! Отговори
Bлк преди 3 години
Поредните лъжи на Тиквата. ХАОС.
165
2
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Излиза, че тиквата лъже... а поморие дари за нотр дам.
164
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали санитарите взимали -3000 да станат санитари в пирогов - има недостиг на кадри каза - карранджиев
163
3
 
29
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Позор, съд и затвор за некадърната, крадлива мафия от ГЕРБ! В условия на пандемия, когато цялата държава е в колапс, здравеопазването е в хаос, а болничното лечение - блокирано, когато няма медицински персонал заради мизерните условия на труд и заплащане, да харчиш милиарди навсякъде, но не и в здравеопазване, е престъпление срещу Републиката!
162
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамота е един даскал пред компютъра да взима повече пари за това че през половината от времето си клати краката от една мед.сестра или санитарка, която в момента е на първа линия и рискува здравето си. Ами ако тези жени изреват и те като даскалите, че няма да стъпят на работното си място, защото е прекалено опасно?!??!??!?!??!?!?! Пълен парадокс, къде разбира се освен в БГ?!
161
0
 
29
 
! Отговори
az преди 3 години
Е те шефовете на болниците нали си взимат по 15-20-30 хиляди на месец защо да мислят за сестрите и санитарките