В кадър: Полицаи и майки на протест и контрапротест

Десетки полицаи поискаха по-високи заплати
Обновена: 29 ное 2020 15:07 | 29 ное 2020 14:42, Александър Попов
116

Снимка: БГНЕС

Полицаи от цялата страна се събраха на протест на площад "Княз Александър I" с основно искане за по-високи заплати в системата на МВР. Както е известно кабинетът заложи 15% увеличение на възнагражденията им, но униформените настояват за двойно по-високо.

Митингът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите им колеги.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов обяви в началото на протеста, че освен по-високи заплати, полицаите искат и реформа във ведомството. По думите му МВР е най-нереформираното ведомство в страната.

В същото време майки от движението "Системата ни убива" направиха контрапротест. Те обвиняват полицията, че най-вече охранява властта.

Още вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
11
 
! Отговори
DSF преди 3 години
Заптиетата са най-големите *** в тая държава!
53
4
 
9
 
! Отговори
Свети Павел преди 3 години
Толкова струва вашата полиция която ви пребиваше по площадите ... 10 сребърника бе погледнете ги искат си 10-те сребърника от Шкаф4ето на ,,КОлегата''доносник и слуга на Брюксел , анатема за вас алелуя
52
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толувище ,съкращавай ведага половината ,другата половина санитари и хигиенисти да видят как се изкарават парите....!?Заради тях плащаме данъци до припадък ....
51
3
 
23
 
! Отговори
М.Манолова преди 3 години
Какво е това фалшиво министерство с наличен състав от 67 000 човека, бюджет от1 870 000 000 лева, от които - 1 760 000 000 лева отиват за заплати на персонала !?Това чудо го няма и в Северна Корея . . .
50
3
 
23
 
! Отговори
Реформа преди 3 години
Който не е доволен от заплата, да напуска.
49
4
 
11
 
! Отговори
Отчаян преди 3 години
Останах без пари! Ще се самовзривя в парламента и ще взема няколко депутата с мене с оня свят!
48
2
 
17
 
! Отговори
Матилда преди 3 години
Във Франция катаджийче хванато с подкуп ..доживотна забрана да бъде и в квито и да е структори на МВР , отнемат им правата да се пенсионират ...какви 10 заплати какви привелигии. Съкращаване с 30 % на полицията и тогава пари... както и на цена ...като заловите 10 престъпника тогава пари и т.н
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова унижение за българския народ не е имало и през турско тогава поне е имало будни българи сега няма, светлина в тунела хората,с апатия казват по лошо ще става с и който може да се спасява да бяга в чужбина предадохме се пред едни мутри дядовците ни гледат лошо от отвъдното като страхливци че не можем да се отървем от шепа продажници
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да протестират срещу камерите, щото камерите ги съсипаха. Тия камери виждат всичко и не винаги ги знаят къде са.
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става с Румен пауър пойнта?Няма ли да им направи презентацийка?:D Видял Радев в PowerPoint две букви PP и помислил, че това е знак от съдбата.Влюбил се в програмата като бил студент и онзи ден питаше студентите дали знаят за програмата PowerPointРумен пауър пойнта :D кво ли си вика пауър е нещо яко.. трябва да ша.шна студентите с моята програма. Да.. ама студентие работят с онлайн облак. Гледаха го като паднали от Марс. От къде да знае, че деца на 10г.учат програмата?Той децата си заряза
44
2
 
9
 
! Отговори
Матилда преди 3 години
Освен това да се назначар комисии да разследват всяко 4енге с някъв страни4ен бизнес е как става тая работа бе !!!... крадат ви ли4ните данни самите те създават престъпните групи Цецо шлифера беше със схемата за ало измамниците деляха плячката да обират бедните възрастни хора 4рез поставени групи от тях на които им даваха вътрешна информация. Да Идва Бг КИМ ЧЕН да идват танковете и тия стражари-*** сини комбинизон4ета ще се покрият като мишки каквито са си ... двойкарите от училище.
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите искали пари и реформа , това добре . Но аз смятам , че пари за заплати трябва да се дават едва след като е направена качествена реформа , тоест заплатите трябва да следват качеството ,иначе в момента който получат повече пари просто ще забравят , че трябва да се реформират . Това е валидно за всички държавни системи , заплатите трябва да са следствие на качествени услуги , а не просто защото някой смята , че трябва да му се плаща повече.
42
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 3 години
В този смисъл - на какво основание са тези искания за 30%? Извинявайте, колеги, но ставате нагли! И си излагате! Излагате МВР, излагате една система, чиито служители следва да работят със самочувствие! Проблемите с обезпечеността са от около 15 години, за това време заплатите се повишиха 4 пъти, някои от протестиращите са с толкова и по-малко стаж. Вас луд ли ви ммба, че искахте да сте полицаи?! В крайна сметка МВР не е единствения работодател в държавата!
41
2
 
4
 
! Отговори
ушеви преди 3 години
Едно време рбагин от монтанаа кинти от рекет, нямаше протести за заплати, днешните много алчни и заплати и кражби и рекет
40
3
 
17
 
! Отговори
Ушев на Колене преди 3 години
Xaха В белите Държави заплатите се замразяват на публичният сектор четете в Англия конкретно учители и полиция са със замръзени заплати за да се пребори чатният сектор да не е натгнат защото той ги издържа ,тук тея мърди наркотрафиканти рекет правят смешни заплатаджии по цел ден пият кафе и тормозят обикновените граждани които им плащат заплатите и спят по патрулките . ТЕЯ *** ХАНКОБРАТ да си ходят в Кърджали и да просят пари от Шишилян дето ги храни МВР-делта Гард официално.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари има, но отидоха за 14-та и 15-та заплата в съдебната власт. Също и за бонуси и ДМС-та на ръководните кадри
38
5
 
18
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Истината е, че един охранителен, сиреч униформен полицай на ниво инспектор със стаж около 10-15 години получава около 2000-2100 лева месечно. В това число влизат около 10-15 часа извънреден труд, които често служителят умишлено е положил, за да си напомпо заплатата. Ангажираността с полицейска дейност в тези часове - разбирайте свързана с разкриване на престъпления, клони към 0. В София разбира се цифрата отива нагоре, заради по- високите основни и допълнителни възнаграждения!
37
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За лекар учиш 10-12 г. За учител - поне 4. За полицай - има няма 2 месеца. От друга страна - лекарите работят, учителите също. Полицаите седят и нищо не правят. От 2000 откраднати коли през 2019, търтеите са хванали 6 и то само защото крадците са били пояни и са се бутурясали някъде. Нагли мизернииици, които на свободния пазар на труда биха седели гладни и безработни.
36
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данчо ктаджията и Сашо тръпков ще протестират ли, или ония с държавното крадено гориво с пърдящата чешмичка, за един преател питам?
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само разхождат униформите!