Ангелов: Ваксината на Pfizer у нас до началото на 2021 година

Ваксинирането ще е безплатно и доброволно, посочи здравният министър
30 ное 2020 16:30, Красимир Ангелов
128
Ангелов: Ваксината на Pfizer у нас до началото на 2021 година

По предварителни данни първата ваксина, която очакваме да дойде в България, е на Pfizer и това ще е преди Нова година, или непосредствено в началото на следващата година. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в присъствието на премиера Бойко Борисов по време на работно съвещание, става ясно от видео във Facebook профила на министър-председателя.

Още по темата
Ангелов подчерта, че ваксината срещу коронавирус ще бъде безплатна и ще се поставя само доброволно.

"Създали сме необходимата логистика. Ще пристигнат 125 000 дози. Съвместно с доц. Кунчев в момента съставяме ваксинационния план", заяви Ангелов и посочи, че ваксинирането ще започне с най-рисковите групи.

"Освен работниците, които са на първа линия, нашите колеги медици, ще включим и възрастните хора от домовете. Трябва да отдадем изключително важно значение на българските учители, които също са на първа линия. Вървим напред по отношение на създаването на логистика за пристигане на ваксината", допълни министърът.

"За радост излекуваните са повече от новите случаи. Вчера излекуваните са 815. За миналата седмица само за седем дни излекуваните са 12 070. По епидемиологичните справки като заболеваемост в настоящия момент София излиза от областите с най-висока заболеваемост от 1 000 случаи на 100 000. В тази група остават само 2 области: Габрово и Кюстендил", уточни здравният министър.

Според него може да има обнадеждаване по отношение на натиска, който се очаква върху здравната система. Ангелов посочи още, че на национално ниво нямаме недостиг на лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти. Същото се отнася и за медикамента "Ремдесивир".

Ангелов увери още, че парите за служителите на първа линия ще бъдат наредени днес и ще пристигнат по сметките на лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те Кока Колата ни я продават с по-кофти рецепта, като за нас, вие ми чакайте ваксина със същото качество като за западна Европа.
73
2
 
16
 
! Отговори
Oxi преди 3 години
За генетичния компот ли става дума?Не, благодаря, за мен и за семейството ми.Освен вода, вино и ракия, нищо друго не влиза в кръвта ми.
72
4
 
23
 
! Отговори
Не преди 3 години
Не на отровната ваксина! Не вярваме на никого за нищо. Искаме ефикасно и адекватно лечение, не може да ваксинират масово, ако има безсимптомни носители на вируса. За да се съхранява на минус 70 градуса, означава че е много опасна. Нещо като вирусите открити в труповете на замразени мамути в ледниците. Освен това никоя ваксина не е преминала успешно през всички нива на изследване и проверка.
71
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам се, тези които ще се ваксинират първи, самоубийци ли са?
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с предварително запсвани или с томбола ще се раздават?за един паникьор питам :))
69
0
 
7
 
! Отговори
до Софийенец преди 3 години
От юли до сега колко седмици, са бе , ?
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Упени пишст, че тази ваксина не е изпитана върху болни те нашите*едавци вече я купили ! Да се ваксинира тояДебелак пръв за да ни даде пример.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се ваксинирате, гледайте да не се ваксиносате.
66
3
 
8
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Не е ли по-сигурно да си изкараш болестта като хората!
65
8
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
"така се минават три фази за няколко седмици, ша знайш"Е къде прочете, че за "няколко седмици" е минала три фази бе, къде бе?! Еййй, прости хора, ама за сметка на това агресивни и дървени философи. Онзи малко по-долу намеси и Бил Гейтс. Не става с този народ силна държава, не става и това е ...
64
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А руската кога ще достигне до руския пазар?
63
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОХ , ЧЕ МИ Е КЕФ!!!ТОЧНО ТАЗИ Е ЗАРАЗЯВАЩАТА ТЕ ДИРЕКТНО С ВИРУСА :D------------ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ИСТИНСКИ!!!---------------КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО ЗА ТОВА, ЧЕ ПРЕИЗБРА БОРИСОВ!
62
3
 
7
 
! Отговори
до Софийенец преди 3 години
Така се минават три фази за няколко седмици, ша знайш. Разтваряй задните бузи и чакай да те ваксинират с нещо читаво, умник!
61
7
 
5
 
! Отговори
Bergen преди 3 години
Ако се чудите защо нашите възрастни хора са целите в разни кожни израстъци докато западняците са с чиста кожа, това е паиломавирусът за, който от три десетилетия има ваксина и хората са забравили, че го има. Тук за една брадавица ще ви вземат 150 лева за премахване и още толкова за терапия, а тя няма да е една и няма да спре да се появява по всяка част на тялото.
60
2
 
8
 
! Отговори
до 57 преди 3 години
Защото така им наредиха шефовете от Брюксел. Ние само козируваме. Нямаме право да мислим самостоятелно. То не, че и можем де. Та затова.
59
2
 
15
 
! Отговори
да бе преди 3 години
Посмъртно няма да си слагам нито РНК ваксина, нито ДНК ваксината на Иновио, спонсорирана от Бил Гейтс. Как пък само китайците успяха да пуснат класическа ваксина с отслабен коронавирус? С 97-100% ефективност е, ОАЕ ще слагат от нея. И разбира се всеки с малко повече мозък в главата си, което в България не е често срещано.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините са само част от естествения подбор на еволюцията.
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов може ли да ти ................майката !?
56
3
 
18
 
! Отговори
Хах преди 3 години
А защо, точно тази купихме, дето се съхранява на -80? При условие че има още 3-4 модела, дето се съхраняват в обикновен хладилник...
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще завъртят нещата, че уте няма да можеш да започнеш работа или да излезеш зад граница без да си се ваксинирал. За всичко са помислили хахаха