Мъж е починал в болницата в Русе, няколко дни никой не казал близките

Дядото на Емилия постъпил в болницата, след като състоянието му се влошило
Обновена: 30 ное 2020 20:11 | 30 ное 2020 20:07, Анисия Иванова
45

Близките на болен от COVID разбират, че е починал в общинската болница в Русе дни след смъртта му. Причината – никой не ги е уведомил, а опитите им да получат информация не се увенчали с успех.

Дядото на Емилия е постъпил в болницата, след като състоянието му се влошава. Първите дни те поддържат връзка с него по телефона. Той им споделя, че част от багажа му липсва.  

"Единственото нещо, което разбрахме от него е, че е останал бос. Няма му ги чехлите, които изпратихме с всичкия му багаж", каза Емилия Гатева.

Това е и последният път, в който семейството говори с мъжа, след това той спира да отговаря на обажданията им. Следват десетки опити да получат информация от болницата.  

"В продължение на може би 4-5 дни ние пробваме да се свържем със сестрите. Звъним, не вдигат телефона или когато вдигнат, просто казват - ние не можем да дадем никаква информация. И затварят телефона", посочи тя.  

Последната информация, че дядо ѝ е с кислородна маска, Емилия получава от познат на семейството, който работи в болницата.

"Вчера майки ми решава да звънне пак, да направи пак опит в болницата да се свърже с лекарите или със сестрите. При което доктор за пръв път отговаря по телефона и казва: Никой ли не ви е уведомил. Той почина в петък на 27 ноември следобяд. Баба ми почина също на 27 ноември. Надявах се да я прескочи тази дата", сподели жената.  
получава от познат на семейството, който работи в болницата.

Според юристи лечебното заведение е нарушило Закона за здравето.
 
Според Мария Шаркова - адвокат по медицинско право: "Когато пациентът е починал, лечебното заведение е длъжно да информира близките. Единствената причина да не го направи своевременно е, ако е неизвестна самоличността или не са известни данни за близките на този пациент. В този казус не е такъв случая, защото самите близки са търсили информация за своя близък и те са били активната страна".

От лечебното заведение отказаха коментар.

Към момента и друг член от семейството е постъпил за лечение в същата болница. Близките на починалия са потресени и се надяват това да не се случва с други пациенти.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
Еххххх преди 3 години
До офффффАко ти е мил деди и си примръцал за него, ще отидеш и на място, щом няколко дена не отговаря на телефоня. Може да е в реанимация, да се е влошил нещо...Пък ако ти би оставил/а твоя, без да знаеш нищо за него толкова време, не говори добре за теб ;)
36
2
 
15
 
! Отговори
оффффф преди 3 години
До ПффффИ като отидат, какво????.... Стоят долу пред охраната и толкова. Да не мислиш, че като отидеш и си веднага до болничното легло. Сега пък, с ковида, сигурно и до охраната не ги пускат. Не злобей срещу хората!!!!!!!!!!!!!
35
19
 
8
 
! Отговори
Пфффф преди 3 години
А вместо да звънят сума ти дни не можаха ли да отидат до болницата и да проверят лично? Русе не е толкова голям град все пак...
34
11
 
6
 
! Отговори
а дали е така преди 3 години
Починал на 27-ми, те го научили на 29-ти , не е правилно, но малко преигравате с това заглавие "а ла блиц "
33
3
 
16
 
! Отговори
м да а а преди 3 години
Всички знаем що за хаос е в болниците и че в главите на персоналът отдавна са само пари, заплати, двойни смени и са забравили че зад всяка диагноза имаш едно семейство -
32
7
 
8
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Да им ръкопляскам лииии ?!
31
7
 
11
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Дали ще има изобщо официално изявление? Министъра, къде си?
30
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странни истории? Ако болницата не дава информация, обират човека вътре, не го лекуват, а напрактика го убиват, търси се пропуск за това. Казват му Колт, Макаров, АК 47 или каквото дойде. И преди да ме изтрият, всъщност някой дава ли си сметка какво е прочел в тая статия?!Разбира се информацията може да е нереална, не бих се учудил
29
4
 
16
 
! Отговори
до Гюбелс преди 3 години
до Гюбелсзащо триете мнениекоето не нарушава правилата на сайта и на държавата ???бетер Северна Корея сте
28
38
 
18
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На площада гориме маски после рИвем,че ГЕРБ не се справя с Коронавируса и хората умират:):):):)
27
21
 
28
 
! Отговори
ЦУНКАЙ МУ ГЛАВИЧКАТА преди 3 години
Ако ми бяха казали преди една година, че ще започнем да измираме като кучета под управлението на ГЕРБ и Боко Тиквата, дори АЗ нямаше да повярвам!
26
15
 
41
 
! Отговори
Гарантирано преди 3 години
Гарантирано - от ГЕРБ.Българското здравеопазване никога не стигало досега дъното до което го доведе ГЕРБ. Незавимо от обстоятелствата смъртта на човек е важно събитие в медицински, правен и личен аспект. Неглижирането му е показател за цялостното състояние и на здравеопазването и на държавата като цяло. Хората умират, чекмеджетата се пълнят.
25
22
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ПРЕИЗБРА БОРИСОВ И НЕ ЗАСЛУЖАВА НИКАКВО ЧОВЕШКО ОТНОШЕНИЕ АБСОЛЮТНО НИКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ!ОДОБРЯВАМ НА 1000% ДЪРЖАНИЕТО НА БОЛНИЦАТА СПРЯМО ТОЗИ ПАЦИЕНТ !!!
24
9
 
24
 
! Отговори
Може преди 3 години
Лекарите вдигнаха ръце. Не са виновни. Аз ако бях на тяхно място щях да напусна и да започна да пия ракия със салатка и да ви гледам сеира по цял ден..
23
4
 
31
 
! Отговори
hgfdh преди 3 години
Пълен хаос е в билниците и персонала е наплашен ! Направо да ти ........ и държава скапана !
22
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствено ме притеснява, че Бойко може да умре в болница и да забравят да ни го съобщят пет дни.
21
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде сега министърчето със скубаните вежди да даде още по 1000лв на всички в тая болница за награда за добрата служба
20
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убийците в бели престилки за пореден път ще бъдат оневинени. Ще кажат, че за случая ще бъде направено разследване и после ще потъне в забрава, никой никога няма да каже за резултати от някакво разследвана. Българската система за здравеопазване убива.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПашатаДобре ли сте?
18
1
 
13
 
! Отговори
Танци в болница преди 3 години
Някой умира, а някой танцува в болницата, в този час, вижте Ружа Райчева, дъщеря на Андрей Райчев се прочу особено около протестите, когато беше сред активните на площада.Видео с болничен танц сподели в профила си във Фейсбук Ружа Райчева дъщерята на социолога Андрей Райчев, съобщава Пик.Тя танцува в болничната стая, а в други стаи хората умират Как е в болницата? Ей така - shes a super Queen! Видеото го има в пик