Хотелиери притеснени: Ново затваряне е равносилно на фалит

Масово се отменят резервации за 8 декември и за Нова година
29 ное 2020 17:00, Красимир Ангелов
139

Новите ограничителни мерки, които затвориха хотелите и ресторантите, изправят бранша пред фалит. В традиционни туристически дестинации като Велико Търново, Арбанаси и Елена се отменят масово резервации за 8 декември, а на места и за Нова година.

Хотелиери предлагат на държавата мерките да се прилагат гъвкаво, за да не фалират.

Още по темата
Почти всички 180 хотели и къщи за гости с над 2000 легла в Еленския Балкан от вчера не работят. Резервациите за студентския празник са отменени, а капарираните пакети за Коледа и Нова година също са под въпрос.

Хотелът на Йордан Йорданов в Еленското село Усои от вчера е затворен, а персоналът е в неплатен отпуск. Йордан казва, че записвания за празниците през декември е имало още от лятото, но с влизането в сила на новите мерки - почти всички резервации са отказани.

"Имаме за осми декември, за уикендите между 8 декември, но сега сме ги отказали за след 21 декември - за Коледа, ако евентуално не се продължат мерките", сподели Йордан Йорданов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Малкото резервации, които имахме, вече са отменени. И за Коледа, и за Нова година хората започнаха да си отменят резервациите, банкети не се правят, семейни събития", подчерта хотелиерът Стилиян Савов.

Хотелиери и ресторантьори от Велико Търново изчисляват огромни загуби и са категорични, че ако държавата не вземе адекватни мерки, много от тях ще фалират.

"За нас това второ затваряне е равносилно на фалит. Предишното затваряне, специално за моята фирма, струваше около 200 000 лева, това затваряне ще ми струва 100 000 лв", коментира хотелиерът и председателят на БХРА - Велико Търново Петър Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари