Ангелов: Ваксината на Pfizer у нас до началото на 2021 година

Ваксинирането ще е безплатно и доброволно, посочи здравният министър
30 ное 2020 16:30, Красимир Ангелов
128
Ангелов: Ваксината на Pfizer у нас до началото на 2021 година

По предварителни данни първата ваксина, която очакваме да дойде в България, е на Pfizer и това ще е преди Нова година, или непосредствено в началото на следващата година. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в присъствието на премиера Бойко Борисов по време на работно съвещание, става ясно от видео във Facebook профила на министър-председателя.

Още по темата
Ангелов подчерта, че ваксината срещу коронавирус ще бъде безплатна и ще се поставя само доброволно.

"Създали сме необходимата логистика. Ще пристигнат 125 000 дози. Съвместно с доц. Кунчев в момента съставяме ваксинационния план", заяви Ангелов и посочи, че ваксинирането ще започне с най-рисковите групи.

"Освен работниците, които са на първа линия, нашите колеги медици, ще включим и възрастните хора от домовете. Трябва да отдадем изключително важно значение на българските учители, които също са на първа линия. Вървим напред по отношение на създаването на логистика за пристигане на ваксината", допълни министърът.

"За радост излекуваните са повече от новите случаи. Вчера излекуваните са 815. За миналата седмица само за седем дни излекуваните са 12 070. По епидемиологичните справки като заболеваемост в настоящия момент София излиза от областите с най-висока заболеваемост от 1 000 случаи на 100 000. В тази група остават само 2 области: Габрово и Кюстендил", уточни здравният министър.

Според него може да има обнадеждаване по отношение на натиска, който се очаква върху здравната система. Ангелов посочи още, че на национално ниво нямаме недостиг на лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти. Същото се отнася и за медикамента "Ремдесивир".

Ангелов увери още, че парите за служителите на първа линия ще бъдат наредени днес и ще пристигнат по сметките на лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вървят с мобилен план.
33
18
 
10
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
"Никога не съм бил антивакс през живота си, никога не ми е хрумвало че ваксините са повод за тревога ама тая ваксина ме плаши"Плаши те защото не знаеш и си глуупав. Ако знаеше как се прави ваксина, какви нива на одобрения минава, как точно се получава разрешение, нямаше да те плаши. Но ти си глуупав, както казах, и за това вярваш на хибридна руска пропаганда.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас Велмазов "за цялата нация !" според Бибитко цялата нация е само ТОЙ , да го боцкат в дъто.
31
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз, ще чакам българската!
30
21
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации господин Ангелов ! Трябва да бъде въведна ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ за цялата нация !
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Руската ваксина кога ще идва?" кога платиш, а по ЕС стандарт -70 от Пфуфер в дъто по 2 пъти на ден
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като дойдат ваксините първо да ваксинират Боко,министрите,дупетатите.Ама като гледам те са дали задна скорост и не бързат!Защо ли!?
27
3
 
4
 
! Отговори
cornholio преди 3 години
Хаха просто *** я кажи за Бил Гейтс и 5G чиповете :D
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първи да се ваксинират Борисов и герберите.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моята ваксина я подарявам на Ангелов да се ваксинира.
24
18
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
"Ваксина базирана на не добре тествана мРНК технология, която може да даде генетични изменения след години."Муахахаха аха "генетични изменения", ще ти се появи мозък след време. При теб няма голям риск. Абе пичове, като ги говорите тези глупости, вярвате ли сериозно, някой плаща ли ви?! "Генетични изменения" майко, майко ...
23
2
 
19
 
! Отговори
С. преди 3 години
Софиянец, ама ти си бил голям демократ бе. Я влез в машината на времето и се пренеси я в СССР, я в нацистка Германия. Сигурно ще ти хареса там.И впрочем я ми кажи като си толкова умен за колко време средно се прави една ваксина. Любопитно ми е, и на другите коментирали сигурно също им е любопитно. Никога не съм бил антивакс през живота си, никога не ми е хрумвало че ваксините са повод за тревога ама тая ваксина ме плаши. И съвременни нацисти като софиянеца също.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина кога ще идва? Ние русофилите западни вяксини няма да сложим
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип още от март длушаме как сме заринати с ЛПС, после с лекарства по аптеките, после с ремдесивир, сега пък с ваксини. И като знам всичко останало колко беше вярно ще имам нЕкои резррви и за ваксината
20
25
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
"Хайде сега всички с намордници крачка напред и първи на опашката да се ваксинирате"Хайдеее, първите проостаци се обадиха. Доброволно ли, глоби и спиране от училище и детска градина, който не се ваксинира. С този народ, с тази паасмина, трябва със сопата! От това разбират.
19
5
 
25
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ваксина, която изплува от нищото. Ваксина, която бе одобрена преди да приключи трета фаза (за която толкова говореха срещу Спутник-В). Ваксина базирана на не добре тествана мРНК технология, която може да даде генетични изменения след години.Който няма мозък, нека се ваксинира с нея.
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксина на Пфуфер -70 градуса министъра да си е хакне, чакаме руската 7 градуса. Поне няма да ни режат крайници от измръзване Хахахааа :)
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно от ваксинаната няма да има никаква нужда.Но,пак едни хора ще гепят едни яки пари!Това е целта на цялата пандемия!Шаш и измама!
16
0
 
12
 
! Отговори
Истината преди 3 години
ТЕКСТА ЧЕТОХА АРТИСТИТЕ.ИСТИНА 1-1 МЯСТО ПО СМЪРТНОСТИСТИНА 2-1 МЯСТО ПО СМЪРТНОСТИ ОТ КОВИД ИСТИНА 3-1МЯСТО ПО ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.И ОЩЕ СЕ ХВАЛЯТ ТИЯ НЕ СА ВРЕД
15
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега всички с намордници крачка напред и първи на опашката да се ваксинирате